Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Zaśmiecone lasy i spalanie śmieci |
Jeżeli ktoś jest zainteresowany czystością naszych lasów i okolic, toksycznymi dymami ze spalania wszelkich śmieci, szczególnie na osiedlach domków- polecam artykuł w GW o doskonałym pomyśle mądrych ludzi z Legionowa. Pomysł ten powinien być także inspiracją dla przyszłego Prezydenta Łomży i przyszłych Radnych. Nie liczę już na obecnych Radnych a już zupełnie na obecnego Prezydenta, który zajmuje się jedynie budową badziewnych chodników z kostki brukowej (zarośniętych trawą już po roku od wybudowania) i kombinacją naszymi działkami. Ciekawy pomysł i wart rozpowszechnienia. http://wyborcza.biz/biznes/1,101716,7979368,Pozamiatane__czyli_wielka_czystka_w_Legionowie.html
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Zaśmiecone lasy i spalanie śmieci |
8.50 to bardzo tanio, ja płacę 11.50 za wywóz 120l. Kompostownik sam zrobiłem. Gdzie w Łomży legalnie pozbędę się szkła i butelek PET
|
|
A wystarczyłoby sprawdzać umowy o wywóz śmieci - równolegle: u mnie i w firmie się tym zajmującej. Jeno wysokość kar trzebaby zmienić: powiedzmy 30 tys. PLN - gdy nie masz umowy, no i hipoteka, gdy nie masz $$$ aby zapłacić karę. Ale trzeba też przyjrzeć się mieszkańcom wsi, którzy traktują las, jak swój. No i mandaty dla grillujących i palących ogniska nad rzeką - te wieśniaki zostawiają najwięcej dobra. Pozdrawiam.
|
|
wybiórcze gowno traci czytalnośc ,to zaczyna wrzucać "sensowne"tematy,ŻENADA A propo Kede płacą ci za reklamę tego gowna czy tak sam z siebie?
|
|
Winę za wyrzucanie śmieci, gdzie popadnie, ponoszą ci którzy je wyrzucają na równi z władzami miasta lub gmin, którzy tak prostego problemu /!!!!!!/nie chcą rozwiązać /lub są za ubodzy w pomysły co ich całkowicie dyskwalifikuje jako władzę /?//. Rozwiązanie polega na zorganizowaniu kilku punktów /w sposób cywilizowany ustawieniu kilku dużych kontenerów/ publicznego odbioru śmieci na obrzeżach miasta . To dla tych, którzy z różnego powodu nie mają własnych pojemników i umów na wywóz. Wymuszeniu przez gminy zorganizowania takich samych punktów w każdej wsi i prowadzenia rozmów uświadamiających z mieszkańcami np przez urzędników lub wolontariuszy. Jestem przekonany , że ludzie będą wdzięczni za takie rozwiązanie. Koszty oczywiście muszą ponieść samorządy, od tego są. Proste? ale chyba za trudne dla naszego betonu. Andrzej Senatorski
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |