czwartek, 10 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Dlaczego pielegniarki żądają łapówek!!!!

bezczelnie!!!!!!!!!! i nie mówiąc już o ich chamstwie ,nie dam rady ich wszystkich oplacić!!!może ktoś
wreszcie poruszy ten temat.Za co im placa w szpitalach jesli bez skrepowania
i żadnej żenady żadaja zaplaty.najwyższy czas aby na ich miejsca
przyszły Ukrainki i Białorusinki - !!!!
po pierwsze nie tylko pielegniarki zarabiaja nedzne grosze, po drugie mam
okazje porownac prace pielegniarek w Polsce , UK i szwecji(polskich
pielęgniarek) nie maja tam kokosow ale jedną z niższych plac i tam umieja się
zachować(wiem ,że zaraz bedzie argument - bo tam placa im więcej) nieprawda! na
tamte warunki -żadne kokosy i niech tylko spróbuje zażada lapowego!!!Jestem za
sprowadzeniem pielegniarek z Ukrainy- niech zarobią te "nedzne' grosze u nas
ale po powrocie na Ukraine to jest dla nich zarobek , prawdziwy pieniądz i
jestem pewna ,że w naszych szpitalach byłaby prawdziwa opieka i wrażliwość na
cudze nieszczeście i chorobe W CHWILI OBECNEJ MAMY W POLSCE TYLKO CZTERY
GRUPY ZAWODOWE -ROLNIKOW,GÓRNIKOW, KOLEJARZY I PIELĘGNIARKI - KTÓRYM
WIECZNIE MAŁO I WIECZNIE ZA MAŁO!!!

bagrmosen

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Dlaczego pielegniarki żądają łapówek!!!!

Teraz sa takie czasy wiec sie niedziwcie trzajakos na rodzine zarobić, a ludzie chcą mieć przy sobie troszke wiecej pieniedzy a mało zarabiaja to muszą brać łapówki nie pójda chyba do innej pracy a nawet jak pójda to te pieniadze z łapówek bardzo im sie chyba przydadzą kto z was by nie chciał miec troche wiecej pieniedzy ? To więc sie niedziewcie.

to fakt sa leniwe i okropne. Żle traktują pacjentów. Trudno im dupsku ruszyc z dyzurki. Ale nie jest tak wszędzie tam gdzie brak porzadnego gospodarskiego oka ordynatora tam to ma miejsce. Gdzie ordynator ma oko na wszystko jest jednak trochę lepiej.

nazis

nazis zgadzam sie z toba nieumieją sie zaopiekować pacientem i jeszcze chcą łapówke.

Wszelkie uogólnienia są krzywdzące dla jednostek żyjącycych i działających uczciwie.

Zycze Wam abyscie swoj nedzny zywot skonczyli w Hospicjum. Wtedy docenicie prace pielegniarek i ich zaangazowanie z jakim niosa pomoc pacjentom.

Pieprzycie głupoty !! Nie na wszystkich oddziałach pielegniarki są takie !! Bo wiem . No ale i tak się nie dziwcie bo więcej robio niż te lekarze a dostawają 1/3 tego co lekarz który siedzi pół dnia na stołku i wypisuje leki.

Marecki , wiem , że dziś święta to mogłeś za dużo wypić. Jak wypiłeś to nie pisz tak beznadziejnych postów! Poczytaj jeszcze raz co napisałeś!!!!

Ja to niedałbym napewno łapówki bo poco ?

Nie chce mi się wierzyć :(
Moim zdaniem - bardzo uczciwe i ofiarne kobiety. Ciężka praca i za małe pieniądze.

Ptysiu , dasz , to jest na bank , że dasz. Ja kiedyś też tak uważałem. Pieniądze nie są tak małe jak myślicie. Coś o tym wiem.

"marecki' faktycznie się popisał! mam okazje teraz dość często bywać w szpitalu i widzę znieczulicę ,brak wrażliwości i naprawdę bardzo kiepsko się czuje , gdy patrza na ręce masz coś?, dasz coś ? -jest to żenujące dla mnie. A więc gdyby były Ukrainki lub Białorusinki - nie jest to wcale zły pomysł i nie ma po co robić hałasu , że pielęgniarki i lekarze wyjeżdżają - na ich miejsce przyjdą inni.

bagrmosen

Niestety z tymi innymi może być problem bo szkoły pielęgniarskie już nie istnieją a wykwalifikowane pielęgniarki zmieniają zawody .Nie uwłaczając nikomu ale nie chciałbym żeby opiekowały się mną pielęgniarki z Ukrainy czy Białorusi które często nie widziały igły jednorazowego użytku.A jeśli mówisz o łapówkach to pewnie masz na myśli te czekolady po dwa złote wkładane w kieszonkębo z innymi nie spotkałem się podczas kilkuletniej pracy mojej żony jako pielęgniarki.Życzę zdrowia.

Mówisz ,że Ukrainki czy Białorusinki nie widziały igły jednorazowej -a wiesz co myśla i mowia pacjenci na zachodzie o Polkach , ktore tam podjęły pracę? My i oni(myslę wschodzie Europy) byliśmy wychowywani i kształceni takim samym systemem ,więc z nas Polek i Polaków tez powinni się śmiać i kpic.

bagrmosen

Możliwe ze kiedys dam łapówke dla pielegniarki ale niewiem tego na 100% bo jak ktos chce zyc to musi coś zrobic a życie przecież jest bezcenne a każdy chce jakoś żyć ale trudno jest zyc z bólem i wtedy idzie sie do szpitala a tam sa Pielęgniarki które cie wyleczą ale za coś ... Teraz chyba nie ma nic zadarmo ? Trzeba utrzymać rodzine ale za co ? Dlatego pielęgniarki chcą łapówek.

Jeżeli w Polsce płacisz takie wielkie łapówki to wyjedź na zachód a tam otrzymasz odpowiednią wg. siebie opiekę.Tak się składa że też wiem coś na temat wykwalifikowanych "zachodnich pielęgniarek" które nawet nie potrafią założyć wenflonu w przeciwieństwie do naszych które za marne grosze wykonują bardzo odpowiedzialną pracę często przekrczającą ich obowiązki.
System kształcenia(choć nie sadzę żeby był taki sam na Ukrainie i w Polsce to co innego niż dostępne narzędzia pracy.

Mephisto Widać ze u nas sa barzdiej wykształcone pielegniarki.

Pielęgniarki łapówek??? Pierwsze słyszę a kilka razy bywałem w szpitalach i to rożnych. Mephisto masz racje, że jedyną łapówką, jaką mogą dostać to czekoladki, które dajemy z własnej woli żeby podziękować za opiekę i to najczęściej jak opuszczamy szpital.

Natomiast lekarze to jest już odmienny temat. Jeżeli ktoś mówi, że pielęgniarka więcej się napracuje a mniej zarabia to jest rzecz normalna. Kto ma większe wykształcenie mniej pracuje więcej zarabia. Nie chciało się nosić teczki to teraz się haruje i to nie jest tak tylko wśród lekarzy i pielęgniarek.

Ale żadne wykształcenie lub inne rzeczy nie usprawiedliwiają łapówek przyjmowanych przez lekarzy. TO JEST PRAWDZIWY PROBLEM, a nie pielęgniarka, która dostała czekoladę za dobrą opiekę.

To prawda ,że mamy w Polsce tylko 4 grupy zawodowe:)Ale pielęgniarki nie blokują ulic i nie wysypują zboża z pociągów:P No i sam miałem okazję się przekonać,że nie taki diabeł straszny jak go maluja(sorki -opisują)!Jak to ktoś ładnie napisał wyżej-nie wyogólniajcie-bo to,że jest parę czarnych owiec w stadzie nie przesądza o całej reszcie:)pozdro

bigi2004

Zgadzam sie z Mephisto i Tomkiem25, a Halina chyba na zly oddzial trafila. Za bardzo uogolnila, to samo moze tyczyc sie kazdego zawdu. A jesli dasz czekolade w ramach podziekowania, to napewno duoz nie stracisz. Halina a Ty w jakim zawodzie pracujesz? Nigdy nie dostalas "czekolady" w ramach podziekowania? Zebys chociaz tydzien popacowala w szpitalu, w warunkach gdzie wszytkiego brakuje, moze zminila bys zdanie. Jak na 20 pacjentow przypada jedna pielegniarka, gdzie sa i tacy ktorym sie nie chce do toalety isc i robia pod siebie i trzeba ich umyc i przebrac, wówczas moze zminila bys zdanie, pracujac w takich warunkach

Kolejne krzywdzące uogólnienia, nie pomyślałaś Halina, że nie wszystkie pielęgniarki biorą?

Znacie powiedzenie 'wszędzie dobrze gdzie nas nie ma'? Doskonale pasuje do sytuacji. Możemy cokolwiek powiedzieć tylko na temat zawodu z którym mamy lub mieliśmy styczność. Większość z Was nie ma pojęcia o pracy takiej pielęgniarki, wystarczy popatrzeć na wypowiedz typu 'nie chce im się tyłka ze stołka ruszyć'. Pieprzycie głupoty nie mając pojęcia o zawodzie.

Najlepiej usiąść i komentować: policjanci biorą, pielęgniarki biorą, politycy pierdzą w stołki, nauczyciele biorą i się obijają, rolnikom za mało, etc.

Halina, zrobiłaś coś, żeby zdemaskować pielęgniarkę, która chciała kasy i uchronić przed takimi głupimi i bezmyślnymi komentarzami inne uczciwe osoby? Gdzie jest ordynator? Przeszło Ci przez myśl, ze to jest karalne?

Ja wiem, że kiedy mamy kogoś w szpitalu zrobimy wszystko żeby było dobrze. Tylko wypadałoby zauważyć pewną różnicę pomiędzy tym, że sami dajemy komuś coś, a tym, że ktoś bezczelnie się tego domaga. Każdy ma prawo podziękować pielęgniarce czy lekarzowi za trudną pracę, ale do cholery miejmy jakąś godność i ujawniajmy takie przypadki o jakich pisze Halina.

Pozdrawiam wiosennie,
Kasia

Nie na każdym oddziale chca łapoiwek. Tylko niektóre sa takie hytre !

halina gratuluje Ameryke odkryłaś. Dla mnie to oczywiste że pielegniarki rządają pieniędzy. Skoro maja taką możliwość by wyłudzić łapówke to kozystają. Zreszta jak w każdym innym zawodzie w tym kraju.

Jak szpitala im niewyplaca bo każdy szpitala ma zadluzenie (dlaczego ludzie strajkóją ? Bo brak kasy) a one nie dostaja pieniędzy ze szpitala i biorą łapowki.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org