Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Rozliczenie ciepła |
Witam proszę o pisanie w tym temacie kto otrzymał nadpłate lub dopłate ( jaka kwota) w jakiej spółdzielni oraz inne dane mieszkania np. metry itp.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Rozliczenie ciepła |
ŁSM- 72 m2-580 pln do zapłaty
|
|
ŁMS- 62 m2 -1oozł nadpłaty (chociaż w tamtym roku miałam więcej kresek i zwrócono mi ok. 300zł)
|
|
ŁSM-50 m2 - 18 kresek 209 doplaty
|
|
Perspektywa- 48,5 m2- nadpłata ponad 500 zł
|
|
LSM,72 m2-doplata 115 zl mimo to, ze od stycznia nie bylo grzane w mieszkaniu bo wyjechalem-dziwne i podejrzane zarazem.
|
|
Moje rozliczenie już dotarło ŁSM 62m2 nadpałata 96 zł
|
|
u mnie tylko 70 i bez zlotowek
|
|
ŁSM, 72 m2 - nadpłata 320 zł
|
|
mam nadpłaty ponad 300 zł., jestem uparty jak osioł, dojdę skąd się wzięła taka nadpłata, NIE ODPUSZCZĘ !!!
|
|
PRZEPRASZAM, NIEDOPŁATA !!!!
|
|
60 m2 w ŁSM - 326 zł nadpłata.
|
|
jak zrezygnować z tych podzielników?
|
|
chyba sie nie da...
|
|
wiem, ze niektorzy nie zgodizli sie na podzielniki kiedy je montowano i placa tzw. ryczaltem i maja cieplo i sa szczesliwy, ale nie wiem jak to wyglada gdy juz ten podzielnik jest
|
|
perspektywa 48m, IVp, 400zł do zapłacenia
|
|
ŁSM 50,5 m2 Kresek 20,5 250zl. zwrotu. Dziwne co? Zapraszam do wątku "rozliczenie podzielników ciepła" tych którzy chca zdjąc podzielniki.
|
|
jak facet odczytywał podzielniki to nic nie mówiłem ale potem wyjąłem szkło powiększające i zażyczyłem sobie ponowne odczytanie. Dzięki powiększeniu uzyskałem kilka kresek mniej. Ten system to jest lipa i jednym z większych przekrętów w ciepłownictwie.
|
|
Łsm 8 krech ponad 500 zwrotu :) ;)
|
|
8 kresek? w kozuchu to mi sie nie chce siedziec cala zime
|
|
podzielniki tak naprawde nie maja zadnej legalizacji i sa nie zgodne z prawem a spoldzielnia sama decyduje komu ile dac a od kogo wziac korzystanie z takich urzadzen to okradanie ludzi.Wyobazcie sobie wagi w sklepach bez legalizacji i kazda by inaczej wazyla
|
|
o ***** mac.. bez kitu.. ja w łsm.. mam 850 zapłacic.. ';/
|
|
SM Perspektywa 60 m2 dopłata ponad 700 zł.
|
|
W innym wątku mieszkańcy piszę, że po wymianie okien, maja dopłatę. Pragnę dodać, że im bardziej uszczelnione mieszkanie (wymieniona stolarka, ocieplony blok, tym większe dopłaty na rzecz sp-ni. Miałem ostatnio telefon od osoby z zapytraniem, czy jestem zainteresowany tym, by złożyć zbiorowy pozew, wynająć prawnika. Odpowiedziałem, jak najbardziej, należy ta sprawe wyjaśnić. Osoba ma sie do mnie odezwać po 20.10.2010, ponieważ musiała wyjechać.
|
|
czekamy
|
|
Jak coś ja również bym poszedł na ten pozew zbiorowy bo mam w tym roku wielko sume 1600 zł do zapłaty a jakim kutafonem to ja nie wiem !? więc trzeba się sądzić ,najlepiej razem .
|
|
W niektórych miastach zbierają się wspólnoty mieszkańców z 2-3 bloków , oddzielają do ciepłowni i zakładają własne ciepłownie kontenerowe, i maja w ten sposób mniejsze opłaty. mała kontenerowa ciepłownia gazowa na 2- 3 bloki. Temid
|
|
Składajmy zbiorowy pozew. Jest osoba, która jest tym zainteresowana. Koszt prawnika rozłoży się na wiele, wiele osób. Należy domagać się usunięcia podzielników. Odezwę się po 20.10.2010, ponieważ organizator wyjechał. Ale będzie do mnie dzwonił. W jednym pokoju tylko odkręcał podzielnik minimalnie i ma ok. 200 zł oszczędności, siedział w zimnie. Proszę śledzić ten wątek. Po 20.10.2010 zorganizujemy się. Ja składałem reklamację do sp-ni, powinna być odpowiedź i nic nie otrzymałem. A może odpowiedź wrzucili do skrzynki innego lokatora? Moi sąsiedzi z dołu mają oszczędność ok. 500 zł, sąsiedzi mieszkający nad nami oszczędność ok. 600 zł, a my między nimi i mamy do zapłaty ponad 700 zł. Ja nic z tego nie rozumiem. Po zamontowaniu podzielników elektronicznych, wzrosła opłata za CO ponad 200 zł w stosunku do poprzedniego roku.
|
|
ŁSM - 44m2, musimy dopłacić 230zł na razie rozmawiałam z kilkoma sąsiadkami, wszystkie mają dopłatę powyżej 200zł
|
|
oj, jak to fajnie bylo,gdy dzien w dzien w piecu i kuchni trzeba bylo rozpalac ogien, a teraz u wszystkich jest czysciutko bez popiolu na wynos
|
|
Niech mi ktos podpowie co mam zrobic.Mieszkam w bloku ŁSM Mam 45 m2 i ponad 700zl doplacic do co!Musze zlozyc w tym miesiacu o dodatek mieszkaniowy,jednak jesli nie ureguluje tej kwoty to mi wpisza w papiery ,ze jestem zadluzona.Poczta pantoflowa dowiedzialam sie ,zeby nie placic bo lokatorzy maja wynajac prawnika i bedziemy skladc pozew przeciw spoldzielni.Minal juz tydzien i wszystko ucicho.Ponoc jak zaplace to juz nie odzyskam tych pieniedzy jesli dojdzie do sprawy i wygranej,jesli zas nie zaplace nie dostane dodatku mieszkaniowego.PORADZCIE co mam zrobic.
|
|
Płać i Płacz . Klid
|
|
Jakaś dopłata nie pamiętam, żona wie dokładnie. Ale niech będzie i duża dopłata, ale niech te kaloryfery grzeją jak się odkręci. A nie całą zimne ledwo to ciepłe 18-19 stopni w domu i dopłata!
|
|
Jestem za wrazie czego też się dołącze
|
|
Tak, niech te kaloryfery grzeja. W dzień - letnie, w nocy - prawie zimne. Sprawdzałem kila razy. Nie ma sie co dziwić, że w nocy jest w mieszkaniu zimno. Przez ostatnie dwa dni w ciągy dnia woda z ciepłego kranu leciała "ciepła" - zgodnie z nazwą (osiedle Perspektywy). Tak na nas oszczędzają. Z "ciepłą" wodą należy "coś" zrobić. Płacimy za pobór ciepłej, a w kranu leci prawie zimna. Brak słów.
|
|
w przyszłym roku to dopiero będą dopłaty
|
|
trzeba na to wszystko zorganizować zebranie iść do spółdzielni lomżyńskiej cala watachą i zrobić pożadek. A nie siedzą pierdzą w stołki i sobie angaże zwiekszają
|
|
Jak najszybcie trzeba się za to zabrać. Należy spraqwdzić, jak wygląda rozliczenie za CO pracowników spółdzielni. Może oni potrafią prawidłowo gospodarowac ciepłem.
|
|
Napisze taką ciekawostkę z ostatniej chwili. W jednym pokoju odkręciłem wczoraj wieczorem podzielnik na 5 i zużycie = 2 (kaloryfer ledwie ciepły), w drugim pokoju na 2 (kaloryfer zupełnie zimny, tylko szumiało w nim) i zużycie=2. Może ktoś to wytłumaczy? Słusznie na tym forum pisza osoby, że przy odkręceniu na 2 a na 5 i tak zużycie będzie. Mam na sobie przykład. Za to, że kaloryfer i tak był zimny - zapłacę. To jest okradanie mieszkańców. Okazuje saię, że wystarczy tylko trochę odkręcić, nie nagrzeje sie pomieszczenie (zimny kaloryfer) i tak zapłacisz. Brak słów.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |