Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Używacie GG? - sprawdzcie czy tylko Wy znacie hasło! |
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Używacie GG? - sprawdzcie czy tylko Wy znacie hasło! |
Piotrze, a może wiesz czy mając numer komóry, można się dowiedzieć czyja ona jest??? ps. widzę, że dużo wiesz.... pozdrawiam
|
|
|
no, tak, tylko że trzeba wiedzieć jak to zrobić, a ja niestety tego nie wiem....szkoda....
|
|
Zadzwon pod bezplatny do jakiegos operetora ..................nie wszystkie abonamentowe mozna sprawdzic. michal
|
|
:D hehehhe ....pod bezpłatny jak zadzwonisz i zapytasz kto jest właścicielem numeru takiego a takiego..... to raczej nie powiedzą.... ....tylko w drugą stronę - tak mi się wydaje..... ...mają te dane, ale nie mogą ich udostępniać (ochrona danych osobowych).... jeżeli ktoś Ci przez telefon robi problemy, możesz zgłosić to na policje, czy do prokuratury a oni mają narzędzia by uzyskać informację czyj to jest numer telefonu..... ...poza tym, operatorzy mogą namierzyć gdzie znajduje się dana komórka jesli tylko jest włączona (w niektórych przypadkach wystarczy że bateria jest włożona).... im większa sieć anten, tym dokładniejsze wskazanie pozycji (nie wdając się w szczegóły technologii) ....i na życzenie prokuratury, operator mówi gdzie jest komórka taka to a taka..... ale aż tak to Ci chyba nikt nie nabroił..? :D --- PGG
|
|
Kumpel sprawdzał swoje gadu gadu. Nie ma go na liscie. Ale o co tu w ogóle chodzi.
|
|
....jeszcze w zeszłym roku był w GG błąd który umożliwiał ciekawskim podejrzenia w sieci hasla uzytkowników GG .....niektórzy przez to stracili swoje numery.... inni troche pocierpieli, kiedy to jacyś pajace podszywali sie pod nich..... weź potem wytłumacz, że to nie Ty.... skoro z Tobą ktoś rozmaiwał.... --- PGG
|
|
mozna jesli....ma sie znajomosci w salonach firmowych;)).....ja nie mam;((( °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Piotrze informacja, ktora przytoczyles ma miesiac lub wiecej i jest nieaktualna. Dotyczyla dziury w serwerze gg i (dopiero) po 10 dniach od jej wykrycia ja usunieto. GG wciaz jest niebezpieczne ale w swiecie internetu nic nie jest bezpieczne. Wracajac do gg to L. Folyn, obecnie wraz z Ajronem (tworca Power GG) opracowuja wspolnie nowa wersje gg 6.0 Kiedy premiera, jeszcze nie wiadomo. Narazie mozna w internecie pobrac beta wersje gg 5.7 build 121, ktora ma miedzy innymi szyfrowanie SSL. Jeszcze niepelne z uwagi na starsze wersje gg gdyz po wejsciu wersji 6.0 sa spekulacje ze starsze wersje gg nie beda sie laczyc z serwerami. Poki co gg jest niebezpieczne i latwe do podgladania. Mowiac o bezpieczenstwie to polecam poszukanie wiadomosci na temat dzisiejszej wojny Jabber vs. Tlen.pl. Najnowszy Tlen.pl ma wedlog zmian dodane szyfrowanie zapewniajace bezpieczenstwo- czy napewno? Pozdrooffki Every Moment Is Another Chance (8 Mile) Informacyjny Serwis o Oprogramowaniu http://softcoffee.net
|
|
czy aby na pewno jest nieaktualna.... nie dotarły do mnie informacje by użytkownicy GG byli informowani o "przeciekach" .... chyba że poinformowani zostali tylko zainteresowani..... nieważne.... mogła pojaiwć sugestia, dotycząca częstszej zmiany haseł.... niestety ja widziałem tylko reklamy --- PGG
|
|
Tak jest nieaktualna. Sprawdzilem i ta sprawa jest z lutego 2003. O sprawie bylo bardzo glosno na serwisach komputerowych miedzy innymi z powodu 10dniowej zwloki Ł Folyna by zabezpieczyc. W tym okresie uzytkownicy dostawali krotka prosbe by zmienic haslo lecz przyczyn autor nie podal. Tworca GG byl 2razy poinformowany o luce. Pierwszy raz przez serwis Interceptor nastepnie przez osobe ktora wykradala liste hasel i jako dowod problemu opublikowala je w internecie. Dopiero wtedy Team gg zareagowal. Link ktory podalej jest kopia gdyz orginal zostal usuniety po interwencji Folyna. Zagrozil on wlamywaczowi ze albo usunie strone z numerami albo Folyn zlozy donisienie na policje. Wykradanie, podsluchiwanie itp jest karalne. Tak wiec Piotrze problem byl racja, ale 4 miesiace temu i juz go nie ma. Jesli jestes zainteresowany moge podac pare linkow do archiwalnych niusow wielu serwisow, a bylo o tym prawie na kazdym komputerowym. Pozdrooffki Every Moment Is Another Chance (8 Mile) Informacyjny Serwis o Oprogramowaniu http://softcoffee.net
|
|
Zapomnialem dolaczyc orginalny adres strony gdzie byly numery: http://www.interceptor.g3.pl/gg/gg.htm ps troche pomylilem sam etap informowania Folyna ale to chyba nieistotne. Pozdrooffki Every Moment Is Another Chance (8 Mile) Informacyjny Serwis o Oprogramowaniu http://softcoffee.net
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |