Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Minister Zdrowia zapowiedział refundację in vitro, ciekawe z kąd wezmą na to pie |
Minister zdrowia Ewa Kopacz zapowiedziała, że jej resort jest gotowy do refundacji zapłodnień in vitro. Ma już symulację kosztów. Ciekawe skąd weźmie na to pieniądze? Pacjenci miesiącami czekają na wizytę do specjalisty nie mówiąc już o operacjach, na które nie ma pieniędzy, szpitale biorą kredyty, żeby nie paść, a państwo będzie refundowało in vitro. Tak będzie jak wybierzemy na prezydenta Pana Komorowskiego. To kuriozalna sprawa. Polacy obudźcie się!!!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Minister Zdrowia zapowiedział refundację in vitro, ciekawe z kąd wezmą na to pie |
A co Ci przeszkadza w in vitro? Sam się obudź. Ludzie starają się latami o dzieci, a w naszym kraju cały czas ich się za to szykanuje, że chcą mieć normalną rodzinę i w taki sposób, jeżeli inaczej nie można, ją powiększyć. Ci ludzie nie idą na operację tylko zabieg, więc tak jak i Ci którzy domagają się leczenia, oni robią to samo. To in vitro jest dla nich najważniejszym zabiegiem. I tak jak są operacje, które ratują życie, tak i są zabiegi, które je mogą dać. Jedni idą do lekarza leczyć serce, inni, bo chcą być rodzicami. Każdy ma do tego pełne prawo. Ale ludzie tak ograniczeni jak Ty raczej tego nie pojmą. Może dopiero jak większość tych krzyczących sama zostanie tym dotknięta to się obudzi i zobaczy co tacy ludzie czują i jak im też trzeba pomagać. Właśnie dlatego pójdę zagłosuję na Komorowskiego, bo osobiście mam dosyć ciągłego życia w zacofanym kraju, gdzie władzę ma kościół i starsze pokolenie. Może pora zacząć coś zmieniać.
|
|
Re: Minister Zdrowia zapowiedział refundację in vitro, ciekawe z kąd wezmą na to pie |
kopacz dzis powiedziała ze to nieprawda ze są kolejki :D hehe ze trzeba czekac. ze to kłąmstwo... te PO to juz kreci
|
|
Kręci jak każda partia i polityk. Jeżeli ktokolwiek wierzy w jakąkolwiek uczciwość polityków to to jest jego największy problem. W tym wypadku wybieramy mniejsze zło :)
|
|
Tak i jak wybierzecie Komorowskiego to wszystko będzie przechodzić przez Rząd i zrobią nam z mózgów In vitro i skończymy jak druga Grecja więc już kupujcie AK-47 na zamieszki , A co do rodzin które się starają o dzieci ja rozumiem ale tyle jest dzieci które czekają na rodzine w domach dzieckach albo adopcje , dziecko to nie zabawa tym bardziej polityka . A ja nie chce na stare lata płacić z własnej kieszeni za leczenie bo Żydzi nam wszystko prywatyzowali !
|
|
Tak a PiS nie robi wody z mózgu ludziom takim jak Ty... Te teksty o Żydach itd są śmieszne, ale cóż ilu ludzi, tyle opinii, podlasie było i będzie zawsze terenami prawicowymi, więc tutaj dyskusja będzie zawsze sprowadzać się do jednego.
|
|
I co do dzieci czekających na adopcje, wiem bardzo dobrze jak to wygląda i jestem z tym bardzo ściśle związany, więc tłumaczyć tego nie trzeba... I ja nie mam zamiaru liczyć na państwo kiedykolwiek, bo wiem, że zawsze trzeba liczyć tylko na siebie i pracować na swoją przyszłość. A prywatyzacja szpitali zapewne nastąpi i mi to nie przeszkadza, bo i jakość świadczonych usług się poprawi, a i tak zawsze wolę pójść prywatnie do lekarza, bo i jestem wtedy całkiem inaczej traktowany. To, że nie każdego na to stać, niestety, mnie też na wiele rzeczy nie stać, mimo, że prawo do leczenia ma każdy, to mamy je jak do tej pory teoretycznie, bo nasza służba zdrowia mocno kuleje.
|
|
P.A. - Myslisz że jestem za PIS ? nie ja nie jestem za żadno grupo a teraz głosowałem na Napieralskiego i on by był najlepszym kandydatem na Prezydenta ale nie przeszedł więc z tej dwójki wole J.K. bo będzie blokować to co PO chce a dokładnie D.T. a pan Komorowski to tylko pionek ;) a u nas w kraju nie tylko słóżba zdrowia kuleje ale chcemy żeby gorzej był ? ja wole jak jest niż żeby nic nie było to wtedy bym zagłosował na Kononowicza i tyle ;)
|
|
Po tekście z Żydami tak wywnioskowałem, mylić się rzecz ludzka... I dziwne, że po wyborze Napieralskiego robisz obrót o 180stoponi jeżeli chodzi o program itd. Nie wiem czy potrzeba kolejnej dyskusji na forum o przekonaniach politycznych, i tak jest ich pełno... Mi po prostu nie odpowiadają poglądy prawicowe PiS. Jestem zwolennikiem innych przekonań, co nie znaczy, że widzę tutaj idealnego kandydata wśród startujących. Tyle ode mnie. Chodziło o in vitro i wypowiedziałem się. Pozdrawiam
|
|
< P.A.> To są tylko wybory ! Dlaczego zapominamy o mądrości ludowej , która mówi , że gdyby jakiekolwiek wybory miały coś zmienić , dawno byłyby zakazane .
|
|
Od "tylko wyborów" zależy przyszłość Twoja, Twoich dzieci itd :)
|
|
Tak tak sld i jak się teraz okazało pis to partie lewicowe o socjalnym programie do którego państwo cały czas musi dopłacać tylko skąd na to wszystko wziąć pieniądze? Właśnie to te dwie partie mogą doprowadzić u nas do drugiej Grecji.
|
|
adopca to bardzo dlugi proces trwa latami, do tego trzeba miec majatek by zapewnic dziecku byt-wedlug tych przepisow. a moze nie wszyscy chca dzieci adoptowane? moze niektorzy chca miec swoje dzieci? Czemu maja rezygnowac z in vitro skor jest szansa by miec swoje dziecko? do in vitro nie musisz przynosic zawiadczenia o zarobkach i jego wielkosci, a do adopcji? Zeby proces adopcyjny nie trwal latami to moze wiecej dzieci znalazloby swoje rodziny...ja jestem za refundacja in vitro, bezplodnosc to choroba, ktora powinno sie leczyc i jesli jest mozliwosc zajscia w ciaze ta metoda to dlaczego niektorzy musza za to placic? tylko pieniadz i pieniadz, tak Wam szkoda, to pracujcie na czarno, nie odprowadzajcie skladek i podatkow i nikt Wam nie bedzie z dzioba zabieral
|
|
<benedykt> Nie martw się . Opodatkują w wys. 1% każdą t a c ę i są pieniążki. Przy okazji będzie można zoperować kilka tys. chorych na raka .
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |