Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Petent pobił urzędnika miejskiego |
Popieram zdenerwowanego petenta. W urzędzie za wpierdzielanie kanapek w godzinach pracy im płacą, za picie kawki za ploteczki. Chcesz coś załatwić to Ci odpowie taka pani z za biurka że ona ma co innego do roboty. Idziesz po rejestracje do pojazdu siedzą trzy osoby z czego jedna po cichutku dla znajomych rejestruje auta bez kolejki. Taka to praca w państwowej placówce
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Petent pobił urzędnika miejskiego |
tez ludzie maja fantazje raz go uderzył i pogotowie go zabrało...nie ma co pan urzędnik ma umiejętności aktorskie haha
|
|
Każdy ma prawo do przerwy, ale jest chyba jedna przerwa i reszta powinna byc pracą na rzecz petenta. W urzedach różnie to bywa. Są i bardzo sympatyczne urzedniczki/urzednicy, ale są i w Łomży tacy, do których strach podejśc;)
|
|
Aż dziw że klienci wydziału komunikacji wytrzymywali chamstwo,ignorancję i arogancję pracujących tam panów i starszego i młodszego ale tego drugiego wyjątkowo. Powinien to być znak dla włodarzy ratusza że chyba coś jest nie halo w traktowaniu petentów w ratuszu a nie dawno był taki temat na 4łomża najgorsza obsługa i ratusz jest na pierwszym miejscu z wyróznieniem kasy i tegoż właśnie wydziału.
|
|
moze to wloski pilkarz byl
|
|
Tylko, że połowie urzędników nigdy się nie spieszy, mają czas na wszystko i nie zależy im jak obsłużą petenta, stąd takie kwiatki później wychodzą, że ludzi nerw szarpie :) ![]()
|
|
raczej kopacz z okręgówki
|
|
Jeżeli już musiałem tam się pofatygować to zawsze trafiałem na którąś z Pań i złego słowa nie powiem .
|
|
Panie rzeczywiście są tam w porządku w przeciwieństwie do tego starszego Pana co siedzi z tyłu.
|
|
hmm...chyba to nie ta kategorria ;] zgrzyt hehe
|
|
Prezydent woli zajmować się handlowaniem działeczkami a burdel w ratuszu rośnie.
|
|
medal powinni mu dać koziol0
|
|
Panie w wydziale komunikacji są OK. Najgorszy pracownik jest ten z tyłu, co przy oknie siedzi. Powinni go wyrzucić na zbity pysk juz wiele lat temu. Jego poziom ignorancji i chamstwa jest niesamowity i chyba każdy to widzi.
|
|
Nie to, że bronię urzedników, ale tam zawsze jest mnóstwo petentów - wyobraź sobie pracę w takim młynie, gdzie inni urzednicy, w niezbyt obciążonych wydziałach za te same pieniążki piją kawę non stop. Nie byłbyś sfrustrowany nieco?:) Wyrozumiałości trochę.
|
|
A nie wiecie który to tak dostał? Siedzi tam jeden taki młody wielkie panicho, urzędnik od siedmiu boleści...menda jedna. Jeśli to on to może jakąś nagrodę dla chłopaka? :) hmm....
|
|
Czy dostał w papę młody, czy stary - nieważne. Obaj wielokrotnie na to zasłużyli i my petenci powinniśmy jakiś protest napisać do prezydenta na chamskie zachowanie obydwu.
|
|
Popieram wszystkie wypowiedzi dotyczące panów pracujących w wydziale komunikacji. Skończyły się chyba dawno takie czasy, że urzędnik był panem i władcą. Po to oni tam są żeby pomóc petentowi i należycie go obsłużyć. Jeżeli żal im ciepłych posadek kolegów którzy mają mniej pracy to niech się zwolnią - najwyższa pora. Takiego chama jak ten starszy pan siedzący z tyłu przy oknie jeszcze nigdy w żadnym urzędzie nie spotkałam. Pozdrawiam sfrustrowanego petenta:) Mam nadzieję, że uda się dowieść iż został sprowokowany.
|
|
szkoda że tego Marka nie znokautował bo jemu to już ok kilku lat się należy;d
|
|
petentów dużo? A w mieście bezrobocie? Komedia. Walka z bezrobociem w tym mieście przypomina ,,walkę końskiego zada z batem,, ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Popieram poprzedników. Też mam szczęście, że zazwyczaj trafiam do Pań, które obydwie są w porządku. Kolesie tam pracujący to powinni pracować, ale przy gnoju, gdzie nie mieliby do czynienia z ludźmi.
|
|
powinien jeszcze tym ze strazy miejskiej dac po mordach jak juz sie tam pojawili:)
|
|
Ten "starszy" faktycznie ,załatwia jakby miał cię w d...e ale trzeba przyznać, że jest rzeczowy i konkretny. Ale "młodszy" na pewno nie powinien pracować w tym urzędzie ani w żadnym innym. No, może gdzieś na skupie trzody albo jako portier i to tylko na nocnych zmianach gdzie będzie miał 2- 3 klientów na całą zmianę. Bardzo często załatwiam sprawy w tym urzędzie ale jeszcze nie zdarzyło mi się załapać do tego gościa. On ciągle gdzieś chodzi, ciągle gdzieś się śpieszy, rozmawia przez telefon- robi wszystko tylko nie zajmuje się tym, za co mu płacimy (z naszych podatków). Raz prawie się załapałem ale on po prostu, bez słowa sobie .... wyszedł. Po 10- 15 min czekania (bo w międzyczasie inni zajęli moją kolejkę do pozostałych urzędników) gotowy byłem zrobić to samo co ten gość- walnąć w ryj za ignorowanie ludzi. I nie był to jakiś wyjątkowy przypadek- ten człowiek po prostu nie nadaje się na urzędnika. Tak bezczelnego i głupiego urzędnika rzadko się spotyka. Dlatego wcale bym się nie zdziwił gdyby to właśnie on dostał w trąbę.
|
|
tak jest! bic walic i patrzec czy ryj rowno puchnie:) inaczej sie ich chyba nie da nauczyc solidnej i uczciwej pracy!
|
|
ale po co zaraz policja, pogotowie i cale te zamieszanie, byc moze przez tego urzednika zostala zniszczona swietnie zapowiadajaca sie kariera bokserska chlopaka :( . kolejna niespelniona biala nadzieja boksu :(
|
|
po to zeby narobic chlopakowi do dupy. Ciekawe ze po jednym strzale karetka zabiera i zwolnienie wypisuje, no chyba, ze nie strzelil mu piacha...to jest pracownik panstwowy i chlopak bedzie mial cieplo w gaciach, a policja i karetka wlasnie po to zeby wyolbrzymic sprawe...ja mu sie nie dziwie, bo i trzezwego czasem szlag trafia jak urzedasy zalatwiaja, a raczej niezalatwiaja spraw...
|
|
Nie jest ważne czy urzędnik był miły czy nie. Nie o to tutaj chodzi. Kolesia, który uderzył powinni sprawiedliwie osądzić i zakazać uczestniczenia w życiu społecznym. No, ale o czym ja piszę tutaj skoro i tak wszyscy (jak zwykle w Łomży) są za sprawcą a nie ofiarą.
|
|
co jak co, ale nikogo chyba nie dziwi, że doszło do tego akurat w wydziale komunikacji... może to nauczy ich odpowiedniego podejścia do ludzi...
|
|
a ja napiszę trochę z innej strony: Nie oceniam konkretnych osób bo , ale cały wydział. Uważam że wydział komunikacji w Łomży to oprócz urzędu stanu cywilnego i meldunków najważniejsza komórka Urzędu Miasta, więc powinna funkcjonować w jak najlepszy i najsprawniejszy dla petentów sposób, tymczasem jest odwrotnie. Nie dość ze mieści się w pipiduwie na końcu budynku gdzie kolejki sa jak w mięsnym , o humorach urzędników już pisał nie będę bo wyżej już napisano. Ten wydział powinien być przeniesiony w miejsce meldunków na parterze lub w inne większe miejsce. W Niemczech w byle jakiej wiosce (ten kto kupował auto z Niemczech zapewne widział ) wydziały komunikacji zajmują całe piętro , z reguły jest to parter i funkcjonują bardzo sprawnie, w ciągu 30 minut można załatwić wszystko łącznie z wykupieniem ubezpieczenia i wydaniem tablic. U nas trwa to wieki.. w warunkach komuny I gdzie tu mowa o sprawnym urzędzie....
|
|
Ten młody to już dawno powinien dostać, nie raz widziałem jak sie panisko unosi :-) a ten stary dziad co z tyłu siedzi to słyszałem że trochę łobuzuje ale nie miałem okazji tego doświadczyć.
|
|
A moze ten "psztyczek w nos" wreszcie uswiadomi tym swietym krowom ze oni sa dla nas a nie odwrotnie, nie pochwalam walenia w ryj ale wszystko ma swoje granice ludzka cierpliwosc rowniez. Dobry czynnik motywacyjny pracuj uczciwie albo w pier..l ;-) Wybor nalezy do ciebie ....
|
|
I tak powino sie traktować urzędników UM archon
|
|
Ten młody urzędnik zamiast pracować zajmuje się ubezpieczeniami zamiast pracować. Wciąż widuje tego Pana jak w czasie pracy albo jeździ po mieście swoją skoda. Ostatnio jak rejestrowałem samochód musiałem stać przez 15 minut przy stanowisku aż Pan skończy rozmawiać przez telefon bo wyliczał składkę korzystając dodatkowo ze służbowego sprzętu. Ten Pan może nie zasłużył może na cios ale nie powinien pracować to z pewnością. kuła
|
|
Ja zawsze w urzędzie trafiam na starszego urzędnika i złego słowa powiedzieć nie mogę, zawsze byłem załatwiany konkretnie i rzeczowo. Chamstwa nie zauważyłem. Natomiast co do młodego, słyszałem od swoich znajomych, ze nie raz załatwiał w czasie pracy w Urzędzie ubezpieczenia przez telefon. Wnioskuję do przełorzonego, tego urzędnika, aby przynajmniej pouczył swojego podwładnego, że w Urzędzie jest po to, by zajmować się petentami i robić to co do niego należy. W końcu to My podatnicy płacimy za jego etat. Jeśli którakolwiek z moich opinii narusza obowiązujące zasady, normy prawne, etykietę, propaguje przemoc, jest wulgarna, wzywa do nienawiści na tle religijnym, rasowym, czy wyznaniowym, lub jest po prostu obrzydliwa - to po prostu jej nie czytajcie :-)
|
|
Panie prezydencie czas zając się tym co w tym wydziale się dzieje a dokładnie tymi dwoma Panami. Jak widac mimo faktu ,że zachowanie tego petenta było wysoce naganne i winień ponieśc za to karę jednak dużo elementów prowokacji jest w zachowaniu tych dwóch Panów. To ,że tak jest świadczą liczne posty tu na tym forum ludzi którzy mieli z nimi styczność. Jest to bardzo powazny problem . Pifpaf
|
|
powinni przeszukiwać petentów ! zatrudnić ochronę ! najlepiej z kauflanda ! sekiurity
|
|
potraktują to priorytetowo i koleś pojdzie siedzieć to co się dzieje w urzędach to inna sprawa
|
|
to się nie powinno wydarzyć wyobraz sobie,że do twojej pracy(jakiejkolwiek,niekoniecznie urząd) wchodzi koleś i wali ci gonga,bo mu się twoja obsługa nie podoba
|
|
Młody jest (brak słów) chciałem zajerestrować nową przyczepe zeszło mi 3 godz. bo zażądał nieistniejących dokumentów musiałem interweniować w ministerstwie transportu itp.
|
|
Jedno jest pewne. Po tym zdarzeniu i po tym wątku na forum - coś się w urzedzie musi zmienić. Nie wierzę, że Władze będą obojętne wokół tematu i puszczą to między uszami. Powodzenia życzę. Narazie nie mam nic do rejestrowania więc nie sprawdzę jakości obsługi, nie mniej jednak to co czytam tu budzi niepokój;)
|
|
nie lubię urzędasów, czasem się trafi kto miły, ogólnie to krawaty w kapciach
|
|
Ciekawe kim jest ten petent? Jedyną osobą której sie chce pracować jest Pani Dorota, szybko i sprawnie załatwia .Pani Blondi jak już nie wypada sie gramolić w dokumentach z łaski weżmie następnego klienta.
|
|
Młody zażądał ode mnie kiedyś przy zarejestrowaniu auta, kserokopii dowodów osobistych poprzednich 2 współwłaścicieli, pierwszy raz się z tym spotkałam, żeby takie dokumenty były komukolwiek do czegokolwiek potrzebne i oczywiście odeszłam z kwitkiem, a że auto było kupione 400 km od Łomży, to miałam nie lada problem, pomijając to, iż musiałam jeszcze natłumaczyć się sprzedającym do czego mi ich kserokopie dowodów, bo nie bardzo chcieli uwierzyć, że do wydziału komunikacji, istne cyrki się tam dzieją. Nigdy takie rzeczy nie były potrzebne, a jemu były i 2 dni urlopu poszło na marne, bo sobie wymyślił coś, co nie jest wymagane, przy rejestracji samochodu.
|
|
co to Współczesna to jakieś Radio Erwań ? http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100727/REG20/63590161 tam piszą że : 1) petent nie był pijany 2) było to w pobliżu wydziału komunikacji 3) urzędnik dostał silny cios i ma złamany nos Na 4lomza piszą zupełnie co innego W ostateczności okaże sie że to nie petent a urzednik pobił petenta i to nie w wydziale komunikacji tylko w Urzedzie skarbowym i to nie w Łomży a w Ostrołęce...
|
|
Czyżby Orzeł Kolno stracił swojego najlepszego snajpera?
|
|
jestescie opóźnieni ;) ci co tak gadaja, ze dobrze, ze dostal, to sa debilami dla mnie;) sami powinniscie morde nadstawic i dostac po pysku hehe i sie zalicie na forum downy idz ***** jeden z drugim, pokaz jaki z ciebie facet a nie ciota, idz do ratusza i zrob zamieszanie, a nie pierdolicie na forum... :)
|
|
Za nic by nie dostał widac mu sie należało.
|
|
Jesli to ten sk... dostał po ryju to mu sie należało, zachowuje sie zawsze jak hrabia.
|
|
ŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁ
|
|
ciekawe czy majty sobie zafajdał po strzale
|
|
Nie wiem czemu taka menda jak ten stary tak długo tam pracuje on powinien po ryju dostawać codziennie przed, w trakcie i po robocie to może by się w końcu nauczył kultury i szacunku do ludzi, w ogóle w tych urzędach to "wyżej srają niż dupy mają" !!! CENTRUM
|
|
Wy wszyscy powinniście się leczyć!!!!!!!!!!!!!!! Pijany koleś pobił człowieka, który był w pracy, a wy go bronicie! Co za bydło! Btw. jesteś źle obsłużony - nasmaruj skargę do prezydenta. Brzeziński dostanie kilka takich listów i się sprawą zajmie. Proste
|
|
Ten 23-letni chłopak, jak wyjdzie z tego wszystkiego, dostanie rejestrację B0 BOXER od wydziału komunikacji za darmo. :)
|
|
te stare komunistyczne psiuty powinni wywalic z ratusza
|
|
Panie Panie Prezydencie jak Pan widzi rysuje się tu bardzo zły a jednocześnie tragiczny obraz funkcjonowania Urzędu Miejskiego. Jak sądze wydział komunikacji nie jest jedynym w swoim rodzaju pod tym względem w urzędzie ale nie można powiedzieć ,że ta patologia dotknęła wszystkie wydziały. Jednak problem jest i to bardzo poważny , wymagający radykalnych działań z Pan strony. Przypominam ,że to urząd jest dla petenta a nie odwrotnie . W Łomży gdzie gro ludzi i inteligencji to potomkowie roztrząsaczy gnoju wszystko jest jednak odwrotnie więc jak widać petenci sami przypominaja urzędnikom jak powinno być. Pifpaf
|
|
dodam ,że przypominają w sposób niekonwencjonalny ale właściwy sobie - jak przystało na potomków roztrząsaczy gnoju. Pifpaf
|
|
Teraz kolej na kasjerkę z Ratusza.
|
|
nie wiedza co to praca i obijaja sie po scianach, do PGR z nimi!!!!!!!!!!!
|
|
:))
|
|
Witam i ja dodam swoje 3 grosze do dyskusji. Otóż bicie kogokolwiek świadczy o małej inteligencji i prostactwie. Ja rejestrowałem 3 samochody i miedzy innymi obsługiwał mnie Pan siedzący z tyłu nie spotkałem sie jeszcze z bardziej rzeczowym człowiekiem w UM. On nie musi być miły robi swoje i robi to dobrze. Wytłumaczy co przygotować co podpisać i tyle. A Wy zaraz najeżdżacie na człowieka, ciekawe jak sami pracujecie i czy osoby wypowiadające się na forum mają auta i załatwiały jakieś sprawy w danym wydziale. Zazwyczaj wina leży po obu stronach. Pozdrawiam
|
|
ktos nie wytrzymal cisnienia i dal mędce w łep napewno wielu mialo na to ochote ja tez . wreszcie sie trafil ktos odwazny moze nie potrzebnie bil ale na nich nie ma zadnego spsobu sa poprostu bezkarni . kiedys odwiedzilem wydzial komunikacji i byla godzina 15:20 i uslyszalem ze komputery juz powylaczane i czekaja na 15:30 hahahahahh to wreszcie jak to jest pracuje sie do 15 wylacza komputer i sprzata stanowisko pracy czy konczy sie o 15:30 i wychodzi do domy tym bardziej ze sprzataczki sa napewno na pelnym etacie. W kolejce stales jak chciales zarejestrowac auto ale jak chciales zarejestrowac i ubezpieczyc pan " młody" dupy ci malo nie wylizal a stary jak stary zasiedzialy zgrzybialy gbur jemu to smaa ta praca na lep wlazla i jego zachowanie jest efektem codziennej pracy tam przez X lat.
|
|
Zachowanie petenta oczywiście naganne i godne potępienia, ale...coś w końcu musi się zmienić.
|
|
Autor: halski241 (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 28-07-10 23:28 W kolejce stales jak chciales zarejestrowac auto ale jak chciales zarejestrowac i ubezpieczyc pan " młody" dupy ci malo nie wylizal a stary jak stary zasiedzialy zgrzybialy gbur jemu to smaa ta praca na lep wlazla i jego zachowanie jest efektem codziennej pracy tam przez X lat. Czy zatem mówisz, że jest też ubezpieczycielem?
|
|
tak dokladnie dodatkowo ubezpiecza auta to nie jest jego praca ktora powinien wykonywac na swoim stanowisku a wiecej czasu mu to zajmuje nie rejestrowanie samochodow ale oczywiscie ratusz za to placi ze ktos bokiem sobie zarabia w godzinach pracy.
|
|
BYLEM TAM JAK WELU Z NAS I WSZYSCY WIEMY ZE POZIOM KULTURY I PODEJSCIA DO PETENTOW JEST ZENUJACY . PANI W KASIE TO TRAGEDIA W CZASIE PRACY W OKIENKU PRZYJMUJE PIENIADZE I OSTATNIO JAK BYLEM TO LODZIKA SOBIE LIZE JAK NA WCZASACH > SZOK .TAM NIE MA CHYBA KOMU KONTROLE PRZEPROWADZIC. PANIE PREZYDENCIE PAN NIE WIDZI CZY NIE CHCE WIDZIEC CO TAM SIE U WAS DZIEJE> TYM WSZYSTKIM MUSZA SIE ZAJAC ODPOWIDNIE ORGANA....!!!! COS SIE MUSI ZMIENIC . URZEDNIK JEST i MA SLUZYC DLA SPOLECZENSTWA A NIE LASKE ROBIC>>> W KONCU KTOS BYL ODWAZNY BO NIE JEDEN BY TAM PRZYFASOLI!!!!! pl
|
|
straszny mi ***** urzednik siedzi i dowody wydaje a gowno wie i umie jak mimo tego ze dostal prace wktorej nic nie robi i nie szanuje ludzi - to dobrze ze dosta lw pysk !!
|
|
ty tez jak pojdziesz do pracy do dostaniesz w pysk, debil
|
|
Autor: halski241 (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 30-07-10 00:40 tak dokladnie dodatkowo ubezpiecza auta A to nie jest sprzeczność interesów? Ma przecież dostęp do takiej ilości danych jako ubezpieczyciel.
|
|
tego młodego urzędnika możan łatwo rozliczyć !!! Prosze sprawdzić dla jakiej firmy był przedstawicielem sprawdzić w szystkie zawarte przez niego umowy bo tam jest w umowie dokładna data i godzina zawarcia umowy . Zestawić to z jego czasem pracy i wyjdzie ile my podatnicy zapłacilismy za to ,że sobie w czasie pracy dorabia zamiast obsługiwac petentów. Pifpaf
|
|
cdn? Pifpaf
|
|
Lac patalachow...... :) Ziemia jest piekłem innej planety.
|
|
Problem z urzednikami polega na tym ze od 1989 roku biurokracja powiekszyla sie o 80%!!!!! Zeby urzedy pracowaly solidnie, nalezaloby wypieprzyc na zbity pysk 50% pracownikow. Ale zaden rzad nie bedzie zmniejszal biurokracji bo jest jest jeden z najbardziej oddanych elektoratow. Szukaja teraz oszczednosci? Zamiast podnosci VAT niech przeprowadza zwolnienia masowe w urzedach. Ci co zostana zaczna ze strachu o posade w koncu pracowac tak jak nalezy. Praca w urzedzie to jeden z najbardziej lukratywnych i pewnych posad jakie mozna sobie wymarzyc. Urzad nie zbankrutuje, nie zabraknie mu klientow. Nie ma zadnej ekonomiki pracy! Przerost zatrudnienia jest kosmiczny!! A osobiscie nie widzialem zeby byly organizowane jakies rozmowy kwalifikacyjne na stanowiska w urzedach? Nawet jak jest ogloszenie to jedna wielka sciema. Nie ma chyba szansy przyjac sie w urzedzie tak jak w prywatnej firmie. Tylko z protekcji. A o kwalifikacjach ludzi tam pracujacych.. no coz.. kazdy wie Najbardziej zabawne jest przyjmowanie na stanowiska informatykow, ktorzy nawet studiow nie maja, ale wiedza co to Windows i potrafia zadzwonic na pomoc techniczna ;o)) Ubawielm sie jak po wizycie w meldunkowym i debilnej obsludze tych "urzedniczek" zauwazylem ze jest mozliwosc wypelnienia ankiety. Problem polega na tym ze nie bylo gdzie tej ankiety wrzucic, musialem odda do rak wlasnych pani za okienkem... juz to widze jak ona to oddala dalej 'o))) I tak wlasnie naszych wlodarzy interesuje to ludzie mysla o ich pracy i podleglych im urzednikach! Mamy jednak jeden wielki argument. Wybory - zacznijcie ludzie z tego korzystac. Mlodzi nie chodza, a starzy glosuje na pana Jozka bo gfo znaja od lat.. i tak od 20 lat w ratusza zagniezdzily sie te same stare pryki, ktorych pojmowanie swiata i sprawy gospodarki stanely na etapie poznego Gierka... Dopoki ludzie beda mieli w dupie wybory i to kogo typuja do sprawowania wladzy doputy bedziemy tylko mogli sobie poujadac i gowno z tego bedzie. Inne miasta rozwijaja sie, a Lomza do 16 lat debatuje o bulwarach ;o) jak wybory sie zblizaja to za remonty ulic sie wzieli, zeby ludzie widzieli ze cos sie dziej... rozpisalem sie....
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |