środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Jak myślicie?

Co SĄD zrobi....? http://4lomza.pl/index.php?wiad=21141

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Jak myślicie?

Nie rozumiem tego debilnego stwierdzenia , że "osoba znajdowała się już na przejściu". A kutwa mogla nie znajdować się na przejściu skoro doszło do potrącenia na przejściu."Gówniarze wchodzą na przejścia bez rozglądania się. Spróbujcie zahamować w miejscu na oblodzonej jezdni jadąc nawet 30km/h....nie da się, a jakoś chyba jeździć trzeba, co??? 10 km/h mamy wszyscy jeździć.

Hmm , więc na ten temat powiem tak , gdy ktoś się pcha pod samochód a dojeżdzamy właśnie do przejścia i jakaś osoba akurat w tym momencie wchodzi na ' Zebre ' prawdopodobieństwo zatrzymania samochodu jest znikome w LATO a cóż mówić o zimie i pogodzie jaka jest aktualnie , na kursie nauki jazdy uczono mnie ,że pieszy to przysłowiowa " święta krowa " mamy na niego uważać itp , zaś no nie do końca , gdyż pieszy powinien również zachować ostrożność i zdrowy rozsądek , potrącony z tego co czytałem nie miał dużych obrażeń więc może pójdzie łagodnie .

Rzal3 - co do tego stwierdzenia wychodzi na to ,że kierujący pojazdem nie zatrzymał samochodu by przepuścić pieszego ,który właśnie pokonywał drogę przez pasy ,ale coś tam widziałem,że on wszedł pod ten samochód a nie znajdował się aktualnie na przejściu .

Pozdro .

Takiego pieszego zauważamy czasem 10 metrów przed przejściem, przy tych zaspach 2 metrowych jakie leżą na Legionów 2 metry przed przejściem widzimy że ktoś tam stoi. Nie ma fizycznej możliwości zatrzymania samochodu przy tych warunkach.
Trochę wyobraźni dzieciaki.
Droga hamowania pieszego :) wynosi metr , samochodu zawsze to przynajmniej kilkanaście metrów.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org