Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
klinika Arciszewski |
Witam mam pytanie do dziewczyn które rodziły w klinice Arciszewski w Białymstoku.Ile kosztuje teraz pobyt w klinice,przy naturalnym porodzie i pobyt gdy potrzebna jest cesarka?ile wcześniej trzeba załatwić sobie miejsce?dzięki z góry
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: klinika Arciszewski |
http://www.arciszewski.pl/index.html Najlepiej zadzwoń i się sama dowiedz :)
|
|
Moja znajoma rodziła tam. Z tego co mówiła to nie poleca. Za taką kasę leżała w jednym pokoju z inną kobietą. Obsługa też nie najwyższych lotów.
|
|
nie wiem jakie ceny sa teraz ale ja tam rodzilam (pod koniec 2008 porod naturalny kosztowal 1000zl.) i polecam bardzo-fachowa obsluga i super podejscie do pacjentek. ale najlepiej zadzwon a jesli interesuja cie opinie mam ktore tam rodzily to na ich stronie sa komentarze-poczytaj i sama zadecyduj. powodzenia
|
|
Do Stefan01 (---.internetdsl.tpnet.pl) Data: 22-02-10 09:21 Moja znajoma rodziła tam. Z tego co mówiła to nie poleca. Za taką kasę leżała w jednym pokoju z inną kobietą. Obsługa też nie najwyższych lotów. Szkoda że Twoja znajoma nie rodziła w szpitalu w Łomży, ciekawe jakie miałaby zdanie o naszym szpitalu. No rzeczywiscie straszna kasa 1000 poród naturalny lub 1.400 zł za cesarkę, poród w ludzkich warunkach ze znieczuleniem, całodobowa opieka, super wyżywienie, wyprawka dla dziecka. Moje koleżanki też rodzily i były bardzo zadowolone. Czasem są tylko kłopoty z przyjęciem do kliniki, trzeba być pacjentką kliniki żeby dostać się tam bez problemu.
|
|
Tak i wszystko jest OK jeżeli nie ma komplikacji-w przeciwnym razie i tak wiozą pacjentkę do szpitala... Jeżeli chodzi o Łomżę to rodziłam tu 2 razy i złego słowa na obsługę powiedzieć nie można. Wiadomo jedzenie nie jak w 5 gwiazdkowym hotelu, ale cóż... Jeżeli masz ochotę płacisz za salę indywidualną z telewizorem obok pielęgniarek od noworodków i jesteś pewna, że Ci pomogą w razie potrzeby. Dziecko jest przy Tobie kąpane itp. Nie wiem skąd te złe opinie - myślicie, że jak dacie 1000 zł to będzie wszystko OK. My mamy super wyposażony oddział noworodkowy i to jest najważniejsze, a znieczulenie ... trzeba było dzieci nie planować jak się bałyście rodzić. Mi zrobili cesarkę bez problemu... wystarczy mieć dobrego lekarza prowadzącego...
|
|
Jeszcze jedno -ważniejsze jest dla Was dobre jedzenie czy dobro i zdrowie dziecka? "kaskamarcin" zapytaj czy zrobią tam dziecku np przesiewowe badanie słuchu i inne badania(wykonują je w Łomży) i chyba to jest najważniejsze
|
|
chick zgadzam się po części, większość kobiet boi się rodzić, Ty np. miałaś cesarkę (ciekawe, czy były wskazania ?). W Białymstoku nikt nie czeka z cesarką, robią ją natychmiast, jeśli dzieje się coś złego. W naszym szpiatalu jest zbyt mało pielęgniarek na tyle rodzących, a z tego co wiem jeszcze zmniejszają ich ilość. Ciężko jest dwóm pielęgniarkom na dyżurze zająć się kilkunastoma noworodkami.
|
|
W 2008 roku miałam tak cesarkę zapłaciłam 1800 zł i nie żałuję choć wiem że nie jest to mała kwota. Miałam dobrą opiekę medyczną i pielęgniarską, a badania dla dziecka to norma bo tam też wszystkie robią a powiem ci że nawet więcej niektóre próbki wysyłaja do warszawy aby otrzymać specjalistyczne wyniki.
|
|
Do adam123 - moja żona rodziła w Łomży i jestem bardzo zadowolony. Fachowa obsługa, badania niemowalaka - wszyskie. Samodzielny pokój - zapłaciłem 100zł. Jeżeli chodzi o wyzywienie tak jak w szpitalach bez rewelacji. Tak jak ktoś pisła wczesniej w razie komplikacji i tak bedzie transport do szpitala.
|
|
ciekawe co u arciszewskich robią jak masz problemy z piersiami które pojawiają się po 2 -3 dniach. sama musisz sie z nimi borykać a w Łomży lekarz może zlecić pozostanie w szpitalu pod kontrolą tak jak to było w moim przypadku
|
|
ciekawe że czyta się opinie 'moja znajoma' urodzilam 3 dzieci, pierwsze w łomży. opieka niby dobra ale zapłacilam za prywatną położną pod stołem, dlatego moglam później liczyć na czysta koszulę i pościel na zmianę i opieke nad dzieckiem wtedy kiedy ono płakalo a ja musiałam iść do toalety, loteria zależy ile maja pacjentek na oddziale, nikt mi nie pomagał w karmieniu. Dwoje dzieci urodziłam u Arciszewskich. Owszem zapłacilam ale LEGALNIE nikomu nie dałam w łapę i wszyscy byli mili. Mialam polozną i lekaża od momentu przyjęcia na oddział + anesteziologa do znieczulenia , o czym w Łomży można marzyć.... Nie będę mówila że pokój, łóżko, jedzenie było super bo to rzeczy 'przy okazji' ale traktowali mnie tam jak CZŁOWIEKA, a jak nie miałam pokarmu to dostawałam napoje mlekopędne. Dzieci były zbadane, zaszczepione najlepszą szczepionką (u nas za nią trzeba płacić), do szpitala nie wzielam dla dzieci nawet pieluchy, a wyszlam z całą wyprawką. Nie prosilam o podpaski, na łóżku miałam nowoczesne podkłady które jak tylko się przybrudzily od krwi były natychmiast wymieniane. W łomży moja współlokatorka leżała w ufastrygowanej pościeli i chodzila w tak brunej koszuli że aż żal bylo patrzeć.... Gdybym miała poraz kolejny rodzić to tylko tam. Nie mialam problemu z przyjeciem bo tam właśnie jeździlam w czasie ciąży
|
|
brzydula Data: 22-02-10 16:03 urodzilam 3 dzieci, pierwsze w łomży. opieka niby dobra ale zapłacilam za prywatną położną pod stołem, dlatego moglam później liczyć na czysta koszulę i pościel na zmianę i opieke nad dzieckiem wtedy kiedy ono płakalo a ja musiałam iść do toalety, loteria zależy ile maja pacjentek na oddziale, nikt mi nie pomagał w karmieniu. Dwoje dzieci urodziłam u Arciszewskich. Owszem zapłacilam ale LEGALNIE nikomu nie dałam w łapę i wszyscy byli mili. Mialam polozną i lekaża od momentu przyjęcia na oddział + anesteziologa do znieczulenia , o czym w Łomży można marzyć.... Nie będę mówila że pokój, łóżko, jedzenie było super bo to rzeczy 'przy okazji' ale traktowali mnie tam jak CZŁOWIEKA, a jak nie miałam pokarmu to dostawałam napoje mlekopędne. Dzieci były zbadane, zaszczepione najlepszą szczepionką (u nas za nią trzeba płacić), do szpitala nie wzielam dla dzieci nawet pieluchy, a wyszlam z całą wyprawką. Nie prosilam o podpaski, na łóżku miałam nowoczesne podkłady które jak tylko się przybrudzily od krwi były natychmiast wymieniane. Jest dokładnie tak jak napisałaś, kto rodzi w Łomży nie liczy tzw. kosztów dodatkowych (łapówek). A jeśli się coś dzieje z dzieckiem, to lepiej żeby od razu trafiło do dobrego specjalisty w Białymstoku. Jeśli dzieje sie coś złego z pacjentką lub z dzieckiem to zostawiają ich w klinice bez dopłaty.
|
|
Brzydula 100 % racji! Też rodziłam u Arciszewskich i kolejne dziecko też tam urodzę bo tam czuję się Pacjentem i Człowiekiem a i badań sporo robią a, koszty nie są strasznie wielkie. Co do miejsca wystarczy ,że zapiszesz się na wizytę w okolicy siódmego miesiąca dalej cię pokierują.
|
|
Autor: brzydula (---.internetdsl.tpnet.pl) Data: 22-02-10 16:03 (...) W łomży moja współlokatorka leżała w ufastrygowanej pościeli i chodzila w tak brunej koszuli że aż żal bylo patrzeć.... Gdybym miała poraz kolejny rodzić to tylko tam. Nie mialam problemu z przyjeciem bo tam właśnie jeździlam w czasie ciąży Bo koszulę to sie swoją bierze, żeby schludnie wyglądac, a nie czeka na szpitalną moja droga. Szpitalna to TYLKO do porodu, aby swojej nie pobrudzić.
|
|
POLECAM!!! Poród naturalny 1000 zł cesarskie 1800 zł. Nie można wymarzyć lepszego miejsca na poród oraz lepszej opieki dla siebie i dla dziecka. Jeśli chodzi o jedzenie to też bardzo smaczne. A w cenie tego 1000 zł masz wszystko, nie trzeba brać pampersów, ubranek, pieluszek i kosmetyków... Wszystko jest na miejscu. Wyprawkę też dają czyli : ubranie kocyk i tzw. rożek. W zimę jedynie trzeba wziąść ciepłą czapeczkę. Na pierwszą noc zabierają dziecko żeby mama mogła sobie wypocząć, przynoszą jedynie jesli sobie życzysz na karmienie jeśli nie to dokarmiają butelką. Badania dziecku robią wszystkie. Jeśli czegoś nie wiesz wszystko dokładnie tłumaczą. A i jeszcze jedno w tym 1000 jest jeszcze 6 tygodniowa darmowa opieka po porodzie w razie jakichkolwiek komplikacjii przyjeżdzasz do nich i oni przyjmują cie do kliniki i leczą bez żadnych opłat i także wizyta u ginekologa jest darmowa. Myślę że naprawde warto. Nie ma lepszego miejsca na poród. Najpóźniej 2 miesiące przed porodem trzeba sie zapisac tam i wybrac lekarza. Pozdrawiam
|
|
dzięki za komentarze.Byłam tam już na wizycie jestem bardzo zadowolona.Lekarza też już wybrałam.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |