Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
WS Agrobiznesu? warto tam iść? |
może ktoś z Was uczył się lub uczy w Wyższej Szkole Agrobiznesu w Łomży . więc prosze Was o opinie odnośnie tej szkoły. co myslicie o kierunku informatyki w trybie zaocznym? jaki jest tam poziom . czego dotyczy rozmowa kwalifikacyjna , czy to tylko formalność? Cinimini
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: WS Agrobiznesu? warto tam iść? |
:))))))
|
|
moim zdaniem warto, ponieważ poziom jest taki jak na PB (wszyscy wykładowcy z PB), rozmowa może i jest formalnością ale tylko dla pierwszych osób składających dokumenty, ponieważ z tego co wiem to póxniej decyduje kolejność zgłaszania
|
|
Hmmmm studentem tej uczelni nie jestem, ale z tego co widze to sie troche o studentów starają. Jeżeli chodzi o warunki przyjmowania na studia to rozwiązanie układu równań z dwoma niewiadomymi na tescie wstępny na studia dzienne to trochę niski poziom.... Ale ogólnie ludzie nie narzekają. Powodzenia na studiach Pozdrawiam Marcin DYZIAK Jasiński
|
|
Czy warto isc? Chlopie popelnisz największy błąd swojego życia. Niewiem czy widziales jakis czas temu ogłoszenia w "zatrudniaku" typu"Przyjmę do pracy.....z zsatrzeżeniem tylko nie po Agrobiznesie. I co z tego, że przyjeżdzają wykładowcy z polibudy białostockiej. Wyższa Szkoła Agrobiznesu jest uczelnia z naciąganym rankingiem. Spytaj sie kogos w Warszawie czy zna takowa uczelnie. Może i ktoś zna ale pod warunkiem że jest z Łomży. Tak samo dla twojego przyszłego pracodwacy jak zobaczy twój dyplom raczej napewno niebędzie wiedział że taka uczelnia istenieje. Poza tym uczelnia rolnicza z kierunkiem informatyki. Nie uważasz, że to smieszne?:)) Jeśli stać cie na studiowanie informatyki na Agrobiznesie to napewno stać cie rownież na dojazdy do Białegostoku. A o Politechnice Białostockiej raczej słychać jest w Polsce i ma nieporównywalnie większy prestiż niż "wiejska" uczelnia:), która jest raczej narzędziem do robienia pieniążków niz uczelnia. Żeby niebyc gołosłownym popytaj się w większych, liczących się firmach w Łomży czy jest praca dla informatyka po Agrobiznesie. Z uśmiechem na twarzy powie NIE! Pozdrawiam
|
|
...a ja sie z Toba nie zgodze, mialam okazje sprobowac nauki na PB w Bialymstoku (studia zaoczne mgr uzup.) i z ubolewaniem stwierdzam, ze dobrze zrobilam rezygnujac z tej uczelni. Mam tu na mysli wydzial zarzadzania w Kleosinie - spec. Informatyka gospodarcza. Nie dosc, ze nie ma warunkow do "godnego studiowania" - zima marzly rece i nogi, a programy zaliczeniowe pisalo sie w rekawiczkach, nikt sie nie przejmuje studentami, wykladowcy czesto nie przychodza poprostu na zajecia...cytuje: nawet gdybym chcial do Panstwa przyjezdzac, to i tak bym nie mogl"...za wszystko trzeba placic dodatkowo obowiazkowe jest kserowanie materialow, bo wykoladowcy wychodza z zalozenia, ze po co mowic skoro kazdy student moze sobie odkserowac i klopot z glowy...(np 3 rodzialy z grubej ksiegi Kotlera- bo na kolo trzeba to umiec- ot cotylko 100 stron...), nie ma porzadnej kadry..a moze inaczej, kadra jest, tylko wyrecza sie asystentami...a Ci wiadomo czego moga nauczyc...siebie chyba tylko - jak prowadzic zajecia - bo i tego polowa z nich nie umie... Dosc krytycznie, ale to moje subiektywne refleksje. Brrrrrrr, poza tym nie wiem czy PB ma taka renome o jakiej tu mowisz... Dodam iz nie mialam problemow z zaliczeniem semestru i nie jest to w zaden sposob moja zemsta... Pozdrawiam i zycze udanego, SATYSFAKCJONUJACEGO wyboru °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Do poczytania tak ogolnie w ramach tematu http://www1.gazeta.pl/bialystok/0,37643,0.html °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Droga kolezanko. Zyjemy w czasach demokracji. Idzie niz demograficzny to jest pierwsza sprawa, a druga sprawa skoro sie jest na prywatnej uczelni totrzeba czegos wymagac, pryznajmniej goracych grzejnikow i darmowego ksera laczniez dostepem do ksiazek-bo to jest wg ciebie glownym atutem wnioksuje. Jesli chodzi okadre to tez pryzjezdzaja do agrobiznesu asystenci, a czasami wogole nikt niepryzjedzie jak sie niespozni godzine:) A Politechnika to zawsze Politechnika. Zreszta wszytsko to o czym napisalas to sa uroki polskiej panstwowej edukacji. Moze kiedys bedzie lepiej. Jesli chodzi o renome to niewatpliwie Politechnika ma lepsza od Agrobiznesu. Wybazc ale to jest smiech zeby studiujac typowe kierunki ekonomiczne uczyc sie o glebach i innych robactwach. Chyba ktos z wladz sam sie wacha czy to ma byc uczelnia rolnicza czy ekonomiczna:) Jesli chodzi o sesje to przeciez normalna jest sprawa ze wszyscy zdaja w koncu (jak wpsomnialem) jak sie placi taka kase to sie wymaga:) Zeszta pryzkladow mozna dawac naprade duzo. Jesli juz mialbym isc do Agrobiznesu wolalbym zostac w domu i ukonczyc jakis korespondencyjny kurs ESKK. Bo pracy napewno po Agrobiznesie sobie nikt nieznajdzie...
|
|
Drogi kolego nie bylo moim celem namawianie kogokolwiek do nauki w WSA - a jedynie subiektywne przedstawienie sytuacji na PB:))) Nie mnie oceniac czy WSA jest dobra czy zla szkola - nie podejmowalam w niej nauki. I jeszcze jedno... jesli czlowiek chce sie czegos nauczyc, to i z WSA wyniesie dla siebie potrzebna widze... I nie zawsze jest tak, ze na prywatnej uczelni placisz, wiec masz...bo trzeba miec z czego placic. A jak widzisz w regionie nie ma wielkiego wyboru uczelni panstwowych, gdzie tylko pozornie sie nie placi ( bo akademik i wyzywienie takze kosztuje- i to calkiem nie malo, o osrodkach takich jak warszawskie juz nie wspomne)...pozostaja prywatne, i zapewniam Cie ze sa takie do ktorych nie mam zastrzezen. °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Ja jestem studentem zaocznym w WSA . Rozmowa kfalifikacyjan to tylko czysta formalnosc ucze Cie tam tylko za kase taka est moja opinia POZDRAWIAM Maciej
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |