wtorek, 03 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Sztab Pomocy dla Powodzian 2010

Witam!
Poszukuje osób które zechcą pomóc powodzianom (zbiórki żywności, odzieży, środków ochrony zdrowia, pieniędzy itp). Jak wszyscy dokładnie wiemy tysiące naszych rodaków, braci, sióstr jest bez dachu nad głową, bez środków do życia, ubrań. Mimo to iż władze Polskie obiecują pomoc to zapewne jak zawszUE3WP-T5VJędzie ona bardzo mała. A także powinniśmy pamiętać o tym iż w rejonach Polski objętych powodzią występuje ryzyko epidemii. Osoby chcące pomóc, mające gorące serce proszę o kontakt e-mail traker16@gmail.com bądź też telefoniczny 502709142.

W cieniu Smoleńskiej katastrofy Prezydenckiego Samolotu, połączmy się tym razem w pomocy dla potrzebujących.

UWAGA!
Temat ten nie jest pisany po to aby wielu forumowiczów mogło po raz kolejny wypowiadać się w sposób negatywny. Poczujcię ból i powagę sytuacji która dotknęła powodzian.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Sztab Pomocy dla Powodzian 2010

UP UP UP

POWÓDŹ 2010- DLACZEGO NIEKTÓRE RODZINY ZOSTAŁY BEZ JAKIEJKOLWIEK POMOCY?!
Jestem osobą poszkodowaną w tegorocznej powodzi. Woda zalała mój dom w tym roku dwukrotnie. Straty są ogromne! Nie otrzymaliśmy żadnej pomocy ze względu na posiadanie dodatkowego mieszkania, które nie zostało zalane. Dom zalany dwukrotnie w tej powodzi to dom, w który wkładane były wszystkie oszczędności, wyrzeczenia całej rodziny. Straty są ogromne! Został odmówiony nam zasiłek celowy na odbudowę, wszelkie dary a także pożyczka dla powodzian. Dlaczego wszyscy powodzianie nie są traktowani na równi?! Dlaczego pracowitość i wyrzeczenia w naszym wypadku w ogóle nie popłacają? Przez to została nam odmówiona wszelka pomoc. Gdzie jest jakaś sprawiedliwość? Przecież jak inne rodziny ponieśliśmy wielkie straty przez tegoroczną powódź. Proszę o jakąkolwiek pomoc w rozwiązaniu tej sprawy.

magdalena5577 napisz coś więcej o sobie i swojej sytuacji. Dziś obejrzałam uwagę. Był reportaż o powodzianach. Jestem przerażona ile osób mieszka w kontenerach bez ogrzewania, bez żadnej pomocy a zima tuż tuż...

Nie ma miłości, są ciężarówki ;)

no i co że zalało ci dom, i niby mają ci za to zapłacic ? do wody miej pretensje. Jakoś na internet cię stać i szukasz pomocy gdy inni potrzebują jej bardziej, nie mają dachu nad glową.

Państwo daje pieniądze na odbudowę zalanego domu każdemu poszkodowanemu przez powódź. Tym którzy stracili o. dom całkowicie odbudowują go. Skoro pomagają powodzianom to dlaczego tych którzy posiadają np inne mieszkanie zostawili bez żadnej pomocy? skoro każdy jest poszkodowany. Mój dom, który został zalany to nowy dom wprowadziliśmy się do niego dopiero w styczniu 2010 roku także wszystko było nowe stąd te ogromne straty. Dlaczego ma się nam nie należeć pomoc z tego względu że posiadamy inne mieszkanie w terenie nie zalanym skoro doszliśmy do tego pracą i wyrzeczeniami całej rodziny. Skoro mamy straty jak inni ludzie dlaczego wszyscy nie są traktowani na równi. Tylko Ci którzy całe życie pracowali żeby się czegoś dorobić zostają w tej chwili bez pomocy.

magdus bij sie o to co ci sie nalezy od panstwa!

Do Profesor:
Proszę postawić się w mojej sytuacji gdzie traci Pan cały dorobek życia w chwili. Całe życie pracuje Pan by móc wybudować dom i w chwili to traci. Wszyscy na około Pana otrzymują pomoc w postaci darów, zasiłku na odbudowę, remontują zalane domy. A Pan nie dostaje NIC. Nie stać Pana na remont, ponieważ wszystkie oszczędności poszły w nowy dom, który został zalany. I widzi Pan, że nie ma sprawiedliwości bo inni otrzymują pomoc a Pan został na pastwę losu. Jestem ciekawa jak Pan by sie czuł w takiej sytuacji i czy nie szukał by Pan jakiegoś rozwiązania swojej sytuacji choćby w internecie. Nie przeżył Pan tego dlatego pisze takie głupoty...

Staramy się. Złożyliśmy odwołanie jednak odpowiedz także przyszła odmowna. Nie wiemy dalej co robić, bo także władze miasta nie pomagają.

zalany dom bez srodlow do zycia, straszne oj straszne

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org