wtorek, 08 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
NOWE RADIO BAB

Jak wam sie podoba nowy program radia BAB?
Bo dla mnie to juz nie jest Bardzo Atrakcyjne Brzmienie.
Skoro radio było dobre to czemu tak bardzo zmienili ramówke?
Widac twórca zasłuchał sie w Wawie radia "Pogoda" które jest bardzo popularne w stolicy jednak nie sądze zeby przeboje z lat 60 70 i 80 znalazły szeroką rzesze słuchaczy w Łomży zwłaszcza młodych.
Starsi słuchacze i tak pewnie wolą słuchac radia "Nadzieja" i "Plus".

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: NOWE RADIO BAB

Zgadzam się
wcześnie jbyło lepiej, no może nie było super, ale lepiej niż teraz
czy wszyscy muszą słuchać cały dzien starych przebojów?
czemu mamy czekać do 18:00?
mogliby wmieszać trochę nowych piosenek w czasie do 18.00
a nie same stare
są fajne, ale czemu odbierać nam radośc także z tych nowych ?

z calym szacunkiem dla Bab'owcow,
ale przeboje lat 70, 80 (hmm moje ulubione:) - gra juz z powodzeniem OD KILKU LAT Radio Nadzieja...
...troszke powielony styl...

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Zgadzam się w 100% z innymi wypowiedziami!!!!!
radio bab bylo lepsze wczesniej, a teraz jest beznadziejne:(:(
ta muzyka w ciagu dnia-mozna przy niej usnać,
a wieczorem dopiero jest cos normalnego, ale mało kto pewnie słucha radia w tych godzinach,

Świetny pomysł z tą ramówka!!! Kolejne radio grające smętną i depresyjną muzykę, łomżyńscy "radiowcy" doskonale znają się na rzeczy! jak zwiększyć liczbę depresji jesiennych, samobójstw itp..
Jednym słowem takie radio w Łomży nie ma racji bytu, rozumiem wielkie miasta
dziesiątki stacji radiowych, można wybierać, każdy znajdzie coś dla siebie, a w Łomży wszystkie "radia" grają to samo!! przez cały dzień i noc. Aj a o czym tu pisać...

po prostu Łomża i okolica nieciekawa

Teraz to do dupci z tym radiem wczesniej było lepiej ale i tak słucham Mpeków na kompie bo nie ma czasu słuchac radia

kasa_Łomża

buuuuuuuuuuuu

Przez ostatnich kilka lat byłam skazana na słuchanie w pracy łagodnych przebojów Radia Plus Łomża, bo nic innego mi nie łapało. To było straszne, rzekłabym nawet, że okrutne. Tak naprawdę to podobały mi sie te przeboje, ponieważ były one dla mnie wspomnieniem minionych lat, tylko problem tkwi w tym, że wystarczyło mi usłyszeć dany przebój raz na miesiąc, a nie kilka razy dziennie. Niestety kierownictwo radia nie było tego zdania. W ogóle to myślę, że oni mieli założenie, że będą puszczać te kawałki tak często aż wszyscy nauczą się całych tekstów wszystkich piosenek w myśl hasła "Polskie społeczeństwo śpiewa polskie piosenki, a jak opanuje repertuar polski to bierze sie za zagraniczny".

Nie słucham Radia Bab, w ogóle żadnego nie słucham teraz, więc na całe szczęście nie szarpię sobie nerwów. Pzdr.

***** !!!!!!!!!!!!

kasa_Łomża

Takich własnie wypowiedzi sie spodziewałem. Mam nadzieje że w radio BAB wyciągnie z nich wnioski

qrde to ja juz wiem dlaczego mam zaklocenia na tym pasmie do 18:00.... poprostu radio wie co ma grac. Lubie starsze kawalki, ale nie caly dzien i nie w momencie kiedy jade samochodem. Wiecej luzu bracia z radia BAB - jak to mowia..

Mnie się podoba , jak mam dość przełączam np. na Z-kę , RMF-kę lub B-k.

U mnie w pracy radio "łapie" tylko: Białystok, BAB, Nadzieje i Łomża, pracuje do 18.00 i nie mam żadnego wyboru, bo na 3 lokalnych rozgłośniach muzyka z ubiegłej epoki, jakbym się w czasie przeniósł , może zapuszczę PKSy i zacznę w dzwonach chodzić lub fioletowym garniturze:) Poprzednia ramówka Radia BAB była o wiele korzystniejsza i wtedy ta rozgłośnia miała przewagę nad reszta lokalnych.

Dowiedziałem sie z pewnego źródła, że chłopaki z radia BAB kupili w TV MARKECIE składanke przebojów z lat 60 , 70 ,80 za jedyne 9.99 PLN.
I jak teraz mogliby nie wykożystać takiej kozystnej inwestycji?
Więc męczcie sie aż TV MARKET wypuści nową składanke ;)

Radio BAB chciało być najwidoczniej "na czasie",kopiując dosłownie ramówkę z innych stacji (np.wspomniane wyżej Radio Pogoda).Teraz już wiadomo,że był to "chybiony strzał",bo takie posunięcia nie zawsze wychodzą na dobre.Może zabrzmi to dziwnie,ale uważam,że stacje będą względem siebie bardziej konkurencyjne wtedy,gdy bardziej się od siebie odróżnią,oferując coś "innego" i "lepszego" na swój sposób,aniżeli konkurencja.A tak wszystko nam się zlało w jedną masę...co by nie nastawić,to i tak "leci to samo"...bez względu czy to "łagodne",czy starsze czy jeszcze inne przeboje...

Chłopcze o pseudonimie "Abcd" Twoje wypowiedzi są nudne i żałosne. Jeżeli największy łomżyński krytyk medialny ( o Tobie mowa ) nie lubi aktualnie lansowanej przez raio BAB muzyki to załóż swoje radio, które w dzień i w nocy będzie grało to co sobie wymarzysz. Tylko nie wiem jak długo utrzymasz się na rynku. A na początek poszukaj sobie do słuchania innej stacji radiowej.

Czy nowe, czy stare to i tak fatalne... Sieczkobrzęki i konfekcja. Dziwi mnie to, że młodzi ludzie prowadzący owe radio są tak mało ambitni i zajmują się spaczaniem (lub co najmniej spłycaniem) gustów słuchaczy.
"A przydało by się trochę finezji i polotu w tym smutnym jak ..... mieście"

Dlatego nie lubię, nie uznaję i już nie włączam...

według mnie to oni powinni najperw przeprowadzić jakąś ANKIETĘ - co byśmy chcieli usłyszeć w radiu bab? lub coś podobnego - a potem wprowadzać zmiany, a nie stawiac nas przed faktem dokonanym. Ale cóż, do tego żeby liczyli się z naszym zdaniem, nie doczekamy się pewnie. Prawie jak za prl-u. hhehe
....a przecież radio jest w stanie być lepsze, co można było zauważyć wcześniej.
niestety poszli na łatwiznę i dlatego !!!!!!!!!!!!!!!!WIEEEELKIE BUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dla nich

Tragedia , tak to zwykle bywa kopiujac wszystko od wszystkich :)) słuchaczy nie przybędzie bo szybko sie znudza a kase ktos wziął heheheeh

Wiatam!
Wszystko się sprowadza do zakupu nie tyle ramówki co bazy muzycznej. Jakieś radio pracuje na taką bazę kilka lat, wprowadza się do niej od początku wszystkie utwory, opisuje odpowiednio do programu emisyjnego, wiadomo ile programów tyle wariantów. Teraz weźmy sytuację R. BAB - młoda wracająca po pewnym czasie na rynek firma, początkowo chaos (tudzież haos) płacz i zgrzytanie zębów. Ale jeśli ktoś chce się, nazwijmy to umownie, "liczyć" na rynku mediów powinien jakoś upożądkować całą firmę. Tak więc BAB'y zaczęły od bazy muzycznej, zakupiły całość - nic to że nie pasuje ona do profilu radia, ale pasuje opisem utworów do programu emisyjnego, selektora i rotacji. Choć co do tej ostatniej mam pewne wątpliwości bo te same utwory słyszę często - zbyt często.

A co do całoształtu radia... no cóż... co kto lubi... jakoś od samego początku nie pałałem do niego wielką miłością, uczucie to osłabiła jeszcze wieczorna porcja pozdrowień... może nie tyle sam format programu co niefachowiść i nieprzygotowanie się samych prowadzących. Bo ileż razy można się pomylić czytając 160 znaków. Niestety wielokrotnie... A czy tak trudno jest zczytać treść minutę wcześniej?? Chyba nie... no ale jak luz to luz.. na całego..

Tak więc idę się wyluzować w pracy przy ciszy w eterze...

pozdrawiam c3po

pozdrawiam
M

mnie nie zachwyca...

News

ALE TANDETNE TERAZ TE RADIO. nORMALNIE MYŚLAŁEM ŻE TA ZMIANA TO BĘDZIE LEPSZA TROCHE ALE OKAZAŁO SIE ŻE NOWE radio bab TO NIEWYPAŁ. POWTARZAM NIEWYPAŁ !!!!!!!!!!! z CAŁYM SZCUNECZKIEM DO GÓRY radia bab. WRÓĆCIE DO STAREJ RAMÓWKI, BO STOCZYCIE SIE NA DNO TJ. radio plus [TYLKO ŁAGODNE PRZEBOJE ;-) ]

Niestety macie racje, mam nadzieje ze to sie zmieni! Z całym szacunkiem dla wszystkich RADIO bam jest tylko fajne w piątki jak chomik prowadzi:)

Do c3po: Uderzyłeś w bardzo istotny aspekt,a mianowicie:niefachowość prowadzących. :-) Chciałem zauważyć,że i tak jesteś dla tych ludzi pobłażliwy,gdyż ja bym to nazwał kompletnym brakiem profesjonalizmu.

Któregoś wieczoru,będąc na nocnej zmianie w pracy,słuchaliśmy z kumplem "koncertu życzeń i pozdrowień" :-) w radio BAB....ale to był ubaw! :-).Po pierwsze:pomyłki i jeszcze raz pomyłki!.Co chwila słychać było "potknięcie" prowadzącej (dziwne,że ta pani ma problemy z prawidłowym odczytaniem i wymówieniem tak prostych wyrazów jak choćby: pozdrowienia,czekam na rewanż,dla kochającej...itp).Po drugie:ktoś kto chce robić karierę radiową,powinien opanować w stopniu przyzwoitym składnie zdań,interpunkcję,a przede wszystkim odpowiednie akcentowanie wyrazów (stosując to jednocześnie w wypowiedziach antenowych-a rzuca się to w uszy("eter" to nie ulica)).Dykcja i emocje "wokali" radiowych w/w stacji brzmią raczej jak głosy zza grobu,a nie z radio :-)(momentami przywodziło mi to na myśl występy ztremowanych pierwszaków w teatrzyku szkolnym - żenada!).Po trzecie:sam repertuar i jego jakość (techniczna),którego dobór można tu opisać "kulinarnie": po kanapce z dżemem zaoferowano nam śledzie z cebulą...hehe (jednym słowem groch z kapustą),nie wspominając już o tym,że "kawałki" wchodzące po sobie na antenę miały różny poziom wysterowania,głośności (jeden miał nawet lekkie szumy w tle :-)) i przesterowania w partiach niższego basu (czy oni używają może pirackich płyt z bazaru?)
Zdaje sobie sprawę,że nie jest napewno łatwo prowadzić takie przedsięwzięcie,ale Radio BAB nie powstało wczoraj.Oni działają już kilka lat,i może się mylę,ale to do czegoś zobowiązuje.(Przez ten czas,można było się wiele nauczyć,a tak dalej dalej śmierdzi amatorszczyzną na odległość)Z resztą,w tym biznesie "nie ma,że boli".Albo się jest dobrym,albo się "nie jest" w ogóle.Dla niektórych ten tekst będzie "gorzką pigułką",ale prezenterów to sam bym chyba lepszych na ulicy znalazł...
Tamtego wieczora,to był chyba mój ostatni seans z Radio BAB...i nie zapowiada się na więcej :-)
Pozdrawiam mimo wszystko... ;-)

graboś: co do przesterów... dużo zależy od ustawień nadajnika, korekcja na konsolecie też jest ważna ale i tak nadajnik i sposób kompresji grają główną rolę.
Co do wspomnianych przez Ciebie płyt CD - mało która rozgłośnia gra teraz z płyt, - do niedawna tak grało R. B-stok, aktualnie nawet oni są w trakcie tworzenia bazy z muzyką w formie elektornicznej (czytaj ripują płyty na dysk). RMF FM kilka lat temu grało muzykę z kompa, jednak wrócili jakiś czas temu do płyt CD Audio - nie wiem co posiada w swoich zasobach R. BAB ale podejrzewam że w dużej mierze są to pliki w formacie mp3. A wiadomo jesli plik pochodzi, dajmy na to z netu może on mieć jakość raczej mierną.

Tak więc ja razem z prezenterami zwolniłbym jeszcze technicznego - o ile takowy się tam znajduje.

Muzyczny też się nie popisuje...

Ale nie bądźmy tak krytyczni. Czy ktoś wziął pod uwagę fakt, że mieszkamy w Łomży... po pierwsze, tu raczej trudno o ludzi z naprawdę dobrymi predyspozycjami do pracy w radiu, taki ktoś powinien mieć odpowiednią barwę głosu, dykcję, bez wad wymowy... niestety ludzie radia BAB (bo tylko o nim tu mówimy) w dużej mierze mają z tym problemy. Po drugie żeby zatrudnić człowieka z doświadczeniem trzeba mieć na to pieniądze, nikt z nich nie będzie pracował za "Bóg zapłać", a taki młokos... uczniak czy student, który nie ma możliwości znaleźć innej pracy nie stawia wysokich wymagań finansowych.

Ale nawet kopciuszek stał się księżniczką... tak więc jeśli komuś tylko zależy na tym aby być dobrym powinien ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć... wiem co mówię - sam przez to przechodziłem...

Podsumowując... przed Radiem BAB jeszcze długa droga, ale jeżeli chłopaki się postarają moga być z nich jeszcze ludzie. Jest tylko jeden warunek... to Oni muszą się dostosować do gustów słuchaczy a nie my do ich.

pozdrawiam...

trooynik niekoniecznie sieciowy... c3po

c3po,wszystko co mówisz to prawda,ale jeśli chodzi o to krytyczne podejście,to uważam,iż jest potrzebne.Krytyka musi być,zwłaszcza w przypadkach takich jak ten,gdy adresat tychże słów,w zupełności sobie na nie zasłużył(tu zapewne wszyscy jesteśmy zgodni :-))Krytyka,na pewno owej...rozgłośni(?) nie zaszkodz,a co więcej,może jedynie dopomóc w rozwoju,ukierunkować w nim,i otworzyć odpowiednim ludziom oczy na pewne sprawy,nawet-a tym bardziej-w kategoriach naszego ,niewielkiego przecież miasta.No bo jeśli nie będziemy starać się podnieść sobie standartów życia i wszystkiego co nas otacza,jeśli nie będziemy sobie stawiać coraz to wyższych i ambitniejszych wymagań,to na zawsze nasze miasto pozostanie tą "tylko Łomżą"...szarą,bez wyrazu, w której nic się nigdy nie dzieje,a wszystko,co jest- stoi na kiepskim poziomie...nieprawdaż?
A swoją drogą-co wie chyba każdy-jeśli chcemy coś robić,to róbmy to dobrze,a nie "na odwal",a posty takie nie będą musiały wychodzić na światło dzienne.
Pozdrawiam :-)

Siema!Nie mogę się już doczekać kiedy będzie otwarta nowa strona BAB`a bo mam zamiar...pojechać im!Dlaczego zmienili tak fajną stację?To była chyba jedna z najgłupszych decyzji jaki podjęli.Całe wakacje spędziłam w gronie przyjaciół bawiąc się przy naprawdę Bardzo Atrakcyjnych Brzmieniach...a teraz...Przecież jak jakiś zakichany flegmatyk chce posłuchać muzycznych flaków z olejem to może przełączyć sobie na Plusa."Ta muzyka mnie uspokaja i wycisza..."błagam tylko nie to...Byłam na prawdę dumna z takiej stacji i nie wstydziłam się wysyłać adresiku potrzebnego do słuchania naszego radyjka nawet za ocean.Wysyłałam setki sms`ików z pozdrowieniami.Teraz wiem, że i tak nie mam po co tego robić bo nikt z moich znajomych tego nie słucha.Gdy przychodzi piątkowy wieczór odruchowo podchodzę do radyjka i moja ręka zastyga w połowie odległości dzielącej ją od radia.W głowie pulsuje jedna myśl..."Nie masz po co sięgać...To już nie to samo".Wiem, że może to brzmieć głupio ale było dla mnie czymś w rodzaju narkotyku.Zakręcało pozytywnie.Dlaczego więc tak się zmieniło?Przecież setki młodych ludzi czuje to samo co ja.Wielką pustkę, zupełnie jak po stracie bliskiej osoby...Pytam się więc DLACZEGO?

Lolli

Ja nie wiem co wy chcescie od tego FAJNEGO radia bab .powiedzcie mi kto do 18 slucha tego radia ? wiekszosc ludzi pracuje albo jest w szkole no chyba ze ktos jest bezrobotny to niech se robote znajdzie

Jest identyczne jak radio Jard z Bialegostoku, widac zapłacili kase za kupno zapowiedzi i zwiastuny radiowe takie jak w radiu Jard w bialymstoku, nie moglem skojazyc podobienstwa a przecierz tyle lat w akademiku w Białym spędziłem a tam brzdąkało Jard , Bab to Jard teraz eee najgorzej to sprzedać się do śledziowa
Z tymi radarami tez tak jak w Białymstoku, tutaj troche im źle idzie bo w Łomzy są 3 radary a nie 2 jak podają wiec mało to wiarygodna stacja

MY CHCEMY STAREGO RADIA BAB !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DO DOMU Z PRZEBOJEM ZA PRZEBOJEM !!!!!!!

MY CHCEMY STAREGO RADIA BAB !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DO DOMU Z PRZEBOJEM ZA PRZEBOJEM !!!!!!!

Kto podobnego zdania niech sie wpisze

graboś, wiesz zaczynam się bać... tego wątku...

a oto dlaczego...
jakiś czas temu na tym forum był wątek dotyczacy R. BAB... krótko mówiąc rozgłosnia ta została tam delikatnie zmieszana z błotem... nie powiem sam napisałem kilka ciepłych słów. No i wydaje mi się że dyrekcja i zarząd rozgłośni wzięli to sobie ostro do serca... a efekt tego wzięcia do serca jaki jest każdy słyszy... tak więc jak dalej będziemy ich krytykować to nawet "Łagodne Przeboje" staną się rozgłośnią awangardową...

obym się mylił...
pozdrawiam wczesnym świtem...

... trooynik niekoniecznie sieciowy... c3po

c3po... życzę sobie abyś sie mylił...
chociaz czy moze byc gorzej?

News

Re c3po: Wiesz...ty akurat nie musisz się niczego tutaj bać :-),a raczej Radio BAB powinno... ;-) ,a swoją drogą,to ja tam im nic nie narzucam,ani nie życzę im zle,ale krytykuje(bez przeginania,ubliżania itp.) bo uważam to za słuszne i potrzebne...niech sobie pewne rzeczy przemyślą i już... :-)
Pozdrawiam

Witam! Wypowiedzi, ktore pojawly sie na forum na temat Radia BAB sa wypowiedziami jak sie domyslam mlodych osob (tzn. w przedziale wieku od 15 do 25 lat). I tu wlasnie jest pies pogrzebany (jesli moge sie tak zaskakujaco wyrazic).

Duza czesc mlodych ludzi, jesli nie zdecydowana wiekszosc, lubi muzyke szybka, rozrywkowa no i przede wszystkim nowa. Niestety granie dla mlodych ludzi nie przynosi takiej kasy jak granie dla ludzi doroslych (tzn. w wieku od 25 lat), ktorzy maja pieniadze i w zdecydowanej wiekszosci to do nich skierowane sa reklamy. A jak wiadomo (mam nadzieje wszystkim) to dzieki reklamom utrzymuje sie radio. To wlasnie ludzie dorosli wykupuja reklamy w radiu a nie mlodzi. Tak wiec wcale mnie nie dziwi ze radio skierowalo sie w stone doroslych, a oni (jak wiem z wlasnej autopsji) bardzo lubia piosenki z lat ich mlodosc (stad obecnosc na antenie piosenek z lat 60, 70 i 80).

Pozdrawiam!

Teraz jest lepsze radio bab

c3po- doceniam twoje zalecenie ,,ćwiczyć", ale nie dodajesz że pod okiem fachowego instruktora. Sam licealista choćby nie wiem jak ćwiczył to nic nie wyćwiczy jeśli ktoś doswiadczony nie będzie nim kierował.

kostra napisał/a - że rad BAB dobrze zrobiło iż wstrzeliło się w ten przedział czasowy. Powiem więcej, Radio Bab zrobiło coś jeszcze lepszego - podzieliło swój czas antenowy na dwie części od rana do 18 i od 18 do chyba 24. I tojest zajedwabisty chwyt - radio dla wszystkich - od kobiety pracującej począwszy a na Ptysiu91 skończywszy.
Ale ... nie sama ramówka i muzyka tworzy radio. Ktoś zaraz może mi powiedzieć, że jestem niekonsekwentny, że zmieniam swoje zdanie chorągiewka na wietrze. Nie ja nadal jestem antyBAB. AntyBAB z jednego względu - niefachowości. Poza tym fajnie jest że młodzi ludzie bawią się w radio, że ktoś im dał szansę, ale... ile raz w kółko można powtarzać te same teksty...
Jeżeli tylko poprawi się "jakość mówców" jestem jak najbardziej za! A póki co jestem przeciw!

pozdrawiam

pozdrawiam
M

Ale to juz bylo. Ta muzyka "dla wszystkich". Nic nowego. Lata wczesniejsze od zawsze gralo Radio Nadzieja z tym ze robia to w sposob o niebo lepszy niz Baby ktore doslownie młócą w kolo te same piosenki od rana do 18ej. Ile mozna??

Przykro mi ale to co stało sie z radiem BAB przeszło najśmielsze czarne myśli. Czy Łomża już skazana jest na taki chłam w eterze?. Radio Bab wznowiło emisję bardzo trafnie ciekawa muzyka ,(na czasie) audycje,itd.. było czymś czym sie mogłem poszczycić jako mieszkaniec Łomży.Wreszcie lokalna rozgłośnia z prawdziwego zdarzenia,słychać go było prawie w każdym sklepie,lato- na plaży miejskiej itd,a teraz można policzyć na palcach jednej ręki gdzie BAB można usłyszeć.Niewyobrażam sobie aby to co teraz prezentuje ta rozgłośnia mogło rozbrzmiewać z głośników na plaży , bo ręczę że ani ja moja rodzina ani moje szerokie grono znajomych juz by się tam niewybrało.
Niestety taka forma jaką prezentuje teraz BAB na dłuższą metę skazane jest na ponowną kilkuletnią ciszę w eterze.
Radio BAB- przebój za przebojem- do usłyszenia za kilka lat.

No mi osobiscie radio BAB juz obrzydlo wczesniej mieli lepsze brzmienie teraz to radio dla starych ramoli a nie mlodych ludzi jesli ktos chce posluchac takich kawalkow to niech sie przezuci na plus nadzieja albo maryja :)

Krzyś

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

różne
Sprzedam drewno kominkowe oraz pellet. Brzoza, dąb, grab, olcha i Pellet!
tel. 692092525
usługi
Koszenie działek, wycinka samosiejek, usługi rębakiem, glebogryzarką separacyjną, frezowanie pni, sprzątanie posesji, garaży, strychów z zalegających rzeczy.
tel. 607098758
różne
Jagody, Grzyby Kupuję. Łomża, ul. Łąkowa 13.
tel.
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org