Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Matury czas zacząć :? |
Jak się czujecie po pierwszym dniu matur ustnych??(mowa o "Nowej Maturze"). Było trudne?Komisja straszna?Gryzą?:)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Matury czas zacząć :? |
hmm ja mam matury dopiero w czwartek i piątek, ale chyba będzie lipa... weście podzielcie sie wrażeniami i spostrzeżeniami :) Łomża- OSTATNI BASTION PÓŁNOCNEGO MAZOWSZA
|
|
Trzeba sie dobrze przygotować.
|
|
ptysiu wyp.....laj z tąd, jak będziesz w naszej sytuacji to będziesz mógł pisać o tym, a teraz mnie nie w.....aj bo jeszcze niezdam przez ciebie aaa i chyba już ktoś ci przekazał co ci zrobie jak cie spotkam... Łomża- OSTATNI BASTION PÓŁNOCNEGO MAZOWSZA
|
|
no więc nie jest źle...chyba każdemu-nauczycielowi jak i uczniowi,zależy aby zdać jak najlepiej... nie taki diabeł straszny-okazało się na angielksim.Teraz został tylko polski,gdzie punktacja nie jest podobno zbyt wysoka:( Pozdrawiam maturzystów:)
|
|
no a ja jeszcze nie mam do końca wykutej pracy z polaka :( może ktoś ma jakiś ciekawy sposób na szybką nauke? :) Łomża- OSTATNI BASTION PÓŁNOCNEGO MAZOWSZA
|
|
czytać zytać i jeszcze raz czytać to co sie napisało:)Bo i tak nie powiesz tego tak jak sie nauczyłeś czegoś zapomnisz i kaplica :)Powodzenia w nauce:)
|
|
Autor: DamianE03 (---.elomza.pl) Data: 18-04-05 22:01 no a ja jeszcze nie mam do końca wykutej pracy z polaka :( może ktoś ma jakiś ciekawy sposób na szybką nauke? :) Zrozumienie tego o czym bedziesz mowil pisal. Jestem przeciwniczka kucia na blache. Nie ma jak logika myslenia;) °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
hey! Ja mam ustną z polaka za sobą. Przyznam, że nie było źle, komisja nie tylko nie wydaje się straszna ale i nie jest, wręcz przeciwnie, nauczyciele się miło usmiechają i wogóle ja osobiście nie czułam stresu. A co do wyników to z tego co zauważyłam ludzie są zadowoleni, nie widziałam żeby ktoś narzekał. Moim zdaniem najgorsze jest wejście i pierwsze 4-5 zdań, a potem to już idzie z górki. Komisja zadawała 3 pytania, niektórzy twierdzili, że trudne, ale to zależy od tematu. Pomimo to, wszyscy odpowiadali na pytania, w mniejszym lub większym stopniu. To tyle wrażeń z ustnej matury z polaka. Życzę powodzenia, nie warto się stresować!!! :) Płynę pod prąd, bo z prądem śmieci płyną.
|
|
Powiedz żę jesteś z 2lo:), prosze !! Że to może byc prawada... hehe Carmello >echo2lo.prv.pl
|
|
heueh tak właśnie jestem z II LO :) Płynę pod prąd, bo z prądem śmieci płyną.
|
|
:) Płynę pod prąd, bo z prądem śmieci płyną.
|
|
jak najlepiej spędzić dzień przed maturą? Łomża- OSTATNI BASTION PÓŁNOCNEGO MAZOWSZA
|
|
hmm... najlepiej spędzić dzień?? moi zdaniem zrelaksować się, wyciszyć, iść sobie na jakiś długi spacerek, napewno nie zakuwać cały dzień... przynajmnije tak mi się wydaje :) Płynę pod prąd, bo z prądem śmieci płyną.
|
|
Podnisąłs mnie na duchu z tą komisja, ale poza tym faktycznie słyszałem ze nie straszny diałbem jak go malują:) Do tej pory wszyscy zdali... Pozdro4ALL >echo2lo.prv.pl
|
|
Carmello a Ty kiedy masz maturke? czyzby w czwartek?? :) Płynę pod prąd, bo z prądem śmieci płyną.
|
|
w piątek:P
|
|
Damian... to zależy jak spędziłeś dotychczasowy czas przygotowań.... ...ja np. nic nie robiłem wcześniej... ...a w ostatni dzień przed polakiem powtórzyłem sobie materiał.... ...przed matematyką poszedłem nad jeziorko się wykąpać - gorąca była wiosna tego roku :D --- PGG
|
|
no już jestem po pierwszym egzaminie, z anglika, tylko czekam na wyniki. Niby odpowiedzialem na wszystkie podpunkty do dialogów, niby opisałem ilustracje w 3 zdaniach i odpowiedziałem krótko na pytania, ale niewiem czy zdam... Łomża- OSTATNI BASTION PÓŁNOCNEGO MAZOWSZA
|
|
no i zdałem anglik na... 17pkt :) Łomża- OSTATNI BASTION PÓŁNOCNEGO MAZOWSZA
|
|
ehm... angol przede mna.... mam ustna we wtorek... mam nadzieje ze nie wyskocza z jakimiś kosmicznymi scenkami i obrakiem!! a z tego co wiem w innych szkolach roznie to bywalo... Płynę pod prąd, bo z prądem śmieci płyną.
|
|
ooo 17 pkt ladniee :) gratuluje!!!! Płynę pod prąd, bo z prądem śmieci płyną.
|
|
Mi sie wydaje ze nowa matura ustna z polskiego jest łatwiejsza od starej z tego względu ze jest to tylko opowiadanie wcześniej napisanej pracy gdzie przy starej trzeba było wykuć ponad 150 pytań. ŁKS ŁOMŻA - ZAWSZE DOBRA MARKA
|
|
Jestem już po ustnych.Nie taki diabeł straszny jak go malują.Matura okazała się prosta i mam nadzieję,że to nie zmieni się na egzaminach pisemnych:)
|
|
Jak ja przypomnę sobie ustną z polaka (starą) to było tego, było...Moja odpowiedź na każde pytanie to taka mini rozprawka (ok. 5 minut gadki) ze wstępem rozwinięciem i zakończeniem. Przygotowywałam się do ustnej 3 tygodnie pomimo tego, że nie mialam zaległości, bo akurat z polskiego musiałam się uczyć na bieżąco. Satysfakcję mam taką, że tylko dwóm osobom zaproponowano odpowiedź na 6. Pozostało mi tylko 5, ponieważ bałam się zestaw na 6 okaże dla mnie za trudny i nie skorzystałam z przywileju. Nie chciałam skalać swojej opinii o mnie "dobrej z polaka". Jak pomyślę sobie o tej nowej ustnej maturze z polskiego to wydaje mi się śmiesznie łatwa, ale mogę się mylić, bo jednak jej nie przeżyłam. Pozdrawiam wszystkich maturzystów :)))
|
|
:) Moja matura była pierwszą kiedy wprowadzono "szóstki". Szóstki z matmy pisemnej nie dostałem, bo nie napisałem "+C" po rozwiązaniu całki nieoznaczonej. :D _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Jestem świeżo po ustnej z polaka. Przyznam że było OK! Ta cała komisja, która mnie oceniała, wyglądała bardziej jak jury "Idola":) niż komisję śledzą ds. Orlenu:D Poczekam na wynki teraz...... Pozdro4ALL >echo2lo.prv.pl = forum społeczności uczniowskiej 2LO
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |