niedziela, 29 czerwca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Neozdrada TP i telepunktowi kłamcy...

Zaszedłem dzisiaj do Telepunktu obok ronda. Z racji kilkuosobowej kolejki postanowiłem skorzystać z darmowego stanowiska internetowego. Internet chodzi tam jak burza! Nad stanowiskiem powieszono reklamę "Tutaj możesz wypróbować Neostradę TP". Mocno zdziwiony postanowiłem zapytać pani pracującej w tym przybytku monopolisty jaka Neostrada została tam podpięta. Pani stwierdziła, że to "tylko" 128kbps. Kolejka ruszała się bardzo powoli a ja dalej grzebałem w Internecie (ta neostrada 128 chodziła ładniej niż mój DSL1024. Postanowiłem wejść w ustawienia połączeń sieciowych, we właściwości tej cudownej neostrady. Tam następna niespodzianka - prędkość tego połączenia wyświetlana przez Windowsa to... 1Gbps! Albo mi się wydaje, albo ktoś próbuje naciągać ludzi...

Pozdrawiam

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Neozdrada TP i telepunktowi kłamcy...

tam to jest bardzo szybki internet.

Gratulacje dla ciebie ... szybki masz napęd bo otym już wszyscy dawno wiedzą.

TP nigdy nie było uczciwą firmą i nigdy nie będzie. Takie pozornie niewinne oszukiwanie ludzi zaczyna się robić denerwujące.

>>Tam następna niespodzianka - prędkość tego połączenia wyświetlana >>przez Windowsa to... 1Gbps!

I co z tego? On podaje przepustowość karty siecowej, a nie połączenia...

hahaha jaką lipe ma :-) ...

On nawet nie wie co pisze...

> I co z tego? On podaje przepustowość karty siecowej, a nie połączenia...

nemo nie kompromituj sie takimi tekstami.

R
-------------------
"Lepsze jest wrogiem dobrego"
"Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"

hmm .... Neostrada i przez kartę sieciową ... ciekawe ciekawe ... ;))

--------------------------
Anoni.m
http://www.pixelpc.pl

> I co z tego? On podaje przepustowość karty siecowej, a nie połączenia...

>nemo nie kompromituj sie takimi tekstami.

raver jak narazie to ty się tu kompromitujesz...

>>hmm .... Neostrada i przez kartę sieciową ... ciekawe ciekawe ... ;))

Hmm, szpecu a o modemach ethernetowych nie słyszałęś ??

pewnie szpecu ... ;) o modemach ethernetowych słyszałem, ale o Neostradzoe przez kartę sieciową to już nie ...
http://www.neostrada.pl/tpsa/run?n=h_info_tekst&p1=1446

--------------------------
Anoni.m
http://www.pixelpc.pl

Dobra więc widzę, że bez dogłębnego wyjaśnienia się nie obejdzie. Otóż w Polsce są dostępne dwa modele modemów do neostrady. Jeden standardowy oferowany przez tepse podłączany przez USB (Sagem albo Thomson SpeedTouch 330). Drugi rodzaj stanowią modemy podłączane przez złącze RJ-45 (popularnie zwane też złączem ethernetowym).
Tu masz np. jeden
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=48185129

W przypadku korzystania z tego modemu, neostradę masz podłączoną zwykłym kablem sieciowym do karty sieciowej w swoim komputerze. Dlatego wtedy we właściwościach połączenia siecowego masz te 100Mbit/s lub 1000Mbit/s obojętnie z jakiej neo korzystarz...

A na przyszłość zapraszam na któreś z forum, jak jeszcze będziesz miał jakeś pytanie to tam Ci na wszystkie odpowiem.

http://forum.neostrada.info/
http://www.lanforum.net/

Hmm, czyzby kolega nemo pracowal w TPSA i oburzyl go ten post?? ;) Ja tam mam Vecrtanet i jestem BARDZO ZADOWOLONY.

>>Hmm, czyzby kolega nemo pracowal w TPSA i oburzyl go ten post?? ;) Ja >>tam mam Vecrtanet i jestem BARDZO ZADOWOLONY.

Nie nie pracuję w tepsie, nawet normalnie w domu nie mam neostrady, tylko łączę z net-serwisu ;-)

Szkoda, że nie uściśliłem wcześniej:

Ten komputer miał Internet podpiętą Neokur*e przez modem USB - SpeedTouch (sprawdziłem w systemie), a karty sieciowej nawet nie posiadał.

Pozdrawiam

Neo128 to on napewno nie miał podpiętej (prędzej neo1024, albo2047), maksymalna przepustowość tego speedtoucha to 8Mbps, więc ten 1Gbit/s to musiał być jakiś błąd...

ale za to... tpsa, czy jak ktos woli telepunkt znajdujący się na rondzie udostępnia połączenie bezprzewodowe- za free (tzw hotspot). Więc jeśli ktoś ma ochotę, posiada urządzenie wyposażone w kartę WiFi i nie boi się, że ktoś go może z niego okraść - to może bezkarnie korzystać z internetu w obrębie ronda.

Swoją drogą, też miałem przygodę z Neostradą. Zamówiłem, podpisałem umowę, zmieniłem plan taryfowy, położyłem świeżą instalację kablową w domu (zrywając gdzie-niegdzie boazerię) - po 2 tygodniach czekania na sygnał jednak okazało się, że centralka do której jestem podpięty nie obsługuje Neostrady. Jak to dobrze, że dotychczasowemu usługodawcy nie rzuciłem umową w twarz....... hehe

TPSA łaczy nas coraz mniej....

A co w Telepunkcie ma internet działąć 512kb/s wątpie.

DoPrze skoro jest jak mowisz, to mieszkancy bloku w którym znajduje sie telepunku maja jakis bonus :] I zalozyc kawiarenke internetowa mozna, net za free :]

Mam takie pytanko, czy ktos moze skarzyl TPSA o podrobienie podpisu na zleceniu preselekcji? Poniewaz kozystelem z Tele2 (polaczenia zagraniczne) az tu pewnego dnia przyszlo pisemko ze od dnia .... korzystam z numeru tpsa. Oczywiscie odeslalem to pismo z reklamacja, ale nie uznali po analizie dokumentow. Oby sie w tym nie grzebac w telepunkcie zlozylem rezygnacje z tej uslugi i obiecano ze powroce do Tele2. Sam fakt podrobienia podpisu jest juz podstawa do sadzenia się, a z tego co sie dowiedzialem to nie jest odosobniony przypadek. Jakie macie doswiadczenia w tym temacie???

mogą, mogą . tylko musisz wiedzieć, że nie są to jakieś oszałamiające transfery (dla przeglądanie www wystarczą w zupełności) i kiedyś może sygnał zniknąć.....

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org