sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
wypadki wtorkowe

w tym wypadku na przejściu przed PKO zginęła moja mama ,pośrednio za sprawą mądrych głów które zezwoliły na przejazd Tirów przez starówkę ,ale to już nie pierwszy wypadek liczę na to ,że mieszkańcy wezmą się za tą sprawę chyba ,że liczą na więcej atrakcji z udziałem Tirów ,bo zarządzający tymi ulicami nic sobie z tego nie robią od lat. Jacek Galanek

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: wypadki wtorkowe

Jacku masz sile siedziec dzis na forum?

h0jowe forum

sw prawda

Moje kondolencje. Tirów jest o wiele za dużo, Ci którzy nimi jeżdżą uważają się za królów szos przykro mi to stwierdzić ale jeszcze nie jedna osoba tam zginie póki coś tam się zmieni.

Ciacho

Można zablokować Wojska Polskiego samochodami osobowymi i wolniutko jeździć od ronda do ronda na znak protestu.

nie rozumiem jak zablokujesz, a co z przechodniami , beda zestresowani

a dlaczego te babcie same chodza???

ta blokada nic nie pomorze będą jezdzić można tylko ograniczyć nie puszczając LT przez łomże.

a jak sie glupie osoby znajda i nie tylko starsze to co???

Jak nikt nie protestuje, to znaczy że nie ma problemu.

dla mnie jest zwyczajne morderstwo i nic więcej. Według naszej katoloickiej wiary każdy kto dopości się takiego czynu dopuszcza się grzechu śmiertelnego w myśl przekazania nie zabijaj. I nie wazne czy zrobiłeś to umyślnie czy nie - jedno jest pewne ,że zabiłeś i jestes smiertelnym grzesznikiem

Pifpaf

dobry wariat:D

Zastanawia mnie jedna rzecz. Na przejściu przy rondzie, jak jedzie się od Wojska Polskiego nie ma żadnej wysepki żeby się zatrzymać, a są tam bodajże 3 czy 4 pasy w w dwóch kierunkach! Co za sk***** to projektował się pytam! Jak jest większy ruch to przejście tamtędy graniczy z cudem. TIR się nie zatrzyma bo ma gdzieś, a łomżyńscy-chamscy kierowcy tym bardziej.

Co do jazdy naszych łomżyńskich kierowców, to przy światłach powinien stać koleś z bejsbolem i pomagać im ruszyć jak zapala się zielone światło, bo to chore jak podczas jednej zmiany świateł przejeżdżają 4 samochody. 200 koni pod maską a ruszają jak starym trabantem. Kto wam ***** wydał prawko.

T-line...popieram

T -line, a Ty wiesz, ze ostatnio, ja bardzo duzo jezdzilam po lomzy..:) i na zielonym samochody ruszaja to fakt

wiadomosc, wyslana, prosze odczytac, papapapapa**********************

Czy to o ten wypadek chodzi?

http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100804/REG20/516869275

Tak chodzi o ten wypadek. Dziwne jest trochę zdanie w artykule."Najprawdopodobniej kierowca skręcając w lewo w ulicę Wojska Polskiego potrącił na przejściu..."
W lewo ? chyba zjeżdżając z ronda w Wojska Polskiego skręca się w prawo a nie w lewo. Zdjęcie nie jest z miejsca wypadku.

Ciacho

Współczesna pisze gnioty nie od dziś.

jezdza jak krowy , jak się zapali zielone światło to ruszają dupe jak po cięzkim sraniu z kibla efekt taki ,że taki bosy *** przejedzie a reszta stoi.

Pifpaf

wyrazy współczucia ! .......teraz firmy które ,,pomagają,, w odszkodowaniu nie dadzą Ci żyć !

ktośiek

no tak można było przewidzieć kierowca z Pisza ..BKL...... DEBEŚCIAKI jak widzę tą rejestrację to mnie skręca kto im daje prawa jazdy ?tumanom

ktośiek

kawosz- Ty jesteś debeściak taki sam, jak autor artykułu we Współczesnej. rejestracja z Pisza to dla Ciebie BKL, tak? Tak samo jak tamten jełop, bo inaczej takiego pismaka-ignoranta nazwać nie można, skręca w Wojska Polskiego w lewo i zamieszcza fotkę, bodajże, z ulicy Zjazd. Może by wypowiedział się jakiś naoczny świadek, lub inna kompetentna osoba, bo słyszałem, że wypadek był makabryczny, a na 4lomza cisza, jakby nic się nie stało.
Panie Jacku- wyrazy współczucia dla Pana i bliskich.

Wersja jaką słyszałem od jednego ze świadków jest taka:

TIR przepuszczał osoby na przejściu. Kiedy grupka osób już praktycznie przeszła kierowca ruszył. Kobieta próbowała "załapać" się na tą puszczoną grupkę pieszych i dosłownie wbiegła pod koła TIRa.
Wina leży po stronie kierowcy, ponieważ powinien on poczekać aż piesi zupełnie opuszczą ulicę. Teoretycznie. Praktycznie każdy, kto jeździ wie jak wygląda to w praktyce. Kiedy piesi zwolnią pas, to już się jedzie, bo inaczej usłyszy się klaksony z tyłu.
Chyba największym winowajcą był po prostu pośpiech i nieuwaga z obu stron.

Inną sprawą jest ucieczka TIRa z miejsca wypadku. Tu też jedna wielka niewiadoma. Generalnie kierowca mógł po prostu nie zauważyć co się stało (tak się tłumaczy), jednak ciężko będzie mu to udowodnić.

pisząc te słowa jesteś maksymalnym poj...m. co winien jest kierowca że musi jechać przez miasto????????????????????????

To jego praca !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Problem dotyczy braku obwodnicy, i naszych rajców co nie potrafią zorganizować kasy na obwodnicę !!!!!!!!!!!!!!

Lepiej przegłosowywać sprzedaż działki dla Biskupa!!!, Dyskutować nad oszustem z wierzy ciśnień, a dla miasta ZERO.

KOPNIJMY W DUPĘ obecnych radnych, Prezydentów itp. w najbliższych wyborach , a niech zaczną coś robić nowi ludzie, bez układów, bez partii.

Rozmawiałem z wieloma tirowcami i dla nich sytuacja w naszym mieście nie jest też wesoła!!!
Pamiętajcie tam też jeżdżą ludzie którzy mają rodziny, i nie widzą ich czasami tygodniami.

Pozdrawiam

Ostatnio stojąc na wysepce na przejściu koleś tirem zakręcał na rondzie, więc myślę że przejdę skoro jedzie wolniej (a że stoję na wysepce to musi się zatrzymać), jakbym nie odskoczył to by mi tak przypierdolil ze by plama tylko została ;f.

kotfilemon sam znam wielu takich kierowców itd, ale wiem jedno i większość z nich to potwierdza. Łomża już dawno powinna zamknąć ruch dla tirów. Spójrzmy na wojska polskiego, jedna wielka koleina, tir za tirem. 3 dni temu wracając do domu po 21 naliczyłem w rzędzie 15 tirów. To mało? Sam dziwię się ludziom, że się na to godzą. Godzą się robić z własnego miasta "wioskę" przelotową, a na tym cierpi infrastruktura miasta i jak już widać mieszkańcy. Mnie mało interesuje, że przez Łomżę krócej, niech zrobi więcej km, ale przynajmniej miasto zacznie jakoś wyglądać. Co za dużo to niezdrowo.

najgorzej to w bialym, sa takie wypukolsci na ulicy,juz nie pamietam ktorej, ze jadac tamtedy i zmieniajac pas, ma sie wrazenie wjechac na kraweznik, powiem wam , caly samochod potrzachai tak rzuca calym cialem , ze sie obic mozna

Piesi też nie są świętymi krowami i powinni uważać jak wchodzą na przejście. Wyrazy współczucia dla syna tej Pani ale też wyrazy współczucia dla kierowcy. Ile to razy widuje się jak ktoś wbiega pod jadący samochód, osobowym nie zdąży się zatrzymać a co mówić o 40 tonowym samochodzie. Ludzie- użyjcie chociaż trochę wyobraźni a na pewno wyjdzie to wam na dobre!

obwodnica ma być ale z tego co wiem to będzie przebiagała przez miasto .Właściciel stacji paliw na Nowogrodzkiej jak słyszałem nawet oto zabiega i namawia ludzi z Kupisk do pisania protestów aby ta obwodnica nie biegła dalej na zachód miasta tylko przez miasto bo wówczas rozjad na Nowogrodzka wypada dokładnie przy jego stacji paliw. Ciekawe co na to ludzie którzy na Nowogrodzkiej dzieki temu beda mieli obwodnice pod oknami domów.

Pifpaf

Cziki zgadzam się z Tobą całkowicie, piesi nie zdaja sobie sprawy z masy pojazdu i długosci drogi hamowania, nie wspome o rowerzystach PRZEJEŻDZAJĄCYCH na przejściu, pozdrawiam rowerzystów przeprowadzających dwuślady.

http://www.youtube.com/watch?v=s8hSBU7qz6g

mkmaster:
"a że stoję na wysepce to musi się zatrzymać"

Jeśli chodzi o wysepki to kierowca NIE MUSI się zatrzymywać ale POWINIEN (tak jest napisane w kodeksie drogowym).

Wysepka jest dla pieszego żeby mógł się zatrzymać i upewnić, że może dalej iść przez przejście, więcej wyobraźni u pieszych!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org