Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Czerwoniaki |
Do 20 Marca 2011 firma scania w Słupsku która produkuje Łomżyńskie czerwoniaki wyprudokowała już 8 sztuk, już za dwa tygodnie przyjadą do Łomży. KMKM Łomża
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Czerwoniaki |
http://www.phototrans.eu/14,477286,0,Scania_CN280UB_4x2_EB_G0_432B.html KMKM Łomża
|
|
To teraz bilety po 5zł będą
|
|
Z tego co wiem Dyrekcja MPK i Radni Miasta nie planują na razie podwyżek mimo wysokich cen paliw. A zakup nowych 22 autobusów nie ma nic wspólnego z biletami. KMKM Łomża
|
|
Klub Miłośników Komunikacji Miejskiej w Łomży na Facebook ma już swoich fanów około 30 osób lubi ten klub i czeka na jego działania http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100002158596514 KMKM Łomża
|
|
Lepiej zróbcie coś, by były w środku posprzątane. Wielokrotnie trzymając się za rurę u góry mam brudną dłoń. Czy tak ciężko rano przed wyjechaniem w trasę przejechać szmatą? Taka prawda o łomżyńskich czerwoniakach. Syf. Plus nierzeczywisty rozkład jazdy. ----------------------------------------------------------- Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią
|
|
ile KMMPK dostaje premii za tą miłosną reklamę ?
|
|
tragedia z cenami ... to w wawie za 9zl jest bilet na 24 godziny ... a u nas co wsiadziesz to kasowac nastepny ... Łomża nie jest taka duza ... ostatni raz czerowniakiem jezdzilem hmm chyba z 5lat temu
|
|
2.20 za jednorazowy to chyba nie dużo KMKM Łomża
|
|
Czas najwyzszy, bo to co jezdzi po lomzynskich ulicach to jest KPINA z mieszkancow i WSTYD. Przeciez te autobusy sie rozlatuja. I NIECH MYJA JE PRZYNAJMNIEJ RAZ NA TYDZIEN!!! bo te co sa teraz to chyba szczotki i szmaty nie widzialy od samego poczatku. Dziekuje, ze moglem to wreszcie wyrzucic z siebie. Teraz bedzie mi juz lzej na watrobie :)
|
|
Mam dobrą wiadomość dla pasażerów. Jest już pewne że w kwietniu br wszystkie Jelcze pójdą do kasacji , a na ulice wyjadą 22 autobusy niskopodłogowe jednoczłonowe marki Scania. Komfort jazdy autobusami będzie lepszy. A podwyżki cen biletów nie będzie. KMKM Łomża
|
|
Zapraszam na nowy adres strony www.kmkmlomza.pl KMKM Łomża
|
|
no czy nie tak duzo to bym sie spierał 2.2 a jak musisz jechac z przesiadką to już wychodzi 4.4 ... a moze ktos by wreszcie pomyslal podobnie jak w wiekszych miastach ... np godzinne bilety albo bilety na dobe.... hmm a jak by bilet na dobe kosztowal dajmy na to 5 zl ?... no ale tu nikt nie mysli o podróżnych .... a inteligencja niektorych pozwolila by w jakis sposob zmniejszyc korki w miescie ... ale nic ... daleko nam do cywilizowanych rozwiazan .... bo jadac z przesiadka i pozniej wracajac wychodzi hmmm prawie 9zl ... tyle co w warszawie za bilet na cala dobe .... a tam jezdzi sie bez limitu .. przesiada sie i wszedzie mozna dotrzec transportem miejskim ..... a tutaj nam sie to nie oplaca w zaden sposob
|
|
Z Łomży stolicy polski nie zrobisz.W planach jest bilet elektroniczny taki jak w Warszawie. KMKM Łomża
|
|
z takim podejsciem to moze nic tu nie róbmy bo nigdy stolicy tu miec nie bedziemy ... wiec po co mamy sie rozwijac jak stolica nie bedziemy ... no wlasnie z takim mysleniem to zawsze bedziemy zasciankiem po tej zacofanej stronie wisly
|
|
tak szkoda tylko że do okolicznych miejscowości nadal "trupy" jeżdżą że strach czy po drodze się nie rozsypie, poza tym popieram brud, smród i syf że głowa mała. A cena biletów jak dla mnie za wysoka w porównaniu do komfortu jazdy. Na szczęście wiosna już za oknem i spokojnie na rower bądź spacerkiem można podróżować :) pozdrawiam wszystkich gapowiczów hehe
|
|
Dobrze, że unowocześnia sie tabor, ale ciekawia mnie inne sprawy. Co się zmieniło, że Łomża zrezygnowała z autobusów Volvo? Rozumiem, że MPK ogłosiło przetarg i najlepsza ofertę złożyła Scania? Czy tylko chodziło o cenę, a może trzeba było patrzeć na jakość autobusów i okres gwarancji? Oglądałem reportaż, to bardzo chwalono autobusy Solarisa, zamawia je większość miasta na zachodzie, może trzeba było zainteresować się i ta firma? Miło byłoby mi gdyby ktoś znający temat odpowiedział. W końcu taki zakup to na wiele lat.
|
|
Ja na gapę jeżdżę czy na wrone haha
|
|
Do Elo2 Zasada jest prosta. Ogłasza się przetarg. Kto jest zainteresowany ten składa ofertę. W Łomży złożyły ofertę Volvo i Scania. Zainteresowania osobiste niewiele mogą, bo wszystkie procedury są jawne. Pieniądze publiczne z dofinansowaniem unijnym. I na 100% w najbliższym czasie wszystko będzie prześwietlane przez komisje finansowe, CBA, i kto tam jeszcze się zjawi. Tak więc nawet jak chcemy Solarisa czy MAN-a to Oni o tym decydują czy złożą ofertę i za ile. Sprawa jest o tyle ciekawsza, że to dla firm produkujących jak poker. Nie zawsze chcą składać ofertę w małej dostawie ( 22 autobusy) gdy w perspektywie są zamówienia do innych miast w ilościach np. 70 ( Białystok) czy 150 ( W-wa). Po co wskazywać na najnowsze ceny. I jeszcze jeden aspekt - terminy wykonania. Solaris w jednej z firm zamontował zły sprzęt i w wyniku opóźnień musiał zapłacić kary, które pozwoliły kupić kolejny autobus. Tak więc nie zawsze opłaca się tym firmom składać ofertę bo po prostu się nie wyrobią. Szczegóły łomżyńskiego zamówienia są do przeczytania w SIWZ opublikowanym w BIP na stronie Urzędu Miasta.
|
|
wszystkim polecam artykuł ze strony: http://www.infobus.pl/text.php?from=main&id=39054 Temat Solaris w Białymstoku - czy są zadowoleni z wyniku przetargu i dlaczego. :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |