Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Biały marsz dla Ojca Świętego |
W niedziele wspominali coś na Mszy Świętej,że organizowany jets Biały Marsz ku pamięci Papieża,jednak bliżej nic nie powiedziano.Wiecie coś na ten temat???kiedy?co i jak?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Biały marsz dla Ojca Świętego |
no swiry doslownie swiry..... wy to robicie dla siebie nie dla papieza czy wy tego nie widzicie ? dziwaki
|
|
Szamac, jeżeli Tobie się nie podoba to czego czytasz takie tematy, przecież widać w tytule o co chodzi. Przeczytasz, denerwujesz się i musisz trudzić się tracąc przy tym swój cenny czas na odpisywanie. Polska jest wolnym krajem i to co nie jest zakazane, jest dozwolone. Pozdrowienia.
|
|
hehehehehe yo szmac :D trza uciekac z tego forum bo "świry" juz linczuja :D pozdrowiam
|
|
Równiez teksty Szamaca!!!!!
|
|
dla siebie to ja sama mogę sie przejść dookoła Łomży:P jak sie komus nie podoba to po prostu niech nie idzie... To przypomina zasaę 3xZ zakuć zdać zapomnieć tylko tym razem:przeżyć,pogrzebać,zapomnieć :P a piekno w pamięci to chyba najsensowniejszy skarb,nie stracisz nie roztrwonisz na głupstwa .Pozdro all.
|
|
Justynaa, kto tu jest świrem. Szamac i klika trochę szacunku dla ludzi innych poglądów. Powodzenia. PS. "Każdy sądzi innego w/g siebie samego"
|
|
I Biały Rajd – Człowiek Drogą Kościoła Szkoła Nowej Ewangelizacji im. św. Fidelisa przy Klasztorze Ojców Kapucynów w Łomży organizuje jednodniowy rajd pieszy na trasie Łomża – Drozdowo – Łomża. Rajd pod hasłem „Młodzież w hołdzie Ojcu Świętemu Janowi Pawłowi II” odbędzie się w niedzielę 24 kwietnia. „Weź instrument ze sobą, dobry humor, wygodne buty i płaszcz przeciwdeszczowy” - namawiają organizatorzy rajdu. Do udziału w I Białym Rajdzie – organizatorzy namawiają wszystkich. Nie ma ograniczeń wiekowych, ale osoby niepełnoletnie powinny wędrować pod opieką dorosłych lub w grupie zorganizowanych. Zbiórka do wymarszu o godz. 8.30 na muszki koncertowej przy ul. Kapucyńskiej, planowany powrót około godz. 19.00. Prowiant i napoje – w tym i kiełbasę na ognisko - uczestnicy Rajdu zapewniają sobie sami. Bliższych informacji o Rajdzie udzielają Jolanta Tarnowska tel. 600853936 i Ewa Napiórkowska tel. 0501133377 http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=3930 _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
nie twierdze ze ne jestem swirem maciusiu, kazdy ma cos ze swira. a chodzi mi o to ze robicie cyrk !!!
|
|
dla wyjasnienia ze jestem swirem to dodam ze trudno nie byc jak sie zyje w ciemnogodzie i jest sie ateista. ciekawe jak wy przestrzegacie slowa bozego i tego co mowil papiez? pozdrowka dla dżasty
|
|
dla wyjasnienia ze jestem swirem to dodam ze trudno nie byc jak sie zyje w ciemnogodzie i jest sie ateista. ciekawe jak wy przestrzegacie slowa bozego i tego co mowil papiez? pozdrowka dla dżasty
|
|
Chciałem skrytykować ten temat, ale się powstrzymam jeśli jakiś marsze pozwalaja Wam czuć się lepszymi to wasza sprawa. Możecie nawet codziennie ostentacyjnie pokazywac jak bardzo przyżywacie śmierć papieża. I zgadzam sie z szamac. ten marsz napewno papieżowi nie jest potrzebny.
|
|
Abcd: a skąd u Ciebie taka pewność? Wiesz więcej niż inni? Więcej niz sam Papież, który prosił o modlitwy w swojej intencji, zapraszał na pielgrzymki i spotkania? Wiesz "napewno", że on tego nie potrzebuje. :) Gratuluję! Chciałeś skrytykowac, ale się powstrzymałeś. Jednak nie udało Ci się do końca. Udało Ci się za to wyrazić swoją opinię nie wprost! A co do Ciemnogrodu. Jeżeli "w Ciemnogrodzie" jest każdy, kto nie zgadza się z wizją świata bez Boga, bez wartości, bez moralności i humanizmu, bez możliwości okazywania swoich uczuć - to witam w Ciemnogrodzie! Wprowadzam się pierwszy! --- PGG
|
|
to co powiem zle moze swiadczyc o mojej skromnosci ale niestety, wiem ze jestem w 100% lepszym czlowiekiem niz 3/4 katolikow co niby praktykuja nauki boze. te same wartosci przyswiecaja moim celom ale ja staram sie je wypelniac, nie demoralizuje moim zdaniem nikogo. jestem za wolnym slowem i aborcja ale sam bym nigdy tego niezrobil swojemu dziecku bo wiem ze dal bym sobie rade w najgorszej biedzie. aha uczucia tez mam... i co tylko przez to ze leje na kosciol, jestem ateista i ze uwazam ksiezy ( oczywiscie to ludzie wiec nie wszyscy sa do bani ) za darmozjadow liczacych na latwy chleb to jestem gorszy ? pozdrowka dla all
|
|
Papieżowi może i nie, ale ludziom.
|
|
Postaram sie byc oby było nas jak najwiecej.
|
|
E tam, od razu gorszy...:) Ja bym to nazwała "zbuntowany" nieco...
|
|
Najlepsze jest to, że te wszystkie wątki mówią i o tym samym i o czym innym zarazem. 1. Ludzie pytają o informacje dotyczące wydarzeń religijnych i uzyskują odpowiedzi. 2. Ludzie krytykują cynizm (niektórych) ludzi uczestniczących w takich wydarzeniach, a na co dzień nie realizują, bądź wręcz nie starają się realizować nauki swojego Kościoła. 3. Ludzie krytykują postępowanie kościoła i jego "wtrącanie" się w życie publiczne. 4. itp... Podstawowy błąd, ew. mechanizm wykorzystywany w dyskusji - wykorzystanie fałszywych, uogólniających, a traktowanych jako prawdziwe, (bądź prawdziwych, a związanych tylko pozornie z tematem) tez w celu wykazania prawdziwości swoich słów. :) Bienia zadała pytanie, Kefas odpowiedział - reszta to szum! --- PGG
|
|
zbuntowany ? za stary jestem na bunt, to jest poprostu zycie ryksag. a co do szumu to musi byc szum bo cisza zabija.... pozdrowka
|
|
|
Powiem Wam jedno, byłam na dwoch wcześniej organizowanych marszach. Po prostu czułam taką potrzebę. Teraz bym nie poszła. Większość osób, która w nich szła nie rozumiała idei tego marszu. To miała być droga przebyta w milczeniu, skupieniu i zadumie. Pierwszy marsz - ten Internautów - był jeszcze jak należy, większośc wiedziała jak się zachować, ale na piątkowym tych ludzi było o wiele wiele mniej. Dlatego już zniechęciłam się do tych marszy. Wiadomo, że wszystko ma swoje granice, dla jednych granica dobrego smaku skończyła się na drugim marszu bądź gaszeniu świateł, a dla innych jeszcze nie została przekroczona. Każdy ma prawo wyboru. Dla mnie na przykład Marsz kojarzy sie z wyrażaniem uczuć, postaw, poglądow w wielu dziedzinach i dlatego poszłam. Natomiast dostawanie po kilkanaście razy tych samych sms-ów z gaszeniem światła czy 4 drabinach do Nieba dla Papieża itp.. jest dla mnie śmieszne, robieniem czegoś na siłę i na pokaz. Wiec po prostu te sms-y ignorowałam. Ale nie dzwoniłam do tych osób i nie mówiłam, że są śmieszne i groteskowe w wysyłaniu tych smsów. Dążę do tego, że jak Bienia* zapytała sie o ten Marsz to należało dać jej odpowiedź i na tym zakonczyć. A tak to i ja tu swoje 3 grosze wtrąciłam. Również pozdrawiam Cie Szamac :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |