Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
bezrobocie spada |
smiech na sali bezrobocie spada niech lepiej zaczna badac ile osob wcale nie idzie sie rejestrowac bo i tak nie znajdzie pracy w tym zapyzialym miescie i ile zaczyna swoje przygody z saksami
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: bezrobocie spada |
prace sezonowe ruszają i dlatego
|
|
raczej to pierwsze .
|
|
Nie chce mi sie wierzyć w to co piszą . .. Może i bezrobocie spadło tylko dlatego że prace na drogach ruszyły kostki drogi i takie tam
|
|
A ile z tych zarejetrowanych naprawdę chcę pracowac? Ilu idzie na szkolenia które oferują? Szkolenia czasami są takie ze sama bym chętnie poszła ale nie mogę bo mam pracę... Ja nie znam nikogo kto jest zarejestrowany w PUP i chce pracować. Jeden znajomy jak był na kuroniówce i dostał ofertę pracy za 1200 to stwierdził ze mu sie nie opłaca. Kuroń około 750 zł-da się przeżyć, a do pracy dojechać trzeba, paliwo drogie. W sumie miał racje poszedł jak mu się kuroń skończył. A o szkoleniach nawet nie słyszał. NIe wie nawet ze PUP ma swoją stronę internetową gdzie są info ze szkoleniami i pracą :) Może i informacja kiepska jak się ludzie rejestrują. Jak ich za chamów mają to i jak chamy się zachowują. Polska to taka kraina.....Mało co się tutaj ima... SamFart: "Łomża, miasto rond, kosciołów i biedronek.... ;)"
|
|
spadnie śnieg i bezrobocie wzrośnie :) //standard// ---------------------------------------------
|
|
albo miasto się nieco wyludni :P
|
|
jak spada skoro z Fabetu ze 100 osob stracilo prace? co z nimi bedzie, jak im sie zasilki skoncza? czy znajda prace w lomzy? czy tez bieda zmusi ich do wyjazdu ? przykro ze tak sa traktowani ludzie.
|
|
odeszłam z pracy 2 miesiące temu 5 kwietnia powinna dostać kuronia ale ja nie czekam aby dostać tego kuronia tylko od tych 2 miesięcy złożyłam ok 40 CV i byłam na 2 rozmowach przede mną następne 2 i co z tego jak na jedno miejsce na rozmowie było ok 40 osób ..
|
|
ja szukajac pracy zwiedzilem sporo - gdynia, okolice warszawy, bstok, ciechanow, itp. a ile kasy na znaczki , na paliwo i zarcie po drodze. szukalem pracy 5 lat, po drodze jakies dorywcze roboty, dziekuje wspanialym Rodzicom za wsparcie i pomoc. teraz pracuje, ale praca niepewna, na czas okreslony. ale sie ciesze, ze ptracuję w kraju, mieszkam w rodzinnym miescie, w bloku. wiadomo, jak sie ma znajomosci prace ma sie juz w mlodym wieku, nawet w trakcie studiow, studia mozna robic zaocznie, rodzice kupia mieszkanie,, zaraz i malzonka sie szybko znajdzie.. a jak sie nie ma odpowiednich genow nie jest lekko. powodzenia wszystkim szukajacym.
|
|
Moja żona poszukuje pracy od kilku miesięcy , jest zarejestrowana w Up , kuroń przez pierwsze 3 msc. 590 zł , kolejne 3 msc. połowę tego więc raczej ludzie kokosów nie dostają by się opłacało nie pracować.A ktoś wspomniał o szkoleniach , hehe , bezrobotnemu bez znajomości też trudno się na nie załapać.Dodam jeszcze , że próbowaliśmy starać się o dotację ale nie z Up tylko na otwarcie działalności z kasy unijnej , tam pierszeństwo mają osoby mające powyżej 50 lat lub poniżej 23 , zdobywając nawet dużo więcej punktów oni i tak dostają . Szkoda gadać .
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |