Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
tablice rejestracyjne |
Witam. Mam pytanie i jednocześnie prośbę. Chodzi mianowicie o to że poszukujemy tzw. "pierwszych" tablic łomżyńskich, czyli począwszy od BL 00001 do BL 00010 , najbardziej zależy nam na "rarytasie" BL 00001 (ale podejrzewam że może już go nie być), jeżeli ktoś by miał jakieś informacje, o samochodach z takimi rejestracjami , a gdyby jeszcze udało się komuś uwiecznić je na zdjęciu byli byśmy wdzięczni. Temat dla "normalnego zjadacza chleba" może wydać się banalny, ale w polsce jest bardzo dużo zapaleńców podobnych do nas. Mimo co zapraszam do odwiedzenia naszej <a href="http://www.ksebki.9g.pl/galeria"><b>FOTOGALERII</b></a> ________________________________ ![]()
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: tablice rejestracyjne |
|
ptysiu91 zaraz napisze że nie zna BLoooo1 ale za to jego sąsiad ma LMO 7632.... ______________________________________- ... & vice versa!
|
|
Hehe dobrze, że Ptysia wyprzedziłeś, ciekawe co teraz wymyśli :D Marcelus: jak chcesz podaj mi meila, mam dla Ciebie jedną fajną fotkę oczywiście ze spoko rejestracją, której nie masz w swoim dorobku :) Pozdro ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
musze cie zasmucic nie ma juz rejstracji o numerach BL00001 byly one na samochodzie marki Opel omega B ale juz dawno tego samochodu nie widzialem
|
|
A Pan Sroczyński nasz vice prezydent nie ma jakieś takiej podobnej???
|
|
Makmarc, jak masz coś ciekawego to prześlij na adres: rejestracje.bl@op.pl
|
|
Pod adresem: http://rejestracje.uctb.pl/tablice.php?dz=praktyka&pdz=numery&sek=niskie&nry=b brakuje także jakichkolwiek danych i zdjęć o: BL 00002 BL 00003 BL 00005 BL 00006 BL 00007 sięgnijcie do albumów rodzinnych lub Waszych znajomych i podeślijcie np. na w/w adres
|
|
z pierwszej dziesiątki są tylko dwie fotki: http://ksebki.9g.pl/galeria/displayimage.php?pos=-1 http://ksebki.9g.pl/galeria/displayimage.php?pos=-3
|
|
jest w Łomży jeszcze toyota avensis o numerch BL15000.by basowalo wam do kolekcji
|
|
owszem jest jak masz albo zrobisz podrzuć fotkę zapraszamy do szerokiej współpracy
|
|
ile placicie za zdjecie tej omegi BL 00001
|
|
he, he nasza fotogaleria do imprezka niedochodowa zatem nie dysponujemy funduszami jedyną satysfakcją dla autora foty może być nałożenie swojego logo na fotę a to zapewne wielu nie zadowoli
|
|
Kolego... a interesuje Cię rejestracja AS?? Mam nadzieję, że wiesz co to:) Jestem w posiadaniu takowej.
|
|
Re: |
Jakieś błędy non stop na stronie i nie wiem czy poprzedni post doszedł. Powtórzę więc: interesuje Cię rejestracja AS? Wiesz wogóle o czym mowa;)?
|
|
lmo 0001 widziałem
|
|
do sury: - posiadasz fotę tej tablicy AS - czyli pewnie blachy z przed roku 1976? to podeślij na maila, bo jeśli chcesz sprzedać balchę to idź na: http://www.polish-zlom-collectors.prv.pl/ do ptysia 91 - to dobrze, że widziałeś, zrób przy okazji fotę i ślij na maila
|
|
witam.moj ojciec ma Forda Focusa z nr rej. BL00008. widziałem ze juz jest ta rejestracja.moge ewentualnie zrobic lepsze zdjecie ale nie teraz bo nie ma go w Łomży.jezeli moge w czymś pomoc to prosze bardzo.pozdrawiam.
|
|
technic - powiedź ojcu aby szybko nie pozbywał się auta - niedługo to będzie prawdziwy rarytas - obecnie z niższych pozostał chyba tylko 00004 pzdr
|
|
faktycznie może mogłoby być lepsze, niestety robione z większej odległości: http://ksebki.9g.pl/galeria/displayimage.php?pos=-3
|
|
nie jest złe, na galerii, bywają duuużo gorszej jakości, te przynajmniej jest wyraźne
|
|
mamy już BKL A001, i BZA A001, jakby ktoś miał jeszce namiary na BGR A001 i BWM A001, to było by super
|
|
oczywiście zapomniałem wspomnieć o BLM A001, które już jest w kolekcji
|
|
Dzis spróbuje cos wykombinować :)
|
|
Dzis spróbuje cos wykombinować :)
|
|
Zainteresowany jestem informacjami na temat początków wydawania "białych" tablic (maj 2000 r.) w całym podlaskim. Chodzi o numery z pierwszej dziesiątki. Pozdrowienia :)
|
|
Andrew. a co Cie imteresuje konkretnie.mam samochod o nr BL00008.zielony FORD FOCUS!jak cos to pytaj smiało.
|
|
technic 66 akurat 00008 to mamy "namierzony" mamy fotkę w galerii i jest ok, brakuje nam fotek albo chociaż podstawowych danych [marka auta] pozstałych aut z pierwszej dziesiątki [oprócz 00008 i 00004]
|
|
BLM GG01, NPI H499, BL 11101, BL 12222, BLM W333, któres wysłać Ci na e-maila ? bo mam włąsnie te fotki :) sam robiłem (1972)
|
|
a od motoru nie chcecie BL 111M ?? :) mam zdjecie :) Tylko Bóg moze mnie sadzic…
|
|
do Ptysia - prześlij na rejestracje.bl@op.pl z tym, ze być może nie wszystkie zamieścimy
|
|
wysłalem kilka fot ale pojedynczo :P
|
|
dzięki Ptysiu tylko dwie prośby: 1. przed przesłaniem zmiejszyj do rozmiaru 500 x 375 pixeli to zamiast 1.2 Mb będzie do 80 kb 2. nanieś swoje logo [jeśli chcesz]
|
|
Pierwsza fota Ptysia: http://ksebki.9g.pl/galeria/displayimage.php?pos=-813 pozostałe nie przeszły selekcji :-)
|
|
1972 chcialem naniesc swoja ksywe ale mówie lipnie moze wyglądać :P jak bede miał cos nowszego to dam znac :P
|
|
technic66: interesują mnie ogólnie tablice rejestracyjne, a w szczególności tak jak 1972 poqiwdział, ciekawostki: np. niskie numery :) pzdr.
|
|
galeria cały czas się rozwija, jeżeli ktoś miałby namiary, bądź też posiadał w swoich zasobach jakieś fotki to zapraszamy do współpracy www.ksebki.9g.pl/galeria
|
|
a chcecie fotke starej tablicy o numerach bodajze te pierwsze pomyle napewno LML 5333 te cyfry sa dobre ale nieiwem jak początek :)
|
|
Witam,ja osobiście posiadam numer BL 00012 lecz nie mogę tego uwidocznić na fotce ponieważ mam aparat w naprawie jak cię interesuje zrobienie fotki to się odezwij podam swoje namiary. waldek27
|
|
lmc 5333 :)
|
|
Ptysiu jak masz jakieś ciekawe foty to slij na adres rejestracje.bl@op.pl Waldek zapraszam na nasze forum
|
|
wysyłam dwie rejestracje dwa zdiatka i uciekl mi samochód bl 18888 :(
|
|
ptysiu widzę że załapałeś "fazę" na łapanie ciekawych blaszek, także witamy w gronie ludzi pozytywnie zakręconych, owocnych łowów życzę ;)
|
|
PTYSIU NARESZCIE COS ZACZŁEŚ ROBIĆ.MOZE ZNIKNIESZ NA TROCHĘ CZASU.
|
|
mam zdjecie audi BL01551 moge miec jeszcze poldka :P BL14144
|
|
A może chcecie rejestracje.. HPM???????? chyba każdy wie czyje są!!:P
|
|
I niech te blachy na noc chowa do domu bo w nocy Ptysiu mu je podprowadzi!
|
|
tyku jeżeli masz jakis ciekawe HPM**** to ślij, bo jeśli sa to tylko jakieś zwykłe - przypadowe, to nie ma sensu. Na terenie Łomży możesz się nawet za takowymi nie rozglądać, bo tu nie ma ciekawych egzemplarzy. Ale mimo wszystko zapraszam do "polowania" ;)
|
|
Rozejrzyjcie się na Rycerskiej. Tam stoi Fiat Brava BL00100
|
|
|
Marcelus.... No rozglądać to się będe...ale ze zdjęciem będzie trudno... zdjecie może być nieostre(z telefonu siemensC75:P:P,)choz robi dobre zdjęcia:P
|
|
Ładne fotki, ale z fotoradaru jeszcze ładniejsze. A już rzadki numer i odpowiednie wskazanie to pewnie rarytas czyli biały kruk w takiej kolekcji. Zastrzegam, że niczego nie sugeruję. :)
|
|
odpowiada wam numer BLMW678???? I BWMC989 to narazie te dwa które zrobiłem:P
|
|
Tyku, nie bardzo, w tych numerach co przedstawiłeś nie ma nic ciekawego, mnóstwo takich i podobnych kombinacji jeździ po ulicach. Jeżeli już chciałbyś się bawić w "polowanie" na blaszki to wyszukuj: - "pierwsze" np.: BLM G001, BLM W001, BLM AA01 itp. - "zamykające serie" np.: BLM H999, BLM L999 - potrójne tj. BLM A333, BLM G777 itd podałem tu za przykład tylko BLM, ale wypatruj wszystkich blach "byłego woj. łomzyńskiego" tj. BKL, BZA, BWM, BGR Również jak zauważysz jakieś fajne starsze blaszki (czarne) np. LMA 0001, LMO 2222 itd Jeżeli chciałbyś się zorientować w zasadach wydawania blach dla woj. podlaskiego, odsyłam do wortalu ogólnopolskiego: http://rejestracje.uctb.pl/tablice.php?dz=praktyka&pdz=zasob&nry=b
|
|
Ładne fotki, ale z fotoradaru jeszcze ładniejsze. A już rzadki numer i odpowiednie wskazanie to pewnie rarytas czyli biały kruk w takiej kolekcji. Zastrzegam, że niczego nie sugeruję. :) tz muszę się niezgodzić fotki z fotoradaru są miernej jakości sam zaś numer jest zazwyczaj powiększony w sposób cyfrowy aby nie było niejaności jakiego auta dotyczy Panie Tadeuszu - sam posiada Pan chyba nieprzypadkowy numer także proszę chwycić za aparat i dołaczymy do kolekcji tak na marginesie - to co Pan sugeruje? jaśniej proszę
|
|
mam zdjęcie BL02277 pasuje??? Niedługo będe miał (chyba BL) 00048.pasi?
|
|
|
tyku jeżeli chodzi o BL***** to zbieramy również TYLKO ciekawe (miłe dla oka). Na stronce http://www.ksebki.9g.pl/galeria/ wejdź w kategorie: setki, tysięczniki, pierwsza setka, seria 0999x 1000x i 1111x i 5x 4x 3x, także zorientujesz się na jakie tablice jest zapotrzebowanie
|
|
- BL08222 (granatowa Skoda Octavia, stoi prawie codziennie na Krzywym Kole, pod Jańskim) - BL10001 (srebrne BMW serii 3, początek ulicy Broniewskiego od strony Alei Piłsudskiego) - BL14014 (granatowe BMW serii 3, stoi na parkingu za blokiem nr 3 na Śniadeckiego, od strony Przykoszarowej) Jak coś jeszcze zobaczę, to dam znać... Pozdrawiam
|
|
- BL 08080 (grafitowy Nissan Quest, często stoi na Przykoszarowej, pod blokiem nr 17) Pozdrawiam
|
|
BL 08222 - odpada całkowicie, BL 10001 - mamy już w galerii, natomiast BL 14014 mógłby zasilić kategorię: Charakterystyczne, także jak masz uwiecznioną na fotce, to ślij do nas
|
|
Czemu BL 08222 odpada całkowicie? Przecież "2" jest potrójne... Pozdrawiam
|
|
Dlatego odpada, że tego typu tablic jeździ mnóstwo i nie ma w niej nic ciekawego. W chwili obecnej najwyższa rejestracją łomżyńską jest BL 18773, także chyba sam widzisz że kombinacji z potrójnymi jest mnóstwo, a mówiąc "potrójne" miałem na myśli rejestracje powiatu łomżyńskiego-ziemskiego a więc BLM, zerknij na moje wcześniejsze posty a będziesz wiedział co miałem na myśli
|
|
Uzupełnię to o czym mówił wyżej Marcelus: Dłuższy czas temu modyfikacji uległa kategoria 3x - kiedyś łapaliśmy każdy numer mający trójki - więc Twój proponowany by pasował ale uznaliśmy że to nie ma sensu-jest ich dużo i nie są aż takie atrakcyjne. Teraz z "trójek" łapiemy "fulle" tj. 2x+3x, np. 00111, 00222, itp. Ale tych już złapanych ze strony nie wyrzucaliśmy, dlatego np. BL 02111 ciągle wisi.
|
|
Dopiero trochę desperacko zrobiłem fotkę Forda Mondeo o numerach BL 11011, chcecie ? Jak tak podajcie meila raz jeszcze :) ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
czy tego Forda Mondeo masz na myśli? http://www.ksebki.9g.pl/galeria/displayimage.php?album=18&pos=11
|
|
Makmarc: prześlij to zdjęcie, zobaczymy jak wygląda. Co prawda mamy już go (link Marcelusa) ale zdjęcie ujęcie samej blachy no i tylko komórką robione.
|
|
Aha, mail ponownie: rejestracje.bl@op.pl
|
|
Ok, już wysłałem :) Myślę, że jest lepsze, choć robione z pierwszego piętra bloku :) ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
Makmarc-faktycznie lepsze. Już niedługo zawiśnie na stronie. jakiś czas temu też zrobiłem "zdjęcie lotnicze" :) http://ksebki.9g.pl/galeria/displayimage.php?album=12&pos=47
|
|
|
Haha dzięki :) Doczekałem się swojej fotki :) Mam coś jeszcze dla Was, dzisiaj pobawiłem się w paparazzi'ego i mam kilka interesujących numerów: LMG 6300 BL 10700 BL 05454 BL 17005 BL 16888 BL 17500 BL 02010 Chcecie coś ? ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
jak dla mnie jedyne godne uwagi to BL 10700 i BL 17500 (setki) i BL 05454 (charakterystyczne), także wyślij na pocztę
|
|
Dobra wysłałem kolejne, jak umieścicie dajcie linki :) ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
makmarc a po co Ci linki? Sam wskocz na tę stronkę i będziesz mógł się troszkę zorientować co już jest a czego nie ma
|
|
W sumie przesłałem Wam fotki to chyba możecie podać mi gotowe linki, na stronie byłem już nie raz, a dzisiaj robiłem fotki te, które uważałem za okazyjne, nie wiedząc, czy je macie, czy też nie. ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
Dzis fajnego mercedesa widziałęm ale patrze ze macie takiego :)
|
|
10700 http://ksebki.9g.pl/galeria/displayimage.php?pos=-842 17500 http://ksebki.9g.pl/galeria/displayimage.php?pos=-841 i coś z pierwszej setki http://ksebki.9g.pl/galeria/displayimage.php?pos=-840 sięgnijcie do swoich fot - nadal szukamy 00001
|
|
wysyłam kilka nowych tablic :)
|
|
"Kilka" czyli dwie :) Wejdzie jedna (BL 08000), swego czasu sam na nią ostro polowałem ale bezskutecznie.
|
|
a 5566 czemu nie ? do dwurzędówki albo do 1976 :P
|
|
Jeśli 5566 był 2rzędówką to tego wcale nie widać bo zrobiłeś zdjęcie z przodu gdzie jest 1R. W przypadku 2R zawsze łapiemy je tak by wyraźnie było widać że to 2rzędówka. Ale tak jak napisałem w mailu-na forum masz rozpisane zasady łapania blach czarnych blach '76 i LMF 5566 choć nawet ciekawy to nie pasuje do żadnej kategorii. Wyjątek to blachy LO* które łapiemy wszystkie bo są to najstarsze łomżyńskie okazy. Ale dzięki za chęci i napęd do łapania blach :)
|
|
Witam Mam sfocone dwa: BL13131 - moja fotka z przodu a u was widziałem z tyłu BL03773 - moja fotka z tyłu BUNKIER
|
|
Cześć, BL 03773 nie wysyłaj, nie wejdzie; BL 13131 możesz dać, faktycznie to ja tę Skodę robiłem i fotka z tyłu. Jak Twoje ładniejsze to wrzucimy.
|
|
Coś takiego z 0001 to miał Turkowski tylko nie wiem bo jego już może być wycofany, samochód sprzedany czy troszkę był potłuczony coś takiego.
|
|
Białą BL 00001 czy jakąś czarną 0001? Bo ja żadnej czarnej, łomżyńskiej "jedynki" nie widziałem na oczy.
|
|
a jaka najwiekszą rejestracje macie i jaka wyszła dotychczas w Łomży ja moge miec bl 19016
|
|
Nie kolekcjonujemy najwyższych, chyba że jest jakaś rzucająca się w oczy. 19016 nie jest ale to znak, że seria 19*** rozpoczęta. Jak się skończy to dopiero będą rarytasy: BL 19999, 20000, 20001, 20002, a nieco później 22222. Ciekawy który z naszych notabli sobie same dwójki na samochód przyczepi :-) Bo szczerze wątpię żeby ta blacha będzie wydana komuś przypadkowemu.
|
|
a bl 11114 chcecie ?
|
|
11114 mamy, sam robiłem. Seria 1111* to mój konik i paru sztuk brakuje więc Ptysiu do dzieła :) 11115 to Peugeot Partner, raz go widzialem ale bez aparatu.
|
|
a blacha 11131 ?
|
|
martincool: BL11115 to srebrny Citroen Berlingo, stoi często przy spółdzielni "Perspektywa". Pozdrawiam
|
|
heh ja miałem w swoim polo BL 14157 Rafał
|
|
MrS: dzięki, być może, ja przyznam że nie odróżniam tych wozów, a tego mijałem i do tego lało niesamowicie. Ale blachy bylem pewien. Postaram się go ustrzelić.
|
|
|
Własnie wysłałem Wam kolejne 5 tablic: BL 10444 BL 13600 BL 15700 BL 06666 BIX 6666 Pozdro ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
Czy widzieliście, aby ktoś w Łomży miał tablicę robioną na zamówienie?
|
|
Makmarc: dzięki za dużą paczkę, 13600 i 15700 wejdą; reszta nie bo już je mamy. Aha, 10444 też nie bo zrezygnowaliśmy z wrzucania zwykłych "trójek". Zefer: zależy co rozumiesz przez blachę "na zamówienie". Jeśli chodzi Ci o indywidualną to jest ich u nas niewiele. B0, B1, B2 ROBIN; B0 CHATA, B1 DOMEL. Jeszcze nauka jazdy N1 PAWEL ale to już z innego województwa. Kiedyś było fajne żółte BMW M3 z blachą B0 JACEK (chyba pierwsza indywidualka w Łomży) ale już od ok. 2 lat jej nie widać.
|
|
mam blaszke bl 11161 wysłać ?
|
|
a co w niej szczegolnego? Przeciez 'zwyklych' trojek nie chca
|
|
ja posiadam rejestracje telewizji TV ŁOMŻA numer: 11177....przyda się??? jak coś to później wrzuce(za kilka dni,jak bede miał kabel do telefonu:P)
|
|
Tyku: 11177 bierzemy. Sam go widzialem wiele razy ale jakos nie mialem okazji zrobic. Jeszcze jakas laweta pomocy drogowej BL 11144 wyjatkowo zwinnie przede mna ucieka, jak ktos ma fotke to tez poprosimy.
|
|
11161 11777 10999 którąś podesłac ?
|
|
martincool... mogę jeszcze dorzucić następną...11155. jak chcesz to będe mógł dopiero wysałać po świętach, przez ten głupi kabelek
|
|
Ptysiu: 11777 by nam pasował ale już go mamy złapanego; reszta nie bardzo. Tyku: 11155 też mamy. W ogóle mało mamy "fulli" od 111** Za to 11*** prawie wszystkie (brak tylko 11666 i 11888). To na razie jedyne fulle jakie w BL można spotkać, bo na serię 22*** musimy jeszcze poczekać. Tak przy okazji - od 2.5 mają wydawać tablice z unijnymi gwiazdkami zamiast znaczka PL.
|
|
zachęcamy do wyłapywania rejestracjii rejestracji z tysięczników BL, do kolekcji brakuje jeszcze 05000 06000 07000 17000 i 19000, poszukiwana jest także BL 19201, jak również numer 19202 i 19203 - są to trzy pierwsze numery z eurobandem (gwiazdkami unijnymi)
|
|
kurcze..... a ja mogłem mieć 07000 17000, 19000 tylko aparatu niemiałem:((
|
|
Mój brat ma BL 19234 z dwiazkami ;-)
|
|
wawer nic w tym szczególnego, jeżeli rejestrował samochód w przeciągu ostatniego tygodnia, a numer niezbyt ciekawy, także jeżeli masz innego brata, bądź wujka , a może babcię która posiada blaszkę BL192001 to daj znać ;)
|
|
za bardzo się rozpędziłem z zerami, miało być BL 19201 :)
|
|
To macie juz jakas z gwiazdkami ?
|
|
Nie mamy. Będziemy łapać te pierwsze trzy jakie się u nas pojawiły.
|
|
już dwie takie rejestracje widziałem
|
|
siemak musze tu wkleic te foty bo poczta mi cos sfankuje :( JESTEM CHYBA PIERWSZY KTÓRY ZŁAPAŁ BLACHY Z GWIAZDKAMI HEHE Co wejdzie to wejdzie na stronke z góry dzieki :) ZA ROZMIAR WIELKIE SORKI ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
no tego golfa wlasnie na myjni widzailem. Pisalem o nim w poście "Coś dla euroentuzjastów"
|
|
NA NIEMCEWICZA SZUKAJCIE SIWY METALIK , MITSUBISHI GALAT BYŁ REJ. JAK SIĘ NIE MYLE 02.05.06 STOI CZĘSTO WIECZOREM . MA ŁADNE FELGI
|
|
loko to wlasnie on ma ta rejestracje o ktorej pisalem wczesniej,ale chłopakom ona jak widać nie odpowiada....
|
|
I on rejestrował własnie 2 maja.....
|
|
ptysiu91: do kurwy nędzy nawet w paint'cie można zmniejszyć rozmiary obrazu! Pozdrawiam
|
|
Akurat to że Ptysiu dał oryginalne rozmiary jest dla mnie OK, zdjęcia po kompresji (zwłaszcza w Paincie) tracą mocno na jakości, ja do obróbki uzywam leprzych programów więc wolę mieć do dyspozycji oryginał. 19213 nie wejdzie bo na nie zależy na jakichkolwiek blachach z gwiazdkami ale konkretnych 19201-203 bo to pierwsza "gwiazdkowa" trójka wydana w BL. BKL U222 bym dał ale już ją mamy; wrzucę 2rzędówkę ale też mam koncepcję żeby ich nie łapać, wyłączając fajne numery 2R w stylu złapanych już 01515, 13013, 18018 itp. Spróbuję pobawic się tym nr 19213 bo chcę zmodyfikować logo strony (idąc z duchem czasu chcę dodać gwiazdki) ale zdjęcie jest za bardzo po skosie, zobaczę, jak się nie uda to sam zrobię jakąś fotkę gwiazdkowej blachy i posiedzę nad logo.
|
|
"Lepszych" oczywiście, ale babola sobie strzeliłem ;)
|
|
mam BIX 6333 i BL 18333 chcecie? ![]() ,,Jebac Konfidentów i Scigania Organy"
|
|
a Ty byś chciał? :) jak sam widzisz nic w nich szczególnego
|
|
no jak to nie trujka sie powtarza trzy razy ![]() ,,Jebac Konfidentów i Scigania Organy"
|
|
stasieq jakbyś spojrzał kilka postów wyrzej to nie zadawał byś takich pytań, ale jeżeli juz to powiem Ci że to, iż "trujka sie powtarza trzy razy", to nie jest nic szczególnego, sporo tego typu kombinacji można złapać, na tym polega cały urok wychwytywania tych szczególnych a nie pospolitych, że trzeba mieć troszkę szczęscia i dobre oko, gdybyśmy mieli łapać wszystkie tego typu co nam podałeś, to zapewne zabrakło by nam miejsca na serwerze
|
|
od razu się poprawiam gdyż walnąłem byka w wyrazie "wyżej" , robię to dlatego gdyż znając życie, zaraz jakiś "życzliwy" próbował by mnie uczyć poprawnej polszczyzny ;)
|
|
marciano hehe byki każdy stawia ja na to nawet niepatrze i niepouczam nikogo :)
|
|
marciano powiedz mi a co jest szczegulnego w rejestracji BKL S148 ? ![]() ,,Jebac Konfidentów i Scigania Organy"
|
|
szczególnego w niej jest nie wiele, chodziło o to że jest to rejestracja 2-rzędowa, teraz zapewne znalazły by się ciekawsze d2-rzędówki, wtedy galeria była dość uboga (w szczególności dział BKL), jak namierzymy jakieś fajne dwórzedówki wówczas tamte zostaną usunięte
|
|
Chyba są jakies problemy z galerią :/ Ps dzis widziałęm bl 19000 to chyba toyota :P
|
|
Dziś widziałem BL 20000 - duża czarna terenówka, chyba X3, czy coś podobnego (nie zdążyłem się przyjrzeć) - gdzieś na Kazańskiej.
|
|
a więc wychodzi na to że w Łomży pojawił się "kosmos" i to w dodatku jubileuszowy, czyżby jakis urzędnik sobie go przywłaszczył (dla przypomnienia ostatnia najwyższa zauważona na dzień 6.5.2006 - BL 19276)
|
|
20000 to nie przyduża lidzba ?
|
|
W blachach nie wystepuje cos takiego jak "za duza liczba". takie rejestracje nazywamy "kosmosami" bo sa duzo wyzsze od aktualnie wydawane. Aby ja miec trzeba miec znajomosci w WK, takie blach czesto tez sa w posiadaniu samych urzednikow wydajacych tablice. Np. w Bialysmtoku od niedawna jezdzi BI 99999 czyli ostatnia blacha z I zasobu a obecnie wydaje sie tam numery na poziome 85***
|
|
a wiadomo kto jeździ na tej BI 99999 ?
|
|
|
ale kosmosssssssssssssssss
|
|
A więc BL 20000 złapany :) Teraz czekamy na BL 19999 i 20001. Do Ptysia: nie wiem dokładnie kto jeździ BI 99999 ale wóz jest fajny-BMW najnowszej serii 5. Dla chętnych załączam fotkę, jednak z ciekawszych blach w naszym regionie. http://ksebki.9g.pl/bi99999mix.jpg
|
|
Ale podobno słyszałem że możesz i w tej chwili sobie zamówic blache BL 99999 ale to płącisz tak jak za indywidualną. No a do BL 20000 zostało jeszcze kilka numerów przed a nawet kilkaset Ps. widziałęm dzis blaszke BL 16666 i BL 09000 jak bede miałaparat to jak co to je złapie jeżeli niemacie :) i jeszcze jedno z tych czarnych tablic to jakie tablice każde łąpiecie ? lma loz lom ?? jakie ?
|
|
To plotki, za takie jak 20000 czy 99999 nie placi sie "urzędowych" stawek jak np. za indywidualną (tysiąc PLN). One są w świetle prawa tak samo "atrakcyjne" jak np. 34186. Chyba że mówisz o łapówie dla urzędnika. Z doświadczenia wiemy że w całej Polsce takie blachy należą albo do urzedników z Wydziałów Komunikacji (lub ich znajomych) albo ludzi związanych z władzą lokalną (czego przykład mamy także w BL). Jeśli chodzi o czarne to łapiemy najstarsze blachy tj. LO* ale może tych nie łap bo z Łomży dużo LOM-ów sam nałapałem i podejrzewam że to co strzelisz już będzie. Możesz szukać jakiś ładnych czarnych blach (jakichkolwiek) z nr 1111, 2222 itp. lub 1000, 2000, 3000 itp.
|
|
|
Zniszczą „polskie” tablice rejestracyjne... Co zrobić ze starymi tablicami rejestracyjnymi zastanawiają się pracownicy wydziałów komunikacji. Od 1 maja obowiązują nowe tablice rejestracyjne z unijnymi gwiazdkami zamiast polskiej flagi. Stare, choć nigdy nie wykorzystane tablice powinny zostać zezłomowane – przynajmniej tak wynika z rozporządzenia i informacji płynących z Ministerstwa Transportu i Budownictwa. Tymczasem w Łomży z niszczeniem „polskich” tablic się nie kwapią. W urzędzie miasta pozostało ponad 200 tablic rejestracyjnych z polską flagą, w starostwie ponad 100. Jak podkreśla Łukasz Czech z biura prasowego ratusza samorządowcy czekają: „być może wprowadzony zostanie przez ministerstwo okres przejściowy na ich wykorzystanie”. Mieście pozostały przede wszystkim „stare” tablice motorowerowe i motorowo - ciągnikowe. W starostwie niemal wyłącznie tablice samochodowe. Gdyby trzeba było je zniszczyć łącznie oba łomżyńskie samorządu straciłyby około 10 tys zł.
|
|
swieżo złapany "tysięcznik": http://ksebki.9g.pl/galeria/displayimage.php?pos=-892 wkrótce być może fotki jedynego łomżyńskiego "zabytku" BL 01A
|
|
Witam! Tak czytam i czytam - pomysł na hobby popieram ale takiej setki to chyba nie macie: BL18900. Pozdrawiam.
|
|
a chcecie 00345 ??? Tylko Bóg moze mnie sadzic…
|
|
a co w nim takiego szczególnego?
|
|
BL 12222, BL 00113 którąś? pis998
|
|
to szczegolnego ze 345 a co w szczegolnego?np. w 04047 ? co ? Tylko Bóg moze mnie sadzic…
|
|
BL 04047 jest dwórzędówką i dlatego została złapana, chociaż na dzień dzisiejszy ta kategoria już została zamknięta, chyba że będzie to jakiś ciekawy okaz. Rzeczywiście "przekonała mnie" twoja odpowiedź: "to szczegolnego ze 345". Czyli co w niej szczególnego bo dalej nic nie zauważam :/ Jeżeli już chciałbyś się pobawić w łapanie ciekawych egzemplarzy zapraszam do naszej galerii BL Rejestracje, tam masz podział na kategorie, jeżeli namierzysz jakąś blaszkę która odpowiadał by tamtejszym kategoriom daj znać
|
|
no kur*** jaki tempy 345...umiesz ty liczyc? 3 liczby z rzedu Tylko Bóg moze mnie sadzic…
|
|
Sam człowieczku jesteś "tempy", jak tak bardzo Ci ta rejestracja przypadła do gustu, to sobie ją wydrukuj w powiększeniu i walnij na ścianę jako foto-tapetę, tak żebyś zawsze z rana po przebudzeniu mógł się w nią wpatrywać i się zachwycać jaki to "cudowny" okaż wynalazłeś. Ten temat nie został założony do jakichś głópich polemik, także jeżeli masz zamiar prowokowac do jakichś spięć, to sobie lepiej wogóle odpuść i nie zaglądaj w ten temat. Mimo wszystko pozdrawiam.
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wysłałem wam jena e-maila ale chyba niedoszły Ps jak mozecie to podpiszcie je Ptysiu91 z góry dzięki
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wysłałem wam jena e-maila ale chyba niedoszły Ps jak mozecie to podiszcie je Ptysiu91 z góry dzięki
|
|
Ptysiu, napisałem Ci emila, a faktycznie doszła tylko "Blachy cz1" bo nam troche przyblokowales skrzynke (na darmowkach Onetu jest 10MB limitu). Co do szczegolow to wszystko opisalem w mailu i prosze przeczytaj go dokladnie... Na przyszłosć przed wklejeniem zdjęć tutaj napisz mi emila czy poczta doszła, sprawdzam ją codziennie ale czasem bywa że się zapycha. A teraz do rzeczy: gdzie zlapałeś W1 KURP1????? W Łomży?
|
|
martincool wczoraj przy WSA ale tylko takie foto udało mi się zrobic :)
|
|
Na naszą stronę nie wejdzie bo to blacha mazowiecka a my dajemy podlaskie. Za to sprawdzałem na stronie ogólnopolskiej i niestety już jest dodana a chciałem wysłać z adnotacją o autorze ;) Co do zdjęć to niestety nic nie wejdzie bo albo nie pasują a te co są OK (04400, 08888, 17500) już niestety mamy.
|
|
JA BYM SIE CHCIAŁ POCHWALIĆ JAKIE MAM TABLICE W DOMU NA SCIANIE :P ![]()
|
|
To by była fajna ściana żeby nie te teblice ;) A tak serio Ptysiu jak kręci Cię zbieranie tablic to masz tu linka do paru mocnych kolekcji http://uctb.ys.pl/rejestracje/tablice.php?dz=wortal&pdz=kolekcje Mnie osobiscie to nie bawi, wolę robić im zdjęcia ale dużo ludzi kolekcjonuje tablice.
|
|
martincool wprawdzie nie kolekcionuje tablic ale te 3 jakos tak powiesiłem z bratem i wiszą sobie :P
|
|
Teraz weszły unijne tablice trzeba stworzyć nową kolekcje czekamy na propozycje: waldek 27 Wtedy nie uważełeś co robisz, teraz rób co uważasz.
|
|
waldek27, a co masz na myśli mówiąc o tworzeniu nowej kolekcji? Po wprowadzeniu eurobandu z flagą unijną nic się nie zmieniło w wydawaniu tablic, tzn idą dalej swoim tokiem (przynajmniej w naszym rejonie) A jeżeli chodzi o kategorię w galerii z gwiazdkami, to jest jedna przeznaczona specjalnie dla nich a konkretnie dla pierwszych tablic z gwiazdkami.
|
|
Mam na myśli tylko galerie z gwiazdkami bo nic po za tym się nie zmieniło. waldek 27 Wtedy nie uważełeś co robisz, teraz rób co uważasz.
|
|
Po co dawać odzielna kategorie dla gwiazdek?? Przeciez teraz tablice z gwiazdkami beda coraz czesciej spotykane, wiec w tej kategorii bylo by mnostwo zdjec. Za jakis czas ludzie beda prosili o kategorie dla tablic z flagami, bo zapomna jak to wyglada.
|
|
heh trocha masz racje :) oni w sumie to sami nie wiedza czego chca:) dla ptysia 91 na czole mozna napisac i on bedzie sie cieszyl bo ma fajna rejestracje Tylko Bóg moze mnie sadzic…
|
|
nie chodzi mnie o zupełnie oddzielną kategorie tylko dodawanie zdjęć do tych,. waldek 27 Wtedy nie uważełeś co robisz, teraz rób co uważasz.
|
|
@trocha, chyba niebardzo zrozumiałaś co napisałem, a więc powtórzę, nie ma żadnej nowej kategorii dla gwiazdek, jest tylko jedna w której będzie zamieszczone raptem kilka fotek z rejestracjami na których ukazały się pierwsze gwiazdki, dla przypomnienia tablice z unijnym eurobandem w BL wydawane są od 19201, także do tej kategori załapią się jedynie blachy od numeru 19201 do 19203 Guti^Jeresoni: "... oni w sumie to sami nie wiedza czego chca:)" Otóż ONI doskonale więdzą czego chcą, tylko co dla niektórych jest to za trudne do zrozumienia, ale to już nie mnie to osądzać ;)
|
|
marciano, to ty mnie nie zrozumiales. Moja odpowiedz dotyczyla posta waldka, a nie twojego.
|
|
Witam!! A może intersują was blachy które już tu są ale w lepszej jakości. Na początek mowa o BL 12345 ( jeśli znajde stara blache to może przyśle fotke na której będą 3 orginalne blachy BL 12345) , potem BL 15551 (wg mnie teraz mój golf wyglada lepiej niż na fotce która macie) i BL 17771 (na mojej fotce ten samochodzik będzie czysty a nie taki brudas - wstyd). Posiadacie BL 11811 i czy chcecie posiadać. A może interesują was fotki ładnych blach z fotoradaru?? Nie wiem czy macie już całą kolekcje blach BL 1xxx1. Powiedzcie których brakuje!! Zawisza
|
|
Witam, możesz przysłać wszystkie te blachy o których wspomniałeś, przejrzę i zobaczymy co się da zrobić. a po kolei 1) co rozumiesz przez posiadanie fotki na której są trzy blachy BL 12345? 2) Jeśli jesteś właścicielem BL 15551 i chcesz dać własne zdjęcie-nie ma problemu. Twój wóz-chcesz zamieścić u nas swoje zdjęcie-proszę bardzo. Choć mi się moja fotka podoba ;) O ile dobrze pamiętam to 15551 stoi na tym samym parkingu co 12345 - robiłem je za jednym zamachem w maju zeszłego roku. 3) Moje zdjecie BL 17771 ma swój klimat, była zima, prawie każda fura tak wyglądała. Zresztą nie jest aż taka brudna, robiłem gorsze ;) 4) 11811 średnio, staramy się ostatnio zawężać kategorie żeby nie wrzucać wszystkiego jak leci więc ta nie bardzo. 5) z fotoradaru też nie za bardzo a to dlatego że nie chcemy problemów. Ewentualnie prześlij je nam na maila, przejrzę i zobaczę czy cokolwiek się nadaje do publikacji. 6) Seria 1xxx1 - widzę że masz do nich sentyment bo sam posiadasz nr z tego schematu :) Przejrzalem galerię i widzę że mamy tylko 14441, 15551, 17771. Jesli masz pozostałe-wysyłaj.
|
|
1) BL 12345 x 3. To jest ojca i jakiś czas temu jedna z rejestracji została uszkodzona ( pognieciona) i ojciec zamówił dodatkową sztuke i dlatego jest w posiadaniu 3 takich tablic rejestracyjnych 2) BL 15551. od maja zeszłego roku troche mój golf się zmienił i jeśli to możliwe to wolałbym żeby była aktualna fotka 3) BL 17771. Co do klimatu to się zgadza ale chciałbym żeby samochód mojej kobiety był troche czystszy na fotce, ale decyzja należy do ciebie:) 4) Jak tylko bede miał pozostałe foto z serii 1xxx1 to wyśle. W galerii jest jeszcze BL 11111 to tej nie bede robił. 5) Czy interesuje cię foty BL 17222, BL 16500 oraz BLM M001 6) Podaj maila na który mam wysłać fotki Zawisza
|
|
BLM M001 - Biała Fabia... hehe, miałem spotkanie z panami z niej :) pis998
|
|
Oj mały bład zgadza sie ze Fabia ale nie jest biała i nie nalezy do policji:) Zawisza
|
|
1) BLM M001 poprosimy bo zbieramy "jedynki" z powiatów ziemskich a tego akurat nie mamy. Natomiast wiem o jakiej białej Fabii policyjnej mówicie - BLM I001 - zwiała mi niedawno a poluję na ten nr bo jest nielegalny (litera I nie może być użyta w polu wyróżnika pojazdu). Także jak ktoś ją złapie to wyślijcie ;) 2) Rozumiem sytuację z BL 17771 - wysyłaj "czystą" fotkę, zamieścimy bez problemu ;) Podobnie BL 15551 i BL 12345-mogą być Twoje. 3) 16500 i 17222 też możesz wysłać, ja co prawda jestem przeciwny tej drugiej kategorii (3x) ale że ostatnio wznowiliśmy nabór to niech będzie. 4) Fakt zapomniałem o BL 11111, mamy ją od dawna. Zresztą stoi w środku miasta, łatwo ją złapać ;) Tak na marginesie to moim zdaniem najlepsza blacha w Łomży. 5) adres naszej strony http://ksebki.9g.pl/galeria/ a mail (jest tez dostepny na stronie glownej jako KONTAKT) rejestracje.bl@op.pl
|
|
BL 11111 to prawdziwy rarytas ale chyba BL 22222 bedzie wygladalo lepiej. ciekawe kto będzie miał tą blache????????? :) Zawisza
|
|
co do BL 22222 to gdy nadejdzie pora jej wydania, radził bym się za nią rozglądać w okolicy urzędu miasta, gdzie znajduje się wydział komunikacyjny, znając życie ten numer mimo że jeszcze nie wydany, to napewno już ma swojego właściciela (pracownik któregoś z urzędów)
|
|
Kwestia gustu, ja wolałbym BL 11111 bo to pierwszy złoty numer. Jeszcze 99999 mi się podoba bo to ostatni numer. Szkoda że 00000 nie może być, też bym mi się podobał. W ogóle złote numery cenię najbardziej, żadne indywidualne nie mogą się z nimi równać .
|
|
popieram całkowicie Martincool'a w szczególności jeżeli chodzi o "złote", to jedynki są dla mnie niekwestionowanym liderem, wizualnie super się prezentują: BL 11111
|
|
popieram całkowicie Martincool'a w szczególności jeżeli chodzi o "złote", to jedynki są dla mnie niekwestionowanym liderem, wizualnie super się prezentują BL 11111
|
|
A chcecie BL 111 M bo tak owa posiadam :-) Tylko Bóg moze mnie sadzic…
|
|
zrobilem fotki nastepujacych blach BLM J123 BL 17222 LMO 9300 LMO 0050 BL 13555 wiem ze zadnej z nich nie ma ale powiedzcie ktore chcecie to w najblizszym czasie wrzuce jaki rozmiar zdjecia bo mam zrobione w rozmiarze 1632 x 1224 pikseli ale to chyba troche za duze:))) ostatnio widzialem BL 15400 - interesuje?? Zawisza
|
|
Z@wisza: 1) Czarne blachy (np. LMO): tu mamy sztywne zasady, opisałem je kilka razy w tym wątku, przewiń do góry; żadna nie wejdzie. 2) BLM: J123 nie. Już jakiś czas temu uradziliśmy że bierzemy tylko jednakowe cyfry (J111, 222, 333...) 3) BL: 13555 i 17222 możesz wysłać; 15400-też (jak złapiesz) 4) Rozmiar nie gra roli, możesz mi wysyłać oryginały, ja je wykadruję, przytnę & skompresuję. Uważaj tylko żeby mail nie miał więcej niż 5-6 MB bo nam się zapycha skrzynka (mamy 10 limitu).
|
|
@ Z@wisza: Taka mała prośba, a właściwie sugestia, jeżeli wklejasz na fotkę swój nick, to dobrze by było jak byś usuwał białe tło, estetyczniej wtedy troszkę fotka wygląda ;)
|
|
niestety BL 00001 raczej nie znajdziecie miala ją zielona omega 2.0 16v z 1995 roku ale juz jakis czas temu zostala sprzedana, byle auto jednego z egzaminatorow word
|
|
WAŻNY KOMUNIKAT: ze względu na problemy z pojemnościs skrzynki e-mailowej Onetu zmieniliśmy ją na WP. Teraz nie będzie problemów z zapychaniem. Adres różni się minimalnie-jedną literką. Link w galerii pod obrazkiem "kontakt" już zaktualizowany. Od dziś zdjęcia prosimy wysylać na: rejestracje.bl@wp.pl
|
|
A chcecie BL 111 M bo tak owa posiadam :-) Ponawiam pytanie Tylko Bóg moze mnie sadzic…
|
|
cytat 'niestety BL 00001 raczej nie znajdziecie miala ją zielona omega 2.0 16v z 1995 roku ale juz jakis czas temu zostala sprzedana, byle auto jednego z egzaminatorow word' właśnie, jakoś tak kojarzę omegę z panem F. a może ktoś go zna - na pewno ma jakąś fotkę auta?
|
|
Guti/Jeres: trzeba było dawać bez pytania ;) wyślij już na nowy adres. Ale coś mi się kojarzy że tę blachę albo widziałem albo już u nas była...
|
|
Ok wyslalem :-) Tylko Bóg moze mnie sadzic…
|
|
Trochę pojadę prywatą ale może zostanie mi to wybaczone :) Naszą stronę zauważono w Gazecie Współczesnej-poniżej link do skana artykułu z dzisiejszego numeru. Galeria we Wspolczesnej Autorom (jeśli trafili na stronę czytając ten wątek) serdecznie dziękujemy.
|
|
gratulacje:) ![]()
|
|
A moze chcecie BLM GT77 , bo takowa posiadam ;) i samochod nieglupi ;)
|
|
|
|
|
|
Jaki numer ma najnowsza rejestracja lomzynska? Ktory tysiac?
|
|
2199x juz widziałem, więc niedługo pojawi się zapewne 22222, ciekawe u którego z włodarzy? T A S M A N
|
|
mam tablice BO CHATA i gosciu jest z Łomży bo codziennie przyjeżdza do hurtowni spozywczych dajcie jakis meil to wam wysle lunatyk22@o2.pl pozdro
|
|
http://www.ksebki.9g.pl/galeria/displayimage.php?album=1&pos=7 masz zobacz ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
i nie BO tylko B0 ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
Pod tym linkiem--> http://rejestracje.uctb.pl/dobazy/expnr.php , możecie sprawdzić aktualne numery z całej polski
|
|
Złapałem jeszcze wczoraj BL 20000 peugeot 807 macie taka?jak nie to dajcie jakiegoś maila to wam wyśle
|
|
Srry 806...
|
|
|
tak,atk o tym a macie B0 CHATA?
|
|
czlowieku http://www.ksebki.9g.pl/galeria/displayimage.php?album=1&pos=7 ile mozna pisac! ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
chłopaku nie czytałem wszystkich 203 postów zobaczyłem,cyknałem zdjecie i chciałem pomoc a ty jak zwykle sie srasz!Jestes chyba jakimś zagubionym pełnym kompleksow chłopaczkiem który przychodzi do domu po cieżkim dniu wysmiewania przez innych i odreagowujesz na tym forum,wyluzuj człowieku
|
|
jak moge wyluzowac, skoro nastepny post po twoim, byl moj i nie musiales czytac tych wszystkich 203...a jak ktos by ci napisal, ze potrzebna ta rejestracja to tez bys nie czytal, tylko napisal ponownie czy chca rejestracje? ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
|
Ja mam tablice BL 0057 na swojej jawce 50 ;) jak ktos chce to moze zdjecie pyknac w sobote bede szalał
|
|
a koncowka to nie M? ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
Autor: zly_czlowiek (---.elomza.pl) Data: 04-04-07 15:50 a koncowka to nie M? Nie bo to jest zarejestrowane jako skuter a nie motor !Szyna a nie masz fotki ?
|
|
fotke sprzeta mam ale nie jego tablicy ;P
|
|
BL00007 czy 8 Peugot srebrny na rogu Staszica i Strojna (okolice kosciola Sw. Brunona,wesołej i polnej) (nieraz stoi w garazu)
|
|
Podbijam temat :)
|
|
Fajny odkop sprzed 3 lat.
|
|
Lepszy taki odkop niż zakładać 30 tematów o kebabach, zespole na wesele, sali na wesele i innych duperelach.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |