niedziela, 01 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Informowanie o pracach rady miasta.

Pan paweł Augustyniak poinformował na s w jednym z wątków, że będzie nas informował na bieżąco o pracach rady. Cieszę się z tego powodu, ale mam małą wątpliwość - takiego problemu chyba wogóle nie powinno być. Od jakiegoś czasu na stronie urzędu miasta widac link do BIP (biuletyn informacji publicznej?), a co tam jest? Niewiele....., a nic jeśli chodzi o pracę rady miasta!
Czy nie uważacie, że mimo wszystko tego typu informacje powinny pokazywac się najpierw tam? Przecież chyba po to ta strona została stworzona - jeśli nie po to, to proszę o wyjaśnienie po co? (bo jeśli tylko po to by stało się zadość ustawie - to juz nic mi tłumaczyc nie trzeba).

Panie Pawle - liczę na to, że mieszkańcy Łomży będą mieli dostęp do informacji o tym co się dzieje na sesjach rady miejskiej, jeśli nie tam, to proszę nas informowac o tym tutaj.

Ale jeśli może Pan podnieść temat BIPu wśród "kolegów" :) i dowiedzieć się czemu Rady Miasta tam nie ma, to proszę to zrobić.

http://www.um.lomza.pl/bip/index.php?wiad=115 - to jest na przykład sprawozdanie z pracy Prezydenta Miasta za miesiąc marzec.

http://www.um.lomza.pl/bip/index.php?wiad=105 - a to jest podobne sprawozdanie, tyle że od 26 listopada do 2 lutego.

niestety nigdzie nie ma informacji o tym co robił między 2 lutego - a 1 marca.... :) - czyżby tajemnica....? :D

Dobrze by było, żeby pojawiały się na tej stronce informacje nie tylko o tym co zostało zrobione, ale także to co Urząd Miasta, Zarząd i Rada mają zamiar robić w najbliższym czasie. Może ktos będzie chciał wyrazić swoją opinię!

I na koniec jedna rzecz. Problem z niewielka ilością informacji na BIPie może byc to, że wprowadza je tylko jedna osoba - do której informacji nie wejdę na dole widnieje podpis: Aldona Zientalska!
Czy nie lepiej byłoby żeby w każdej komórce organizacyjnej urzędu była osoba zobowiązana do udostępniania informacji w BIPie?

Pozdrawiam!

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Informowanie o pracach rady miasta.

"Co zrobić jak nie ma w serwisie informacji której szukasz?

Należy wybrać w menu górnym kontakt i wypełnić formularz. (http://www.um.lomza.pl/bip/index.php?k=53)
Odpowiemy na twój e-mail elektronicznie lub listownie jak tylko przygotujemy dane.

Aldona Zientalska

Data dodania: cz, 06 lutego 2003 11:00
Data upublicznienia: cz, 06 lutego 2003 :
Artykuł był czytany: 52 razy
"

Dwa razy tam pisałem (pierwszy raz jeszcze w lutym) i do tej pory nie otrzymałem odpowiedzi. Strasznie długo przygotowują dane w urzędzie miasta!

(żal mi pani Aldony - tyle roboty na głowie)

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Re: Informowanie o pracach rady miasta.

Ja też w żaden sposób nie mogę się doszukać informacji o posiedzeniach komisji, sesji, tematyce, która będzie omawiana. Niech więc 4 Lomza będzie takim źródłem informacji.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org