Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pogrzeb osoby samotnej |
Kto jest zobowiązany do zorganizowania pogrzebu osoby samotnej niemającej żadnej rodziny? Jak to wygląda od strony formalno-prawnej? Czy regulują to jakieś przepisy?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pogrzeb osoby samotnej |
MOPS winien tym się zająć.
|
|
Zgodnie z ustawą pochówek ma prawo sprawić każda osoba, która do tego dobrowolnie się zobowiąże. Obowiązek sprawienia pogrzebu spoczywa na gminie właściwej ze względu na miejsce zgonu ( art. 44 ustawy z dnia 12 marca 2004 r. o pomocy społecznej Dz. U. 2004 Nr 64 poz. 593).
|
|
Jeżeli szukacie sprawdzonego zakładu kamieniarskiego w Bielsko Białej, to polecam Wam sprawdzić stronę, gdzie znajdziecie ofertę zakładu kamieniarskiego Granmur - nagrobki Bielsko . Wielokrotnie korzystałem z ich oferty, ponieważ cenię sobie jakość w rozsądnej cenie.
|
|
Po pierwsze nikt tu nie będzie zamawiał, bo w przypadku jakiejś usterki na przykład wykruszenia się fugi czy zapadnięcia się kostki wokół pomnika nie chcą przyjechać z tak daleka. Mamy swoje zakłady kamieniarskie bardzo rzetelne i dobre. Po drugie co już wielokrotnie stawiali dla ciebie pomnik?? He, he, he
|
|
Pamiętam mój trzeci pogrzeb, było samotnie ale przynajmniej nie musiałem witać się z gośćmi - polecam.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |