Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
"Lokalni Partnerzy" |
Witam serdecznie, Chialbym skorzystac z forum i upowszechnic informacje o bezplatnym programie edukacyjno-szkoleniowym skierowanym m.in. do mieszkancow naszego miasta. Program skierowany jest do przedstawicieli samorzadu organizacji biznesu oraz ruchow obywatelskich. Zaczynamy konferencja 15. IV w Lomzy (prawdopodobnie w Urzedzie Miasta). Szczególowe informacje oraz formularz zgloszeniowe na stronie www.szkola-liderow.pl w dziale programy, ewentualnie prosze o maila. Wedlug mnie wspolpraca lokalnych partnerow moze wplynac na rozwiazanie wielu problemow ktorych opisy pojawiaja sie na tym forum, przyklady takich rozwiazan oraz wspolpracy pokazemy na konferencji inauguracyjnej, a podczas szkolen bedziemy probowali nauczyc umiejetnosci przydatnych przy prowadzeniu dzialalnosci lokalnej. Z checia odpwiem na pytania, Marcin Chludziński Stowarzyszenie "Szkoła Liderów"
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: "Lokalni Partnerzy" |
Kiedy Pan odpisze na mojego maila? www.pawelaugustyniak.pl
|
|
Co to jest stowarzyszenie"Szkoła Liderów"?Czy to nie jest nowa przybudówka Unii Wolności,możę SLD powołana po to by robić wodę z mózgu młodym lokalnym działaczom,by ich edukować ideologicznie?Czy może też powołana jest po to, by namawiać ludzi i liderów do informowania o potrzebie wejścia Polski do UE? mieciu kozłowski
|
|
Mieciu Z Twoich pytania wygląda, że Tobie już nie da się zrobić wody z mózgu. Masz już jej pod dostatkiem.
|
|
Witam serdecznie, Przepraszam wszystkich za pomylke, ktora nastapila przy wpisywaniu maila(szczegolnie Pana, Panie Pawle) . Nie w tym miejscu co trzeba wstawilem kropke i z tego wynikl ambaras, prawidlowy mail to: mchludzinski@szkola-liderow.pl, uaktualnilem takze profil uzytkownika, nie bedzie juz zadnego problemu w komunikacji. Co do Pana watpliwosci Panie Mieczyslawie, to ma Pan prawo je miec. Ja wiem kilka rzeczy co do ktorych mozemy sie na pewno zgodzic: 1. Lomza jest w zlej sytuacji jezeli chodzi o stan spoleczny i gospodarczy. 2. Wiele mozna zrobic, jezeli wszystkie podmioty ktorym zalezy na rozwoju tego miejsca zaczna jednoczyc swoje dzialania i wspolpracowac dla poprawy stanu miasta. 3. Na razie tak sie nie dzieje. 4. Calkowicie bezplatnie (ponoszac koszty ze swojej strony) oferujemy udzial w tym programie osobom ktore do niego sie zglosza, a co za tym idzie mozliowsc nauczenia sie wielu przydatnych umiejetnosci i nabycia wiedzy. Jesli jestesmy w stanie zgodzic sie co tych 4 punktow, to na pewno zgodzimy sie do tego, ze to ma sens. Zapraszam do obejrzenia naszej strony http://szkola-liderow.pl, a takze na ewentualne osobiste spotkanie, jestem w Lomzy w poniedzialek i wtorek. Na pewno moge powiedziec, ze nikt z naszych pracowniow nie nalezy ani do UW, ani do SLD i ze nie ma u nas syndromu zbiorowego myslenia, takze w kwestii integracji europejskiej. pozdrawiam, Marcin Chludzinski
|
|
Cieszę sie, że jest jeszcze ktoś kto wierzy, ze trzeba im mozna razem.... bo przeciez "razem łatwiej" Obawiam sie jednak że skończy sie to na szkoleniazh i warsztatach /na które zapewne otrzymaliście pieniądze w jakims grantowym konkursie / i dobrej woli dokonaywania zmian wyrazanej przez uczestników. Moja walka o to co Pan teraz zaczyna trwała 10 lat. Poległem .....A głównie dlatego, ze bezinteresowna zawiść, partykularne interesy i zła wola niektórych lokalnych mediów mogą "nawet " siłaczom" i "siłaczkom " wyczerpać siły Sądzę, ze Panu nie trzeba mówic co to jest "karoschi" lub wypalenie sie zawodowe. Zycze aby Pana to nie spotkało. Ale popieram . Pomimo tego smutnego tonu cos mi sie jednak przez te lata udało , jakies owoce zostały. Panu tez tego zyczę . Ale prosze spróbowac pozyskac równiez media dla projektu. Moze KONTAKTY mogłyby " wypuścic " cały cykl a nie tylko informacje o tym, ze takie szkolenie miało miejsce Efekty mogłyby objąć większa liczbę ludzi. A przecież o to chodzi Demokracja lokalna to jeszcze dla wielu rzecz niezrozumiała. Pozdrawiam
|
|
Właśnie w sobotę zakończyły się podobne warsztaty szkoleniowe w Nowogrodzie. Tematem było tworzenie lokalnych partnerstw na rzecz zatrudnienienia. W zajęciach, prowadzonych przez trenerów z Wrocławia uczestniczyli przedstawiciele urzedów, organizacji pozarządowych i pracodawców oraz banków z powiatów: łomżyńskiego, zambrowskiego i kolneńskiego, a także miasta Łomży. Niestety - nie uczestniczyłi w tej pracy przedstawiciele radnych oraz ścisłych kierownictw jst (w odróżnieniu od urzedów pracy, które przysłały bardzo silna reprezentację). Trudno z góry przewidywać, ale samo zintegrowanie i uświadomienie wspólnych celów, a także trening współdziałania bardzo różnorodnej reprezentacji lokalnej może oznaczać początek przełomu w sposobie myślenia o zatrudnieniu. Zgodnie z założeniami projektu - sprawa będzie miała ciąg dalszy. Jedno jest pewne - w pojedynkę nikt nie rozwiąże żadnego problemu, a uczestnicy wyjechali z poczuciem więzi i wzajemnego zrozumienia. To skromny, ale dobry poczatek. Jesteśmy otwarci na wszystkich chętnych. Na Ciebie Tolku też.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |