Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Dlaczego pielegniarki żądają łapówek!!!! |
bezczelnie!!!!!!!!!! i nie mówiąc już o ich chamstwie ,nie dam rady ich wszystkich oplacić!!!może ktoś wreszcie poruszy ten temat.Za co im placa w szpitalach jesli bez skrepowania i żadnej żenady żadaja zaplaty.najwyższy czas aby na ich miejsca przyszły Ukrainki i Białorusinki - !!!! po pierwsze nie tylko pielegniarki zarabiaja nedzne grosze, po drugie mam okazje porownac prace pielegniarek w Polsce , UK i szwecji(polskich pielęgniarek) nie maja tam kokosow ale jedną z niższych plac i tam umieja się zachować(wiem ,że zaraz bedzie argument - bo tam placa im więcej) nieprawda! na tamte warunki -żadne kokosy i niech tylko spróbuje zażada lapowego!!!Jestem za sprowadzeniem pielegniarek z Ukrainy- niech zarobią te "nedzne' grosze u nas ale po powrocie na Ukraine to jest dla nich zarobek , prawdziwy pieniądz i jestem pewna ,że w naszych szpitalach byłaby prawdziwa opieka i wrażliwość na cudze nieszczeście i chorobe W CHWILI OBECNEJ MAMY W POLSCE TYLKO CZTERY GRUPY ZAWODOWE -ROLNIKOW,GÓRNIKOW, KOLEJARZY I PIELĘGNIARKI - KTÓRYM WIECZNIE MAŁO I WIECZNIE ZA MAŁO!!! bagrmosen
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Dlaczego pielegniarki żądają łapówek!!!! |
Teraz sa takie czasy wiec sie niedziwcie trzajakos na rodzine zarobić, a ludzie chcą mieć przy sobie troszke wiecej pieniedzy a mało zarabiaja to muszą brać łapówki nie pójda chyba do innej pracy a nawet jak pójda to te pieniadze z łapówek bardzo im sie chyba przydadzą kto z was by nie chciał miec troche wiecej pieniedzy ? To więc sie niedziewcie.
|
|
to fakt sa leniwe i okropne. Żle traktują pacjentów. Trudno im dupsku ruszyc z dyzurki. Ale nie jest tak wszędzie tam gdzie brak porzadnego gospodarskiego oka ordynatora tam to ma miejsce. Gdzie ordynator ma oko na wszystko jest jednak trochę lepiej. nazis
|
|
nazis zgadzam sie z toba nieumieją sie zaopiekować pacientem i jeszcze chcą łapówke.
|
|
Wszelkie uogólnienia są krzywdzące dla jednostek żyjącycych i działających uczciwie.
|
|
Zycze Wam abyscie swoj nedzny zywot skonczyli w Hospicjum. Wtedy docenicie prace pielegniarek i ich zaangazowanie z jakim niosa pomoc pacjentom.
|
|
Pieprzycie głupoty !! Nie na wszystkich oddziałach pielegniarki są takie !! Bo wiem . No ale i tak się nie dziwcie bo więcej robio niż te lekarze a dostawają 1/3 tego co lekarz który siedzi pół dnia na stołku i wypisuje leki.
|
|
Marecki , wiem , że dziś święta to mogłeś za dużo wypić. Jak wypiłeś to nie pisz tak beznadziejnych postów! Poczytaj jeszcze raz co napisałeś!!!!
|
|
Ja to niedałbym napewno łapówki bo poco ?
|
|
Nie chce mi się wierzyć :( Moim zdaniem - bardzo uczciwe i ofiarne kobiety. Ciężka praca i za małe pieniądze.
|
|
Ptysiu , dasz , to jest na bank , że dasz. Ja kiedyś też tak uważałem. Pieniądze nie są tak małe jak myślicie. Coś o tym wiem.
|
|
"marecki' faktycznie się popisał! mam okazje teraz dość często bywać w szpitalu i widzę znieczulicę ,brak wrażliwości i naprawdę bardzo kiepsko się czuje , gdy patrza na ręce masz coś?, dasz coś ? -jest to żenujące dla mnie. A więc gdyby były Ukrainki lub Białorusinki - nie jest to wcale zły pomysł i nie ma po co robić hałasu , że pielęgniarki i lekarze wyjeżdżają - na ich miejsce przyjdą inni. bagrmosen
|
|
Niestety z tymi innymi może być problem bo szkoły pielęgniarskie już nie istnieją a wykwalifikowane pielęgniarki zmieniają zawody .Nie uwłaczając nikomu ale nie chciałbym żeby opiekowały się mną pielęgniarki z Ukrainy czy Białorusi które często nie widziały igły jednorazowego użytku.A jeśli mówisz o łapówkach to pewnie masz na myśli te czekolady po dwa złote wkładane w kieszonkębo z innymi nie spotkałem się podczas kilkuletniej pracy mojej żony jako pielęgniarki.Życzę zdrowia.
|
|
Mówisz ,że Ukrainki czy Białorusinki nie widziały igły jednorazowej -a wiesz co myśla i mowia pacjenci na zachodzie o Polkach , ktore tam podjęły pracę? My i oni(myslę wschodzie Europy) byliśmy wychowywani i kształceni takim samym systemem ,więc z nas Polek i Polaków tez powinni się śmiać i kpic. bagrmosen
|
|
Możliwe ze kiedys dam łapówke dla pielegniarki ale niewiem tego na 100% bo jak ktos chce zyc to musi coś zrobic a życie przecież jest bezcenne a każdy chce jakoś żyć ale trudno jest zyc z bólem i wtedy idzie sie do szpitala a tam sa Pielęgniarki które cie wyleczą ale za coś ... Teraz chyba nie ma nic zadarmo ? Trzeba utrzymać rodzine ale za co ? Dlatego pielęgniarki chcą łapówek.
|
|
Jeżeli w Polsce płacisz takie wielkie łapówki to wyjedź na zachód a tam otrzymasz odpowiednią wg. siebie opiekę.Tak się składa że też wiem coś na temat wykwalifikowanych "zachodnich pielęgniarek" które nawet nie potrafią założyć wenflonu w przeciwieństwie do naszych które za marne grosze wykonują bardzo odpowiedzialną pracę często przekrczającą ich obowiązki. System kształcenia(choć nie sadzę żeby był taki sam na Ukrainie i w Polsce to co innego niż dostępne narzędzia pracy.
|
|
Mephisto Widać ze u nas sa barzdiej wykształcone pielegniarki.
|
|
Pielęgniarki łapówek??? Pierwsze słyszę a kilka razy bywałem w szpitalach i to rożnych. Mephisto masz racje, że jedyną łapówką, jaką mogą dostać to czekoladki, które dajemy z własnej woli żeby podziękować za opiekę i to najczęściej jak opuszczamy szpital. Natomiast lekarze to jest już odmienny temat. Jeżeli ktoś mówi, że pielęgniarka więcej się napracuje a mniej zarabia to jest rzecz normalna. Kto ma większe wykształcenie mniej pracuje więcej zarabia. Nie chciało się nosić teczki to teraz się haruje i to nie jest tak tylko wśród lekarzy i pielęgniarek. Ale żadne wykształcenie lub inne rzeczy nie usprawiedliwiają łapówek przyjmowanych przez lekarzy. TO JEST PRAWDZIWY PROBLEM, a nie pielęgniarka, która dostała czekoladę za dobrą opiekę.
|
|
To prawda ,że mamy w Polsce tylko 4 grupy zawodowe:)Ale pielęgniarki nie blokują ulic i nie wysypują zboża z pociągów:P No i sam miałem okazję się przekonać,że nie taki diabeł straszny jak go maluja(sorki -opisują)!Jak to ktoś ładnie napisał wyżej-nie wyogólniajcie-bo to,że jest parę czarnych owiec w stadzie nie przesądza o całej reszcie:)pozdro bigi2004
|
|
Zgadzam sie z Mephisto i Tomkiem25, a Halina chyba na zly oddzial trafila. Za bardzo uogolnila, to samo moze tyczyc sie kazdego zawdu. A jesli dasz czekolade w ramach podziekowania, to napewno duoz nie stracisz. Halina a Ty w jakim zawodzie pracujesz? Nigdy nie dostalas "czekolady" w ramach podziekowania? Zebys chociaz tydzien popacowala w szpitalu, w warunkach gdzie wszytkiego brakuje, moze zminila bys zdanie. Jak na 20 pacjentow przypada jedna pielegniarka, gdzie sa i tacy ktorym sie nie chce do toalety isc i robia pod siebie i trzeba ich umyc i przebrac, wówczas moze zminila bys zdanie, pracujac w takich warunkach
|
|
Kolejne krzywdzące uogólnienia, nie pomyślałaś Halina, że nie wszystkie pielęgniarki biorą? Znacie powiedzenie 'wszędzie dobrze gdzie nas nie ma'? Doskonale pasuje do sytuacji. Możemy cokolwiek powiedzieć tylko na temat zawodu z którym mamy lub mieliśmy styczność. Większość z Was nie ma pojęcia o pracy takiej pielęgniarki, wystarczy popatrzeć na wypowiedz typu 'nie chce im się tyłka ze stołka ruszyć'. Pieprzycie głupoty nie mając pojęcia o zawodzie. Najlepiej usiąść i komentować: policjanci biorą, pielęgniarki biorą, politycy pierdzą w stołki, nauczyciele biorą i się obijają, rolnikom za mało, etc. Halina, zrobiłaś coś, żeby zdemaskować pielęgniarkę, która chciała kasy i uchronić przed takimi głupimi i bezmyślnymi komentarzami inne uczciwe osoby? Gdzie jest ordynator? Przeszło Ci przez myśl, ze to jest karalne? Ja wiem, że kiedy mamy kogoś w szpitalu zrobimy wszystko żeby było dobrze. Tylko wypadałoby zauważyć pewną różnicę pomiędzy tym, że sami dajemy komuś coś, a tym, że ktoś bezczelnie się tego domaga. Każdy ma prawo podziękować pielęgniarce czy lekarzowi za trudną pracę, ale do cholery miejmy jakąś godność i ujawniajmy takie przypadki o jakich pisze Halina. Pozdrawiam wiosennie, Kasia
|
|
Nie na każdym oddziale chca łapoiwek. Tylko niektóre sa takie hytre !
|
|
halina gratuluje Ameryke odkryłaś. Dla mnie to oczywiste że pielegniarki rządają pieniędzy. Skoro maja taką możliwość by wyłudzić łapówke to kozystają. Zreszta jak w każdym innym zawodzie w tym kraju.
|
|
Jak szpitala im niewyplaca bo każdy szpitala ma zadluzenie (dlaczego ludzie strajkóją ? Bo brak kasy) a one nie dostaja pieniędzy ze szpitala i biorą łapowki.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |