Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
jaki ON zimą? |
Pytanie do zmotoryzowanych...jakie ON lejecie zimą do swoich aut i czy bywają problemy z odpalaniem auta po mroźnych nocach? Przy okazji macie jakies sprawdzone sposoby na podniesienie sprawnosci auta zima? sunny day real estate
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: jaki ON zimą? |
nie gaś go wcale to nie bedzie problemu z odpaleniem:)
|
|
zastosuj koncentrat ROPNY 10L ropy + 0,20L pb98 :):) daje ci 100% gwarancji na zapłon nawet w -30 stopni
|
|
Masakra ...
|
|
DIESIEL GOLD STATOIL :) malolat18400
|
|
jak jest zatankowany do pelna to odpali
|
|
leje na PKS-ach, tankują tam autobusy, tużo TIRów i odpalają, ja też odpalam od pierwszego strzału, co do podniesienia sprawności auta zimą to nowe filtry paliwa, dobry akumlator, świece i sprawny podgrzewacz paliwa jeśli taki posiadasz.
|
|
Shell Diesel Extra jak się nie mylę masz do -35 a VpOn -40 czy coś takiego. Mi nigdy nie zamarza. Tankuję już na Shell-u od kilku lat.
|
|
no napewno te wzbogacone diesle lepiej pala, ale denaturat podobno najlepiej dziala
|
|
Dolej denaturatu z 0,5 litra bedzie oki areczek25
|
|
Jeżeli temperatura spada do – 10, ja kupuję lepsze paliwo.
|
|
ja tam tankuje zwykłe On, tylko warunek z dobrej stacji (BP) albo w Piątnicy i problemów z odpaleniem nie mam, w najgorsze mrozy -20 pali za 2,3 razem. Znajomy, co jeździ na tirach i ma aluminiowy bak, zalał Ultimate z BP i próbował tych innych ulepszonych rop i tak wszystko mu marzło. Zalał więc denaturatu i miał spokój. Jak diesel i nie ma problemu to tylko moim zdaniem zwykłe ON. ---------------------------------------------
|
|
DENATURAT POMORZE I NIC SIĘ NIE STANIE BEZ STRACHU. areczek25
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |