poniedziałek, 03 marca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Nieznani Łomżanie?

O Tym nie wiedziałem:

"Senior zespołu Comedie Francaise Simon Eine (gra ojca Don Juana) przy okazji polskiego tournee odwiedził wraz z kolegami Łomżę, miasto, w którym się urodził. Wyjechał stąd wraz z rodzicami w latach 20."

źródło: gazeta.pl

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Nieznani Łomżanie?

ja tez nie! Interesujące.....

Bardzo interesujace... Oby wiecej ludzi rodziło sie w Łomży i oby byli sławni.
PS. tak jak ja :P

ptysiu ty naprawde jesteś sławny .

Dlaczego nie wiedzieliście? Przecież jak byli w Łomży z Sewerynem w tamtym roku to we wszystkich gazetach o tym było. W radiach zresztą też. A może i w TV?
_________________________________-

... & vice versa!

Kefas, a swoja drogą to co ty tam robisz w tej Choroszczy? Twoje ostanie posty nie wskazywały potrzeby twojego tam pobytu i naprawde nie wiedziałem że tam mają dostęp do internetu. To na pewno też i karmią salami jak w szpitalu w Wąchocku. Pozdrawiamy i zyczymy szybkiego powrotu - hej.

A czy to nie przeszkadza, że wspomniany wyżej aktor jest Żydem? Mnie nie, ale dla naszych niektórych czujnych obywateli takie pochodzenie, to obraza Łomży.

Pyt: "A czy to nie przeszkadza, że wspomniany wyżej aktor jest Żydem?"
Odp: Na poczatku może trochę przeszkadza, ale podobno do obrzezania łatwo sie przyzwyczaić i łatwiej zachować higienę.
________________________________________-

... & vice versa!

Co to znaczy jest Żydem? Jest wyznania Żydowskigo, czy obywatelem państwa Izrael? ...a wsumie - co za różnica, jesli jest dobrym aktorem i uczciwym człowiekiem?!

Pozdrawiam!

ps. Zibi.... jutro rano będę już w naszej Łomży... a dla niewiedzących, Choroszcz oprócz szpitala ZA murem :) (gdzie oprócz psychiatrii, jest także odwyk i neurologia), ma też normalne miasto PRZED murem gdzie są domki jednorodzinne, bloki, kosciół, cerkiew, remiza strażacka itp... :) ...cóż, a teściów czasem trzeba odwiedzać... :D

---
PGG

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org