Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
odszkodowanie, staż |
Witam. Jestem na stażu i złamałem kość śródręcza po za miejscem pracy. Czy mam prawo o jakieś odszkodowanie?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: odszkodowanie, staż |
niestety ale nie y
|
|
no ale przecież w jestem ubezpieczony w zusie to chyba powinno coś być
|
|
nie Fiku
|
|
a skąd to wiesz?
|
|
jestes po za praca a nie w pracy .. jak sie sam ubezpieczysz to dostanie a jak nie to nie
|
|
czlowieku ZUS nie da ci zadnego odkszkodowania on jest tylko po to zebys mogl isc swobodnie do lekarza nic nie placac jakbys chcial dostac odzszkodowanie musialbys byc ubezpieczny np w PZU
|
|
Jest chyba odszkodowanie jak cos sie stanie w miejscu pracy lub w drodze o niej i spowrotem... ale nie jestem pewna. A jak zlamales reke juz po pracy to nic nie dostaniesz. _____________________________________________________
|
|
z zus'u masz odszkodowanie wtedy gdy jestes zarejestrowany, bedac na starzu morzez isc do lekaza nie placac za to i tyle, tak sie rozumuje to ubezpieczenie y
|
|
podam przykład mojej kolezanki, razem ze mna jest na stazu i ktoregos dnia wracajac z pracy "jakos" złamała rękę. odszkodowania nie ma bo nie byla nigdzie indziej ubezpieczona. jedyne co, to dostała zwolnienie lekarskie na 3 tyg, a wypłate za ten miesiac co miala zwolnienie, z urzedu pracy dostała normalne, bez zadnego potracenia
|
|
dodam, iz bedac na stazu ma sie prawa bezrobotnwgo, zapierniczasz tyle samo co na pelnym etacie, za polowe mniej, a nic ci sie nie nalezy, zadne okolicznosciowki na slub pogrzeb...nic...
|
|
musiał byś się nazywać ahmedem
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |