czwartek, 20 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
E36 czy E46?

Witam!w niedalekim czasie planuje kupno auta.Mój wybór padl na Bmw.Nie ze względu na szpan,etc.ale na przyjemność, komfort jazdy,brzmienie silnika v6:) i ogólnie sympatie do marki.i tutaj nasuwa mi sie pytanie-jaką wersję wybrać-e36 z ostatniego wypustu,czy e46 z poczatku produkcji. Dodam,że w interesuje mnie motor 2.0 v6.Aha,i jak współpracuje z instalacją lpg. Dziękuje za wypowiedzi.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: E36 czy E46?

buhahaha , ale szpan , no taaa przecia lpg to jak rakiet fiuel , chyba na koloniach mieszkasz , bo nafet pod wies to nie podhodzi :)

Tempiem głópote na foróm

W E36 jest silnik r6 sam posiadam taką do gazu jak najbardziej silnik nie do zarznięcia aby nie katowac na niebieskim polu a obecnie mam na oku e46 330 xi

Zdecydowanie e46. Przede wszystkim trochę ładniejsza;) Po drugie podzespoły podobne więc i cena napraw podobna. Po trzecie trochę mniej rdzewieją;) Co do silnika to bardzo dobry wybór. 2.0 150km ewentualnie 170 na podwojnym wanosie przyspieszenie dobre a i spalanie w trasie miesci się około 12l gazu na 100km. Silnik na łańcuszku rozrządu więc zawsze pare groszy za rozrząd w kieszeni;) A i szukaj do 230tyś km przeniegu bo powyżej to już złom ;) A tak od siebie powiem Ci poszukaj audi a4 lub a6 silniki lepsze komfort też a i rdzewieć Ci niebędą jak BMW :P Mam nadzieje że pomogłem;) A i poczytaj jeszcze przed kupnem fora fanów bmw 3 tam też można ciekawych rzeczy się dowiedzieć ;)

Oczekuję tylko odpowiedzi;)

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=34&t=110848

2.0 V6?

będępytał:" A i szukaj do 230tyś km przeniegu bo powyżej to już złom ;)" jak będzie 229 tyś miał to jeszcze dobry czy już pod złom się zalicza? a jak z 350 tyś bedzie licznik cofnięty do 150 tyś to jak to kwalifikować, złom czy nie złom?

Wk***iają mnie ludzie, którzy do takich aut jak np BMW wstawiają instalację LPG. Nie stać cię na paliwo? To po cholerę kupujesz auto? To po cholerę kupujesz BMW? Po cholerę kupujesz 2.0?

Widzę że każdy tutaj zna się na motoryzacji bardzo dobrze. Tylko jest jeden problem marka BMW nie stosowała silników w układzie V. A tym bardziej V6. Zdarzały się V8 wyjątkowo. Wogóle BMW tylko stosuje silniki rzędowe widocznie mają takie przywiązanie do tradycji.

Fakt jak 2.0 to rzędówka nie v6 a co do tego przebiegu to trzeba poszukać autka zadbanego i nie odpicowanego;) A cofniecie licznika akurat łatwo w bmw sprawdzić :P

Oczekuję tylko odpowiedzi;)

V8 to nie wyjątek. To motor nie na każdą kieszeń. Dlatego rzadko u nas spotykane.
A czy zużywają dużo paliwa, z tym do końca nie zgodzę się.

a dres masz

koziol0

No jasne nie wstawiajcie gazu szczegolnie do BMW lepiej płacic dwa razy tyle za benzyne niz narazic sie na smiech zakompleksionego dupka w fiacie punto 1.0 przy dystrybutorze lpg

.

chyba że jest to nowe punto a bmw e36 albo e46 z 95 roku w kompleks nie wprowadzą...

2152 co ty za glupoty piszesz jak ktos chce to bedzie na gazie jezdzil czy silnik ma 1.4 czy 2.0 chyba lepiej miec wiecej mocy i zeby bylo taniej a jak zabraknie zawsze mozna na benzyne przelaczyc ogarnij sie nie pisz takich debilizmow naucz sie liczyc ile zostaje kasy z kazdego 1000km .Ja zawsze na gazie jezdze teraz 2.o 16V i co uwazasz ze gorszy jestem mniej srodowisko truje

dokładnie,jak kolega wyżej napisal! Osobiście nie uważam,że to wstyd jeździć na gazie lpg. Raczej wstyd,to kraść i wpaść.

widzisz takie cwaniaki co jezdza 100km tygodniowo i pisza takie idiotyzmy jakby fachowcy wielcy szpanerzy co na bezzynie jezdzaa pod maska co najwyzej 1.4 lub tdi nie rozumieja ze oszczedosc prawie polowa a spadek mocy ok 20% na gazie to jak masz 150km to na gazie 120km a ich 1.4 60km i jeszcze drozej wyjdzie troche to gdzie logika no ale to zbyt skomplikowane zeby to pojac

Szczerze to ani e36 z końcówki i e46 z początków nie jest rewelacją. E46 polift lub m-pakiet można jeszcze podumać ale e36?? Dużo tego i nic pięknego.Już ładnie odszykowane e30 bardziej się widzi. Chcesz to mogę Ci zaoferować e39 swoją.

ladna nie powiem

hahaha e39 w porownianiu do e46 wyglada jak kibel!! stara linia nadwozia, brzydka!

E39 owszem,jest bardzo ładna,i podoba mi sie. Jednak jestem nastawiony na serię3. A jakie są bolączki tych modeli,silników 2l?

Autor: Ona.cz. (---.lomza.mm.pl)
Data: 08-02-11 23:50

to juz nie wazne w jaki sposob zarabia, ale czystosc powinna byc wizytowka takiwgo miejsca

ja tez bym wolal serii 5 bo jest wieksze ta 3 jest w miare moj brat cioteczny w NIemczech ma M3 2006r jezdzi cudnie 5s do setki ale ja ledwie tam sie mieszcze najlepsza to 7 bo i 5 tez ciasno

andre ty chyba w bagażniku podróżujesz i dlatego ci ciasno, ale jak się siada za kółkiem są pewne różnice, uwierz...

Jeśli szukasz R6 to łap się za 323 ewentualnie 323, spalanie praktycznie to samo co 2.0 ale za to osiągi o niebo lepsze. Sam posiadałem 2.8 w e46 coupe i szczerze mogę Ci polecić.

Jeśli szukasz R6 to łap się za 323 ewentualnie 328, spalanie praktycznie to samo co 2.0 ale za to osiągi o niebo lepsze. Sam posiadałem 2.8 w e46 coupe i szczerze mogę Ci polecić.

Donald nie przesadzaj z tym bagaznikiem w e39 jest w miare ale do e46 dla mnie tragadia troche duzy jestem

z tyłu jeździłeś? czy fotel miałeś przyspawany? Miałem kiedyś okazje takim jeździć, a jestem wysoki, trochę odsuwasz fotel i w czym problem? aż ciężko zrozumieć...

Dzisiaj przechadzałem Bawarki w naszych Łomżyńskich komisach. Nie powiem, było kilka ładnych sztuk. Ale ja się na tym nie znam, więc trudno mi powiedzieć coś o stanie technicznym, który prawdopodobnie idealny nie jest....Bo jak wytłumaczyć fakt że wszystkie były poniżej 200tyś km? :)

a nie taki chcesz kupic? sam sobie odpowiedz na to pytanie!

Hej. Nie wierz w przebiegi rzedu 200k km bo zadna tylu letnia bemka z zachodu badz z polski nie ma tak malo w kolach. realny przebieg jest jakies 100-200 tys wiekszy, ludzie ktorzy wierza w zapewnienia komisiarzy sa poprostu naiwni. Jednak przebieg to maly problem, przy zakupie zwroc najwieksza uwage na stan auta, tzn np lepiej kupic cos starszego w lepszym stanie niz nowszy model zakarany. To czy ci sie bardziej podoba e36 czy e46 to juz kwestia gustu wiadomo starszy model bedzie bardziej kanciasty ale dla wielu na tym polega urok e36. Co do silnika to zgadzam sie z przedmowcami r6 motor m54b28 poj 2,8l spalanie porownywalne do 2,0l a osiagi o niebo lepsze. Najlepiej kupic bez gazu i zalozyc samemu dobry gaz wtedy zero problemow z regulacjami i tanie cykanie kilometrow. Przed zakupem proponuje podjechac z autem na diagnostyke, podlaczyc komputer, podniesc na ramie obejrzec spod, zawieszenie. W czasie testow zwroc uwage na wskaznik temperatury nie ma prawa nawet milimetr sie wychylic w prawo od pionowego stania. Przegrzany silnik to tylko klopoty i koszta. Nie moze szarpac ani nie miec mocy ma isc rowno od najnizszych obrotow, najlesze odejscie od 3-6 tys. Postaraj sie polatac kilkoma autami nie podjaraj sie po sprawdzeniu jednego. Z doswiadczenia polecam to marke.
Pzdr.

http://dobryzarobek.pl/index.php?id=68342288b396ad8fd8cc5492c800be8b

dziękuję za wszystkie odpowiedzi!pozdrawiam serdecznie wszystkich:)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org