czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Jak długo, ile jeszcze.......

Własnie już są pierwsze Ofiary tych beznadziejnych bezmyslnie zrobionych wysepek na trasi Grobli jednaczewskiej Ciekawe jak długo i ile jeszcze osób tam zginie zanim ktos kto zaprojetkował ten Odcinek pomysli o ich zlikwodowaniu bądz przebudowaniu Owszem należy zachować ostrożność w postaci prędkości, ale nie każdy jest geniuszem za kierownica szczegolnie wieczorwą porą ale to nie zmienia postaci rzeczy

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Jak długo, ile jeszcze.......

glupota i tyle ze strony kierowcy skody, szczegolna ostroznosc powinno sie zachowac zwlaszcza w nocy bo zawsze moze nam cos wybiec albo tak jak tutaj mozna czegos nie zauwazyc, jedno mnie tylko zastanawia czy wysepki byly odpowidnio oswietlone i nie chodzi mi o odblaskowe znaki ostrzegawcze bo to za bardzo nic nie daje tylko znaki ktore mozna spotkac na nowych drgach z diodami

"nie każdy jest geniuszem za kierownica szczegolnie wieczorwą porą" to wlasnie opisalem wyzej, podczas jazdy trzeba uzywac rozumu jesli ktos go nie wykorzystuje to tak sie wlasnie konczy"

Te wysepki to głupota. I one niby mają zniwelować prędkość jadących tam kierowców? Pierwsza ofiara zaliczona przez cudowne "wyspy życia"...

I co starszej osobie też to wytłumaczysz?? ktora już ma problemy ze wzrokiem np i mając tę świadomość wiedząc ze nie powinna siadać za kierownicę ale mimo tego Piechota nie będzie szła do Łomży z Jednaczewa posiadając w garażu auto, owszem zgodzę się z oświetleniem STRZAŁEK diodami migającymi sygnalizujące ze znajduje się przejście dla pieszych w tej Łomży wszystko robią po Fakcie

Na grobli jest ograniczenie prędkości ( chyba do 40 km/h ) jeśli ktoś ma kłopot z przejechaniem obok tych wysepek z prędkością 40-60km/h to niech odda prawo jazdy i zapozna się z rozkładem jazdy MPK / PKS
Wszystkim to wyjdzie na zdrowie.

AZAZEL

DOKŁADNIE WYSPY Życia możnaby tutaj polemizwac są za i są przeciw ale patrzac w przeszłość nie było takiego problemu jak była stara jezdnia Nie ma co ukrywac ale taka jest prawda.Ostroznosc a tam szczegolnie trzeba ja zachowac bo te lampeczki co zamontowali przy chodniku nic nie daja praktycznie oswietlaja trasę rowerzystów może tak mialo być znajać naszych inteligentnych Inżynierów(projektantów) to było do przewidzenia trzeba było czasu aż Ktoś zginie a teraz znajać Życie bedzie wypadek za wypadkiem

Jakby koleś jechał 50 km/h, czyli tyle ile można, to by się nic nie stało....

Ruszcie zadki, idzcie pobiegać na groble i zobaczcie jak jeżdzą tam ludzie.Jak dzicz!!!Nikt nie szanuje przepisów, az strach juz tam biegac albo rowerem jeździć,

Wygląda na winę kierowcy /ale od ustalenia tego w jakim stopniu są odpowiednie urzędy/. Dla mnie droga ta od samego podjęcia jej modernizacji nie podobała się. Po pierwsze pozwolono grzebać się wykonawcy przy jej realizacji wiele miesięcy. Po wykonaniu okazało się, że droga została niebezpiecznie zawężona, zbyteczne wysepki mają niekorzystny obrys, krawężniki na tej drodze są całkowicie niepotrzebne. Po wykonaniu została całkowicie porzucona przez inwestora / gospodarza miasta/. Dzisiaj to oprócz śmietnika /pokoszone chwasty zalegają to coś co miało być chodnikiem, nie zamiatana jezdnia/ stało się miejscem tragicznym. W związku z tym mam wątpliwości czy do tej tragedii nie przyczynili się też nasi amatorzy. Poza tym uważam, że wysepki mają sens na ruchliwych i szerokich jezdniach a nie na wąskiej drodze po której jeździ mało pojazdów.

wina ewidentna kierowcy brak wyobrazni i nadmierna prędkość,a tam jest ograniczenie 40-60 kmh,żeby nie szybka jazda niebyłoby takich skutków

kacz zgodze sie z Toba jesli chodzi o wąska jezdnię lecz jesli chodzi o kraweżniki to własnie przy takiej sytuacji jaka miala miejsce wczoraj sa przydatne nie daj Boze jak by szlo jakies starsze małzenstwo a czasem taki niby niski niby wysoki ten kraweznik a moze komus uratowac zycie wiec co do kraweznikow uwazam za stosowne gorzej jesli by ich nie bylo i jechalby jakis wariat i zjechal z jezdji prosto na sciezke rowerowa w tej Łomży Nigdy nic nie bedzie zrobione z Głową Jak nie ROND nabuduja gdzie są za małe Bo tirami sie nie mieszczą koszą zieleń, to Kosciołów jak mrówek nastawiaja jak nie Basen jakis wielki niewypał To jeszcze cos ciekawe teraz co kolejnego Wymyslą na mój gust to teraz cos spartacza z jakąś mająco nowo powstała Galerią :)) albo z jedna z ulic renowacyjnych Piłsudskiego bądz spokojną.Jesteśmy narodem który narzekał narzeka i będzie narzekać ale Ludzie takie błędy zauważy naawet dziecko w szkole podstawowej A WŁADZE maja to gdzieś aby było zrobione nie ważne jak ważne za ILE :))

Bo prawda jest taka że na wszystkie inwestycje w mieście musi być przetarg a to oznacza że wygrywa ten co zrobi najtaniej czyli źle.....

Łomżyński minimalizm

Na nowej pływalni też coś będzie źle zrobione....
Na stadionie pewnie kibli nie zrobią....
Na Piłsudskiego zrobią za małe rondo....
Na strzelnicy zrobili skałki na które nie można wchodzić...
Przy K1 zrobili drogę a potem postawili na niej kwietniki...
Wakacje a basen zamknięty...
Liga zaczyna się 14.08 a stadion zamknięty do 15.08
Przy Piłsudskiego poniżej torów można krowy paść bo trawa do kolan...

To tylko Łomża

AZAZEL

Ratusz daje pomysly.restrukturyzacji lomzynskiej aglomeracji.., i radni ze swietlana administracja -na przetargach -wybiera prywatne firmy, pracownicy prywatnych firm, musza szybko konczyc wykonywana przez nich prace .. i dlatego partacza

Bardzo dobra droga. Tam jest ograniczenie prędkości. Jeno małolaty g..wno się znają na znakach i jest, jak jest. A gdzie byli tatuś i mamusia?

Pozdrawiam.

praawda jest taka, ze zapierdzielaja tamtendy jak po torze wyscigowym, ani brak wysepek ani dodatkowe oswietlenie nie pomorze, bo zakret i woska droga plus namierna predkosc rowna sie tragedia. Polozono kawalek nowego rownego asfaltu i zapiepszaja jeden z drugim jak dzikie barany, gdyby jechali przepusowo nic takiego by sie nie stalo. Sama w niedziele tamtendy jechalam i wyskoczyl mi idiota meskiem zza zakretu zdazylam tylko odbic, prawda jest taka, ze widocznisc jest tam mala przez las i liczne zakrety i trzeba zachowac predkosc i rozum

mi tam wysepka nie przeszkadza ... ale nieliczni przy niej zwalniają reszta próbuje za wszelka cenę ominąć bez hamowania ....

;)

hej hej moze ktos ma fotki tej drogi, niestety odnowionej jej jeszcze nie widzialam a chcialabym

są Fotki wejdz na strone www.zbiornik.com :)) są pieknie ujęte fotki hahaha

i Tym sie chwalisz??????????????
nie ladnie!

Dla mnie jest OK jak ktoś nie potrafi jezdzić to tak się kończy poto ta wysepki żeby nie jechać 150 jak ******** tylko zwolnić przy 70 normalnie można przejechać nie wiem jak w nocy ale to tym bardziej w nocy wolniej sie jedzie , tak sie wam spieszy ? to spierdalajta na ten drugi świat [*]

to narobilo sie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zegnam ;)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

czepiacie się wysepek?jak idiota nie myślał to i na lotnisku by się rozbił!ja dorzuciłbym jeszcze ze 4 progi zwalniające.to nie autostrada tylko deptak.może lepiej zrobić tunel,jak ktoś się aż tak śpieszy(bądż chce się popisać)niech nie zagraża normalnym spacerującym ludziom.a jadąc 50km/h dojechałby do lasku 1min póżniej.warto było zabijać kumpla?dostanie wyrok w zawieszeniu i to wszystko!

inni mają jeszcze gorzej

Panie Kovalski , ja przepraszam Pana ale panska wypowiedz bardzo do mnie przemawia, ja w takich sprawach , wie Pan, nie powinnam sie odzywac...?
na technice i jezdzeniu nie mam pojecia, prosze wiec Pana Panie KOwalski, po dobroci, no jak Polak do Polaka, o takie przemyslenia drogieowe.

Nie bede przeszkadzala, do panskich stup, klaniem sie.

Ludzie czego Wy oczekujecie ? w Łomży oznakowania diodami ? ojj to chyba nie u Nas , predzej telebim postawia a na zakrecie Kosciół... na to pieniażków nie szkoda a Kosciołów i telebimow to w Łomży od huhu ..;/ zginał czlowiek przez głupote kolegi-który prowadził nie dośc ze chłopaczek bez prawka to i zapier*** ile wlezie, nie można obwiniac kogos kto zaprojektował te wysepki albo że sa zle oznakowane tam sie poprostu nie zapier*** trzeba uwazc i tyle,a chłopaka nic nie usprasiedliwia zeby pomyslal co robi nie doszło by do tragedii.

i o tym mówiłem.wysepki życia to dobre określenie,zapewne uratowały już nie jedno życie.a zwalanie winy na projektantów to po prostu żal za przegrany przetarg.wszystko co ratuje choć jedno życie to dobry projekt.CZAPA DLA DEBILA

inni mają jeszcze gorzej

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org