czwartek, 03 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Prowincjonalny szpital w łomży, gdzieś na totalnym zadupiu.

Właśnie taki tekst usłyszałem oglądając w niedziele jedną z polskich produkcji. Jedna z tych nowszych.
I niby nic, tylko skoro idzie w mediach na cały świat, to trochę mi się to nie podoba.
A nie podoba mi się bo na tym tracę ja i nie tylko, bo wielu z was również.
Bo jeśli ,,zadupie" to ceny nieruchomości spadają, a to już mnie bije po kieszeni, i to mi się nie podoba.
Może należało by się zastanowić dlaczego Łomża zadupie? Może należało by rozliczyć naszych radnych i prezydentów miasta, bo to oni odpowiadają za taki stan rzeczy. Żądza już kolejne kadencje, a miasto? Nie pamiętam żeby tak nędznie stało.
No i dlaczego łomżyński szpital tak upadł, kto tam teraz szefuje, bo swoją droga nie za bardzo mi się podoba podróżowanie po Polsce by leczyć rodzinę.
I co wy szanowni Łomżyniacy na to?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Prowincjonalny szpital w łomży, gdzieś na totalnym zadupiu.

Popieram w całej rozciągłości łomża stała się dla warszawki wiochą z mc donaldem po trasie na mazury ,ale to tylko początek jak nam zafundują obwodnicę to już nikt tu nie zajedzie bo i poco plac czerwony oglądać z mierniczym na środku ,no chyba że nasze wyśmienite kebaby ściągną tu rzeszę turystów bo na nic innego bym nie liczył .a chyba że jeszcze brzezinę jeszcze raz wybierzemy i nam bulwary w końcu zrobi to dopiero będzie szał.

zadupie zadupiem, ale ceny najmu lokali w Łomży jak w Warszawie

W długiej perspektywie Taniej wychodzi wybudować sobie budynek pod działalność niż dzierżawić od kogoś lokal.
Dla przykładu lokal w centrum lomzy 70 mkw od 5000 zł, zaś taki sam lokal w centrum Ostrołęki od 2000 zł. Gdzie sens gdzie logika ?

Najwyrazniej chetnych nie brakuje skoro sie tak cenia ;]

Ci co mówią że ZADUPIE bije ich po kieszeni w nieruchomościach zapomnieli o całej reszcie młodych ludzi którzy chcieli by jakoś nieruchomość kupić.......Czysty egoizm......Za ładną działkę w Łomży żąda się jak by ona była na Florydzie a nie na - ZADUPIU Podlasia............A tu ani pracy ani chleba dla normalnych i uczciwych ludzi.

Zadupie.. i to straszne. Miasto bez przyszłości i perspektyw. A ceny lokali i mieszkań są tak wysokie bo każdy chce się nachapać jak najwięcej dopóki jeszcze może. I tak jest ze wszystkim - są chętni do pracy za mniej niż 1000 zł więc po co mam płacić więcej, reszta zostaje dla mnie. Gdzie sens gdzie logika - nie wiem, wiem tylko że sami sobie taki los zgotowaliśmy i nie zapowiada się żeby w tym mieście żyło się lepiej.

zapowiada się,
już sprzedają powoli te domy w surowym stanie z działkami co to na kredyt 300 - 400 tyś. zostały budowane . Żadna przyjemnośc pensję wydawać na horrendalne odsetki do kredytu przez najbliższe 20 lat.
I wszystko stoi w miejscu póki co. Spółdzielnie zeszły z cen po 3600 za m2 bo i mieszkania stoją puste. Jest lepiej, i będzie jeszcze lepiej.

Lepiej w sensie - normalniej jak na "zadupie" łomżyńskie

Ludzie wy się jeszcze zastanawiacie dlaczego??

Przeczytajcie sobie artykuł z najnowszego NEWSWEKa to sie dowiecie...

Przejeżdżając tędy to ludzie sobie pomyślą o patrzcie to te miasteczko ksenofobiczne cii ludzie ze wsi...(tylko tu niestety nie chodzi o pochodzenie a o stan umysłu)

Wstydzę się przyznawać skąd pochodzę...

-Łomża? a to tam co obcych nie lubią...

nie ośmieszaj się t-omku z..............?

myślę, że brak komentarza z mojej strony będzie największym komentarzem

Ja się nigdy nie wstydziłem przyznawać, że jestem z Łomży i gdziekolwiek bym nie był to starałem sie robić Łomży dobrą reklamę.

Nie spotkałem się jeszcze nigdzie (oprócz) białego, żeby ktoś mówił coś złego o Łomży. Głównie nasze miasto kojarzone jest z Browarem Łomża i tu ocena pozytywna. Kiedyś koleś z Lublina powiedział, że mamy spoko kibiców (ŁKSu), bo jak był mecz z Motorem, to on od dawna tylu przyjezdnych nie widział. Kiedyś też mi ktoś powiedział, że przyjeżdża nad Narew na ryby i kilka razy był w Łomzy przejazdem. Ludzie z Olsztyna i okolic Nidzicy/Działdowa/Mławy jak przyjechali do Łomży byli pozytywnie zaskoczeni (położenie, widok z poloneza, starówka).
Można by mnożyc przykłady...

Więc nie narzekajmy że nasze miasto to zadupie. Zróbmy coś aby nikt nie musiał sie wstydzić, że z Łomży pochodzi ;)

Piszecie że ceny nieruchomości wysokie. a może wy poprostu za mało zarabiacie i to jest powód (drogo dla tych co mało zarabiają).
Słyszałem takie tłumaczenie przedsiębiorcy o zarobkach, <<Po co płacić więcej, skoro inni też mało płacą>>
I tu popadamy w blednę koło.
Sklepikarze podnoszą marże by uzyskać odpowiednie zyski, bo popyt spada. Blokady, protesty przed budowa marketów, a smród idzie w Polskę, i to takie działania świadczy o zadupiu, i niechęci inwestorów
Zapomina się o tym ze praktycznie przemysł nie istnieje, zaplecza turystycznego brak(bo nic tu nie ma, nawet w kafejce przyjezdny możne oberwać po głowie za to że jest przyjezdny, i nikogo nie zna)
A właśnie budownictwo jest dźwignią rozwoju .

Do Basia236

" Za ładną działkę w Łomży żąda się jak by ona była na Florydzie a nie na - ZADUPIU Podlasia.........."
Łomża leży w płn.- wsch części Mazowsza, za odpowiedź że na Podlasiu byłaby jedynka z historii w kl. IV szkoły podstawowej.

Najbardziej ubodło mnie w filmie KSD, że w Łomży na ulicy chodzą Żubry (ale może to dobry pomysł na reklamę?)
Każdy biadoli, że źle i drogo, ale nikt nic nie robi tylko ogląda się na innych. Ceny działek w Łomży byłyby niższe, gdyby miasto podzieliło większy teren na kilkadziesiąt małych działek. Gdyby cena działki do 10 arów na terenie miasta sięgała do 100.000 zł, wiele osób wolałoby postawić sobie niewielki domek zamiast kupować mieszkania i stare domy za niebotyczne pieniądze.
Miasto natomiast miałoby kasę z podatków.

Nie ma się czym przejmować dla mądrych i inteligentnych ludzi Warszawa ta obecna nie jest a przynajmniej dla mnie wyznacznikiem jakiś tam trendów na które trzeba zwracać uwagę. Przecież w tej stolicy 90% ludności to są właśnie emigranci z takich właśnie małych miast jak Łomża a nawet i z mniejszych wsi którzy swoje pochodzenie i brak intelektu próbują zatuszować właśnie takimi docinkami że:" żubry chodzą tam po ulicach:)" żeby reżyser lub scenarzysta miał jako takiej wiedzy to by wiedział że żubry są ale w puszczy białowieskiej;)
Przecież te światek warszawski kreowany przez właśnie takich pożal się boże aktorów to jedna wielka wiocha która wszelkie zachowania,modę i jakikolwiek styl ściąga z zachodu to taka "chińska podróbka":))
A najśmieszniejsze są te ich gale: Wiktory,Kaczki,Lwy:) a już największa parodia to aleja gwiazd w Międzyzdrojach:))))))))))
A dla dla tych którzy tak bardzo się utożsamiają i biorą wzorce z tego warszawskiego wiejskiego podwórka mam takie powiedzenie:

"Głupi znajdzie jeszcze głupszego, nad którym się ZADZIWIA":)))

W sumie Książę Karol z małżonką odwiedził właśnie Puszczę Białowieską, żeby zobaczyć żubry. To może niektórzy mniej inteligentni pseudo "warszawiacy" oglądający nowy film wybiorą się do Łomży, aby sprawdzić, czy w tej Łomży naprawdę żubry chodzą po ulicach. Ale oni wolą chyba objadać się w Mac Donaldzie.

Wiadomość, że nasz szpital potrzebuje dobrych specjalistów też poszła w eter, może uzupełnimy kadrę?

Wiecie ale mnie nie bardzo interesuje Puszcza Białowieska, ja mieszkam tu w Łomży, i chciałbym żeby moje dzieci też mogły tu mieszkać. Fakt zawsze mogę otworzyć kolejny kram z czymś tam, tylko czy oby na pewno kram, to jest to co mnie interesuje, bo ile może być tych kramów. Miasto miało swego czasu postawić na turystykę, i co, okazało się, że był to dobry chwyt wyborczy.
Ktoś teraz rzucił że ,,L", ta zmora naszych ulic, to dobrodziejstwo, bo,, jak przyjeżdżają do nas, to herbatę wypiją".
A może teraz przy okazji zbliżających się wyborów najwyższy czas podziękować panującym partiom, i zastanowić się poważnie na kogo oddać głos. Nie oglądając się że zrobią to ,,Mohery"
Zastanowić się jak przełamać ten kumoterski trend, i to co niegdyś pan B. określił przy okazji wyborów rady miasta. ,,Nowa rada stare układziki"
Historia pokazuje że te układziki wychodzą temu miastu bokiem.
No chyba że dla kogoś ambicją jest, żeby jego dzieci dalej robiły za przysłowiowego murzyna gdzieś w świecie, a szczytnym przywilejem było zameldowanie w mieście, jak to ma miejsce w niektórych przypadkach.
Może to co nam jeszcze zostało, Szpital, może gdyby poprawić jakość świadczeń, to mogło by zwrócić uwagę ludzi, i inwestorów na nasze miasto.
Bo zamiast sami się plątać po świecie szukając pomocy, byli byśmy sławni z dobrych fachowców szpitalu, a nie tylko łapówek, pijaństwa,i odmowy badań.

Dzięki kama1. Popieram Cię w 100%. Moje pseudo "były" nadałem ot tak bo jestem byłym łomżyniakiem. A to,że teraz mieszkam w dużo, dużo większym mieście (nie w Warszawce), pozwala mi bardziej obiektywnie patrzeć na sprawy mojej drogiej Łomży. Oby więcej takich mądrych wypowiedzi na tym forum, a nie gdzie kupić kebab, albo lizaka?Pozdrawiam

byly,.... do wawki jezdzisz po sprawunki?

Nie szczebiotko. Dużo dużo dalej. Ale ANTY- BLM miał rację, że jesteś beznadziejna(y). Ale co zrobić? Każdy, głupi aby go zauważono, musi się czymś wykazać. W tym przypadku na tym forum.

myslisz ze zareaguje ?
hihi
fajnie ci byly

Spoważniej proszę. To i tobie i twemu otoczeniu wyjdzie na dobre.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org