Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
O wyższości Łomży nad Białymstokiem... |
...z punktu widzenia białostoczanina! Polecam ciekawy artykuł: http://www.szukamypolski.com/rzeznia.php?id=24 Dlaczego tyle narzekamy, skarżymy się, a nie umiemy dostrzec tego co osiągnęliśmy i z czego możemy być dumni? Dlaczego o naszych mocnych stronach musi nam przypominać redaktor z Białegostoku? Czyżby górę brało wrodzone malkontenctwo?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: O wyższości Łomży nad Białymstokiem... |
Narzekanie i martwienie się mamy w genach.
|
|
bardzo fajny text, oby szczery, a nie pisany "na zamówienie". Pozdro.
|
|
Spoko tekst grzybek
|
|
Ja bym tylko dopisał, że Białystok ma pałac z ogrodami, a Łomża nie. Białystok ma też olbrzymi park (tzw. planty) gdzie można pójść na spacer i nie bać się wron, i posiedzieć w ciszy, poodpoczywać. Łomża ponadto wszystko ma piękną rzekę i widoki, klasztor franciszkanów, tysiącletnią tradycję, tunele pod starym miastem. Jeśli to prawda, że Białostoczanie mają kompleks Łomzy, to mamy coś co nas łączy - kompleks Białegostoku! _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
tekst fajny bo chyba dla nas pisany ...
|
|
Tak już jest. Ptysiu
|
|
nasza zawisc do "Bialego", wedlug mnie wynika z tego, ze: - pomimo bogatszego bagazu historycznego i administracyjnego jestesmy zalezni od B - bialystok ma kolej - dzieki kolei B ma jakikolwiek, ale ma przemysl - B powoli sie rozwija, my stajemy sie coraz wieksza prowincja - poza tym nasz wspopraca z B nigdy sie nie ukladala, a nasze miasto bylo marginalizowane itp. itd... Poza tym jestem dumny, ze urodzilem sie w Lomzy pozdrwiam
|
|
Wstyd mi że studiuje w białym ;(
|
|
Łomża to jest potęga. Ptysiu
|
|
SxxxK - wolalbys w Łomży ? R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
|
Cudze chwalicie swego nie znacie. Pozdrawiam
|
|
raver - tu ludzie są normalniejsi, przynajmnije ja odnosze takie wrażenie
|