Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Sos czosnkowy |
Witam znacie przepis na dobry sos czosnkowy taki jaki jest w kebabie na dworcu w tym najlepszym kebabie oczywiscie lub w chojnach co jest podawany do placka cyganskiego?????
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Sos czosnkowy |
Jeba* sos gotowiec. A teraz czas na coś co jest wyjątkowe. Jogurt Bałkański i wyciskany świrzy czosnek. Niech ktoś powie, że jest lepszy sos czosnkowy. Buaha MoJe ŻyCie To MentoR.
|
|
Kup fix knorr kebab, tam masz dobry sos czosnkowy.
|
|
marcelus2000 zgadzam się, sama też taki robię, jest pyyszny, dużo lepszy od tych gotowców.
|
|
Cirilla jesteś wielka :) MoJe ŻyCie To MentoR.
|
|
"Jogurt Bałkański" ? wtf ? _____________________ one track, one thruth. the thruth tracker
|
|
Samemu zrobione lepiej smakuje wuj wie co w tych proszkach do gotowych sosów siedzi. Piszę poprawnie po polsku Tylko Łomża ŁKS!!!
|
|
W Chojnach ten sos robią ze śmietany i majonezu. Najlepiej się podpytaj jak tam będziesz jakie dokładne są proporcje, a jak nie masz czasu/okazji tam wpaść mogę podać Tobie numer do karczmy. Piszę poprawnie po polsku. Bierz życie, mówi Ci życia narkoman...
|
|
Wydaje mi się, że ostatnio widziałem Jogurt Bałkański w "KupLandzie". _________________________________________________________
|
|
wyciąg z fleta
|
|
smietana majonez koperek czosnek sól i pieprz do smaku i masz sos czosnkowy:))
|
|
Ja robię tak: duży jogurt naturalny, 4 łyżki majonezu, 3 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę(można więcej jak toś lubi), wyciśnięty sok z połówki cytryny lub limonki, posiekany świeży koperek. Przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym do smaku. Czasami jeszcze dodaję świeży ogórek starty na tarce o grubych oczkach. Sos jest dobry do mięs, rewelacja na grilla.
|
|
jogurt, majonez, ketchup, sól i pieprz, czosnek (można dodać trochę śmietany) ilość składników kto co i jak lubi {ja daję jeden jogurt zott naturalny, prawie tyle samo majonezu i z małą łyżeczkę ketchupu, nieraz dodaję łyżeczkę śmietany, solę pieprzę i 2-3 ząbki czosnku SOS REWALACJA !!!!!
|
|
no nie pieprz.
|
|
mozna zrobic smietana+majonez, a w wersji light wspomniany jogurt balkanski lub grecki (dostepny w kauflandzie czy w ABC na legionow kolo dawnych kontaktow) troche soli, odrobina swiezego kopru (lyzeczka przy ilosci na kubek jogurtu) drobno posiekanego i czosnek przecisniety przez praske lub potraktowany blenderem (tak z 5 duzych zabkow) nie dodaje pieprzu ani ketchupu bo po prostu mi nie smakuje w tej wersji
|
|
Majonez + gęsta śmietanka bądz kefir+czosnek + oregano :)
|
|
mozna wsadzic' w duzy kawal miesa, przekrojony zabek czosnku, (w takie dziurki) posolic, duzo masla, -pychota!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |