wtorek, 03 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
TESCO nawet w Zambrowie

Kiedyś mieszkańcy okolicznych małych miasteczek przyjeżdzali do Łomży na zakupy. Niedługo to my będziemy jeździć do Kolna lub Zambrowa. Jeden wstyd, nasze miasto degraduje sie bardzo szybko. Paru cwaniaczków trzęsie miastem i nic nie moża tutaj zrobić.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: TESCO nawet w Zambrowie

Trzeba wyjeżdżać z tego kraju i tego miasta bo tu nie da się żyć. Jeszcze z taką emeryturą... śmiech. Nie chce być polakiem. Zrzekam się.

...

Łomża to wiocha

Fani MPK Łomża i ZTM Warszawa

Podobno w Białym żyje się najlepiej w Polsce :-) (było robione badanie). Mieszkania są tylko trochę droższe niż w Łomży, daleko nie trzeba przewozić dobytku :-) Jest tam dużo fajnych lasek i na pewno dużo więcej możliwości niż u Nas na prowincji.

Jeśli którakolwiek z moich opinii narusza obowiązujące zasady, normy prawne, etykietę, propaguje przemoc, jest wulgarna, wzywa do nienawiści na tle religijnym, rasowym, czy wyznaniowym, lub jest po prostu obrzydliwa - to po prostu jej nie czytajcie :-)

muszę się zgodzic z przedmówcą, Białystok jest idealnym miastem do mieszkania, pod każdym względem

Zanim się zacznie robić zakupy to chyba trzeba na nie najpierw zarobić.Od tego trzeba w Łomży zacząć-zakłady i miejsca pracy.

uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz

Przykro to mówić ale Łomża nie jest w stanie mi nic zaoferować, zostaje w Białym.

a idzta... moze wiecej miejsc pracy w lomzy bedzie...

Ja Ci w Dupę, Ty mi Loda...

fakt lomza to dno i wiocha

h h dobre lomza zadzi grupa cwaniakow to prawda ale oni powinni gnoj z chlwewa wywalac a miasto jak to miasto bieda az piszczy

W Biedronce jest wszystko.

Proponuję przeprowadzić się do Zambrowa.Z takiej decyzji same korzyści-będziecie mieszkać w mieście i przestaniecie narzekać.

tesco wielkości przeciętnej biedronki, faktycznie jest czego zazdrościć...

Jak śłyszę bodajże już drugi temat o Tesco w zambrowie to mnie kiszka łechce ze smiechu hahaha, Tesco Express należy dodać. Podejżewam że sfrustrowani i zazdosni mieszkańcy wiosek pod zambrowem i zambrowa wypisuja dtakie dyrdymały by nakarmić swojego ego. Fakt w Łomzy nie ma i pewnie szybko nie będzie np Tesco ale w końcu za pare lat coś tu powstanie i co wtedy bedą zakładać frustraci na forum??? zambrów ma lepszą sygnalizację świetlą czy np w Zambrowie powstaje salon masażu .....u nas w Łomży nic nie ma hahahah. Przeprowadżcie się od zZambrowa Kolna Jedwabnego itd. Jak ktoś chce to i tak jedzie do Białego Lub Warszawy na zakupy hahah.

Łomżyniaki śmieją się z BLMów ,a sami już dawno są na nie większym poziomie niż oni :D A nawet wręcz przeciwnie,bo chociaż taki BLM dostanie gigantyczne dopłaty z UE,a taki BL co ? Napieprza w jednej z łomżyńskich prywatnych hurtowni za 1000zł hahaha

prosze mi wyjasnic , dlaczego tak sie dzieje?

fazzi, a są hurtownie nieprywatne?

w Tesco dostalo zatrudnienie ok 80 osob, a u nas? Coraz wiecej dostaje ale wniskow do wypelniania w PUP-ie...a jak chcieli w Lomzy otworzyc glowny magazyn Biedronki to sie prezydenciuniowi nie spodobalo, a ile miejsc pracy by powstalo? Oj nie malo nie malo...Kiedy te pseudowladze zaczna cos z naszym miastem robic...a nie tlyko czerpac korzysci dla siebie i swojej rodzinki

suma sumarum !!!!!!!!!! okoliczne miasta rozwijaja sie ale LOMZA nie!!!!!!!!!!!!! zapyzielec i w ogonie sie ciagnie!!!!!!!!!! pomimo ,ze jestem lomzynianka ale takie mam zdanie.jeszcze jak czytam te wszystkie wykrety politykierow np.PIorunek to krew mnie zalewa

nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie
Katon

lauracrow1, gdzie przeczytałeś że około 80 osób? Poza tym, takie miejsca pracy jak w tym tesco sprawiają że w małych sklepikach czy to w zambrowie czy po wioskach, miejsc pracy ubywa, więc to żaden powód do podniety... Dalej, podaj źródło jakoby biedronka chciała tu budować jakiś swój magazyn, nie wierzę w to... I jeszcze jedno, najwięcej marudzą nieudacznicy, zachwalają rzekomy rozwój ościennych miasteczek, a tym czasem tam wszyscy narzekają i kupują dzieciom mieszkania w Łomży, bo tu mają więcej perspektyw...

połowa kolna i zambrowa w Łomzy pracuje haha

ja mam porownanie. bo mieszkalam w w lomzy i w ostrolece. kiedys ktos napisal ze ostroleka powinna byc dzielnica lomzy.bo w lomzy jest wiecje zabytkow. ja raczej mowie ze na odwrot. to lomza powinna byc dzielnica a ostroleka miastem. tak w lomzy wszystko stoi w miejscu. Boze jaki tu syf. pelno smieci. w ostrolece tego nie ma az na taka skale. nastepne nie ma sklepu nocnego 24 h w calej lomzy. a w ostrolece jest i to kilka. po drugie nie jezdza nocne autobusy. a w ostrolece tak. w autobusie nie mozna kupic biletu jednorazowago za to w ostrolece jest nawet juz kasa w autobusach i bilet drukuje kierowca. oczywiscie sa bilety tez jednorazowe. nastepne to kioski czynne do 18. aha i patrze ze pelno kioskow polikwidowanych stoi. a w ostrolece kioski do 20 i jest ich pelno. w kazdym razie nie ma zadnych udogodnien dle mieszkancow. o nas sie wogle nie mysli. bo lomza to miasto bogaczy prawda?? jak nie ma czym do domu wrocic po 24 to taxi sie zamawia. a co stac nas.

80 osób zatrudnienie w tesco ? chyba żartujesz

Wogole po co ten Tesco w Łomży, toż to większe badźiewie od Lidla

Łomża leży na Mazowszu !

panda, widać że młoda **** z ciebie to i takie same argumenty przedstawiasz... Pełno śmieci... nie więcej niż w innych miastach, a w ostrołęce jeb... aż nos wykręca hehehe Sklepy cało dobowe? laska a stacje benzynowe? jest wszystko, chleb a nawet twaróg widziałem, jak byś o 2 w nocy chciała się nażreć. Co prawda czerwoniakiem nie jechałem już z 10lat, ale kiedyś kierowcy sprzedawali bilety, jednak w większości miast odchodzi się od tego przestarzałego sposobu dystrybucji biletów. Kioski polikwidowane? jak będą dotowane to się otworzą znowu, to nie komuna, asortyment kiosków jest w każdym spożywczaku, to się zamykają. Nocne autobusy muszą mieć uzasadnienie, z moich podatków nie chce dotować przewozu powietrza... trochę się rozpisałem, ale takie niemądre teksty, szkalujące nasze miasto mnie wnerwiają...

Marne to miasto w którym żyć przyszło.. eh
Trzeba spierdalać,chociaż trochę szkoda

Pomysłowo.

Panda litości.Co za żenujące pseudo-argumenty!Co to za ranking na kioski,bilety i sklepy całodobowe.To Twój synonim luksusu i oznaka wielkomiejskości?Naprawdę daruj sobie takie komentarze,bo nie obrażasz ani Łomży ani Łomżyniaków tylko własną inteligencję.

hahahaha jw

tak w Tesco w zambrowie pracuje 80 osób

do 2012 r nie ma w planach budowy Tesco w Łomzy

tesco w zambrowie wielkością przewyższa 4 bierdonki

zajmuje powierzchnię 2000m2

ciekawe czy ktoś poda ile osób w innych sklepach straciło prace z tego powodu...
"do 2012 r nie ma w planach budowy Tesco w Łomzy" w venedzie ma być, a zreszto na hu. mi te tesco...

slimaki jedne oprocz kasjerek pracuja tam tez magazynierzy, kierowcy,kierownicy,sprzataczki itp itd, mam znajomego ktory tam pracuje, wiec wiem a wy tumany jedne tylko siedzicie na forum i biadolicie, zebyscie wychylali ciut dalej niz to forum swe smierdzace noski to byscie wiedzieli co sie wokol dzieje. A w stokrotce ile osob pracuje co? aha jeszcze zapomnialam o ochroniarzach, ktorzy tez sie wliczaja do zalogi, a nie tlyko kasjerki jak wasze male mozdzki wam podpowiadaja.
I nawet jesli z malych sklepikow poprzechodzili do wiekszych to czesc bezrobotnych wskoczyla na miejsce tych co odeszli, ale wasze myslenie jest plytkie. Po co nam Tesco, wy to chcielisbysie pewnie od razu posadki inzynierow.
Pomyslcie troche, a nie tlyko stukacie paluszkami w klawiaturki i debatujecie o kebabach i ginekologach.

lauracrow,Twoje myslenie jest raczej ograniczone, skoro nie widzisz w malych sklepach sprzątaczek, magazynierow w hurtowniach, czy kierowców i ochroniarzy. Jesteś tak ograniczony że nie rozumiesz faktu, że jak naotwierają sklepow to ludzie więcej jesc nie będą, gdzieś się zmniejszy obrót i trzeba będzie zwolnić, utrzyma się praktycznie tyle samo stanowisk pracy. Co innego fabryki...

ale jest czym sie podniecać 80 osób; sprzątaczki, kasjerki. ochroniarze jeden kierownik szał; żeby tak powstało laboratorium badawcze wyższej technologii i zatrudnienie znalazło by 80 inżynierów to by było coś szok !!! a tak przyjdzie dorabiać angolów chore to wszystko

nie ma co się buzowac bo Łomża przy Ostrołęce wypada bardzo blado i marnie. Nawet nie ma o czym mówić. Liczba zakładów pracy w Ostrołece i to powaznych , dużych jest dla Łomży powalająca. My pod tym względem praktycznie nie istniejemy i jesteśmy w tym względzie tylko miejsce do spania na mapie.

Riposta

poco te narzekania jeżeli nie pasuje łomża to nikt tu nie trzyma na siłę-białystok,ostrołęka,zambrów,kolno.tyle miast ture na was czeka i dają od zaraz pracę.tesco a unas kaufland to ten sam typ sklepu też do 1000m powierzchni

Riposta, bardzo się mylisz i myślisz powierzchownie, ale jak ktoś liźnie temat głębiej to wie ze: Ostrołęka miasto o 10 tyś mniejsze od Łomży, budownictwo mieszkaniowe tam zupełnie stoi, jak u nas budowali 10 bloków w ciągu roku tam 1 może 2. Z kilku spółdzielni do których dzwoniłem jedna zamierzała coś budować. Porównując rynki nieruchomości, chociażby na allegro, ilość lokali handlowych czy to na sprzedaż czy wynajem, mieszkań, działek, hal magazynowych, ostrołęka przy Łomży wygląda jak mała wiocha, patrząc na fakty to wygląda tak jak by nasze miasto się rozwijało, a ostrołęka stała w miejscu. Bo ktoś patrzy przez pryzmat dwóch dużych zakładów pracy w ostrołęce i się podnieca, a to trochę za mało, tam bieda aż piszczy i powie to większość ludzi z tamtego regionu. Narzekają że warszawa o nich zapomina, zero dotacji unijnych, nic się nie dzieje. W Łomży ludzie mają w brew pozorom pieniądze (poza kilkoma tu narzekającymi utrzymankami rodziców) bogaty region, gdzie mamy najlepsze mleczne gospodarstwa w kraju, rolnicy wysyłają dzieci do łomżyńskich uczelni, kupują im tu mieszkania i biznes się kręci.

Donald ty stary ....... nie zrozumiales co napisalam. ta wlasnie tak. zacofana ta lomza i to jak. nie stac jej na to nawet zeby autobusy nocne puscuc. w sklepac nie ma biletow autobusowych. i to mi przeszkadza bo akurat ja nie woze sie samochodem. nie bede przytaczala sytuacji kiedy wlasnie brak kiosku i autobusu mi przeszkadzaly. poza tym przyjedz do ostroleki i porownaj. w lato w lomzy nie ma gdzie na swiezym powietrzu posiedziec. aha a o nocnych sklepach zapomnialam miaszkalam na poiludniu i zabraklo mi papieroswo to musialam na stacje leciac taki kawal za to w ostrolece nocne sa pod nosem. i nie argumentuj mi zebym zucila fajki albo moglam kupic 2 paczki bo wlasnie chodzi o to zeby nie trzeba bylo kupowac paru paczek tylko o to zeby miec gdzie isc blisko zeby kupic. a ze ostroleka wali to fakt. i do tego nigdy sie nie przyzwyczaje.

panda, hmmmm skoro razi Ciebie to, że w Ostrołęce sklepy całodobowe są pod nosem, a w Łomży masz daleko, to proponuje w Łomży przeprowadzić się bliżej stacji benzynowych i okaże się że po paczkę fajek będziesz miała rzut beretem. Ile masz lat tak w ogóle? bo piszesz jakieś głupoty.
P.S. używaj przecinków.

http://www.gangsters.pl/index.php?polec=123861

w Łapach jest Tesco i 2 sklepy nocne i ta miejscowość idąc waszym tokiem rozumowania jest lepsza od Łomży. I mieszkania tańsze oraz pociągi jeżdżą częściej . . .

---------------------------------------------

i dobra człowieku a potem sadzisz na wiochę że przyjeżdżają do łomży i korki i ruszają się jak potu-mańce lux ***** 8 biedronek nie starczy Ci kur*a jeszcze bo mało marketów czy ki wuj dobrze nioch ta okolica łomży jak najmniej do nas zapadają!

Hmmm. Spójrzmy. Miasto o 40 tys. osób mniejsze, o powierzchni troszke ponad 19 km2 (Łomża imponujące 32 km2) buduje sobie galerię o powierzchni 10 tys. m2, kończy pracę nad Centrum Kultury(m.in. kino 3D), rozbudowuje Zambrowski Park Przemysłowy (prawdopodobnie kolejne ze 100-150 miejsc pracy), poza tym, buduję się nowoczesne osiedle Manhattan Park, kompleks mieszkań I i II poziomowych od 45-75 m2 w centrum, z galerią sklepów na parterze, jest już małe Centrum Handlowe (4 sklepy), na przeciwko Centrum Hotelowo-Gastronomiczne (hotel, bar, restauracja, z widokiem na zalew i teren zielone), Tesco i wyremontowana Biedronka, budująca się obwodnica, plany budowy kolejnego osiedla w centrum miasta i modernizacja stadionu miejskiego. Czy to mało jak na taką "wiochę"? Łomża jako chyba jedne z nielicznych miast w woj. podlaskim stoi w miejscu i woli wojować z Białymstokiem o to czy są na podlasiu czy nie. Suwałki nie mają takich problemów, patrzą na siebie i swoje inwestycje i efekty są. A wy dalej siedźcie i narzekajcie, że zabrali wam województwo(z, którym sobie nie radziliście). Proponuje skoncentrować się na Łomży, a nie na wszystkich wokoło, bo to że w tym mieście jest stagnacja to tylko i wyłącznie wasza wina. I wiem o czym mówie, bo tak się moje życie potoczyło że urodziłem się i mieszkalem w Zambrowie, potem w Łomży, a teraz studiuję w Białymstoku. Dziękuję za uwagę.

Z tym dziękuję za uwagę to pier... jak mały Kazio,weź facet wyremontowana biedronka.....?,centrum handlowe 4 sklepy,obwodnica ? inwestycja wpasie drogi krajowej z funduszy unijnych i państwowych.Może na skalę Zambrowa to dużo.
Nie zrozumiałeś o czym tu rozmawiamy?Co to za studia kończysz?
Autor doszukuje się odpowiedzi dlaczego w Łomży niektóre siły polityczne,biznesowe lub wyznaniowe blokują budowę od ponad 10 lat dużych marketów ,jeden to VENEDA o powierzchni 40tys mkw,drugi to NAREW o powierzchni 62tys mkw.
Biedronki?--5 szt
Lidl?-- 2szt

Maro nie musiałeś dodawać na koniec , że urodziłeś się i wychowałeś w Zambrowie.Cała Twoja wypowiedz dobitnie o tym świadczy.

Jestem łomżynianinem ale do Kolna i Zambrowa to nam daleko, przykro tak pisać ale tak to jest. Jaka władza takie miasto a co do tej pory było, przez ostatnie dwie kadencje rządzili kryminaliści, pan "B" BYŁY PREZYDENT I JEGO ZASTĘPCA"S".Nawiasem mówiąc były zastępca już dwa razy próbował popełnić samobójstwo, dlaczego ? odpowiedź sama ciśnie się na język ale to prokurator wie najlepiej co z tymi panami zrobić. A teraz ma być lepiej? nic z tego Łomżą rządzi pan "Cz", pijak.

Ty w Kolnie byłeś?

Normalny22 właśnie to chciałem pokazać, wasze durne i niczym nie uzasadnione wywyższanie się ponad mniejsze, okoliczne miejscowości, a nawet ponad Białystok, bo przecież to młode miasto, a wy to dawne miasto królewskie. Tak, czytam różne fora, zawsze tematy gospodarcze sprowadzacie do tego, że Kolno, Zambrów, Grajewo to wsie, Białystok jest zły i ogólnie kiepski. A skoro obwodnica to taki malutki sukcesik, bo za państwowe i unijne pieniądze to czemu do tej pory u was nawet nie rozpoczęli prac? I gratuluję dwóch wielkich galerii i multikina w jednej z nich. I gratuluję 8 biedronek i 2 lidlów. Naprawdę, mieszkałem w Łomży 4 lata i zawsze słyszałem że Zambrów to wioska i zadupie a krowy po ulicach łażą. Jedyne co was do tej pory ratuje to to że macie państwową wyższą szkołę. Sporo biednych, ale zdolnych ludzi z Zambrowa do was poszło, a wiadomo, studenci=potencjał miasta.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org