Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Krowie mleko. |
Może się ktoś orientuje czy ktoś w okolicach Łomży sprzedaje na litry zwykłe mleko prosto od krowy, tak by kupić niesystematycznie, lecz od czasu do czasu. Szukam kontaktu i namiaru. Pozdrawiam.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Krowie mleko. |
jedz do rodziny na wies :) nie raz blizny! ale nigdy pęknięcie
|
|
Na targowicy w rannej porze.
|
|
mleko surowe nie jest wskazane do konsumpcji zawiera grozne dla zdrowia bakterie ,ale jesli krowa bedzie troche chora te bakterie mogą zabic takze nie polecam,nie mniej jednak jesli chcesz to pojedz dio jakiejs wsi posluchaj gdzie muuuuuuuucza krowy i zapytaj czy ci troche nie sprzedadza a sprzedadza naqpewno bo sporo im zostaje :)
|
|
właśni widać jasiu że ty właśnie takie"chore" mleko piłeś i zamiast piknąć w ramy to przeżyłeś ze skutkiem ubocznym i teraz wszyscy musimy czytać twoje poronione wpisy!! kolego konsul 2 nie słuchaj tego bo to bzdury!!masz do mnie namiar wiedzminatorzyca@onet.eu jak dalej jesteś zainteresowany to postaram się pomóc i udzielić niezbędnych info! pozdrawiam!!
|
|
chlopaki zwietrzyly afere i beda krasule namierzac.mleko jest od krowy,krowa jest przewaznie mieszkancem wsi,a to jest forum LOMZA.jedzie sie do najblizszej wioski pod sklep spozywczy,kupuje sie mala lomze mocna i wszystkiego mozna sie dowiedziec o krowach i mleku.zycze powodzenia w wyprawie. kot składa się z sierści oraz dwóch łap przednich do rozpędzania się i dwóch tylnych do hamowania
|
|
kaligulik czyżbyś był mieszkańcem takiej "wsi"?? ;) kobieta powinna być na salonach damą w domu matką a w sypialni dziwką
|
|
jankeson jerzeli to som bzdury to niewiem na *** przerabiajom te mleko? wyporzycz se jakos lektóre z tym zwionzano poczytaj i ftedy siem wypowiesz ze to som bzdury,..
|
|
Jasio-to jest dopiero lektura-nieopisana:) kobieta powinna być na salonach damą w domu matką a w sypialni dziwką
|
|
a rupta co hceta... ja wam tylko muwie,sam nie raz pilem mleko surowe niemniej jednak ono jest naszprycowane bakteriami poniewaz jest opozyskiwane z brudnyh cycuf i przy oborniku owadah itp taksze na wlasny rozum powinniscie pojonc
|
|
co cię nie zabije , to cię wzmocni
|
|
Właśnie,kiedyś prosto z krowiego cyca się piło i narzekań nie było :D Wiadomo że mleczarnie wykupują od rolników duże ilości mleka i muszą je poddać obróbce,tym bardziej że produkty idą na sporą skalę i mleko nie jest wypijane(konsumowane) zaraz po wydojeniu krowy. Jak papierosy i alkohol od razu nie zabiją to takie mleko napewno nie zaszkodzi.
|
|
moze zaszkodzi a moze nie..kiedys sami wiecie ze byly inne czasy teraz zwiezenta ..a co ja tu sie bende prodókowal pijta az siem posrata
|
|
Tym razem jasiowi przyznam racje, inne czasy inne sposoby pozyskiwania mleka. Proponuje udac sie na wies do rolnika, który posiada kilka krówek na własne potrzeby a nie do producenta mleka na większą skale. Nie śmiem oceniać wszystkich sprzedających mleczko na rynku, ale wiem ze w tych buteleczkach bywają odpady z udoju.
|
|
a tak na powaznie to krowie mleko na litry sprzedaje BYK kot składa się z sierści oraz dwóch łap przednich do rozpędzania się i dwóch tylnych do hamowania
|
|
Ja pierdole.... ale tematy macie... żal .pl :DDD
|
|
Zebyscie wiedzieli jakie zyski sa na gospodarstwach utrzymujących sie wlasnie z produkcji mleka to by wam wszystkim szczeki opadly!!!!!dzis sa naprawde ogromne wymagania sanitarne co do sposobu pozyskiwania mleka.jak jest mleko niedobre to mleczarnia go nie odbiera i tyle. mleczarnia placi i wymaga.
|
|
necia :co twoja odpowiedz ma wspolnego z zadanym pytaniem?nikt nie pytal ile zarabiasz na krowach.... kot składa się z sierści oraz dwóch łap przednich do rozpędzania się i dwóch tylnych do hamowania
|
|
necia24 a wiesz jakie są koszty ? Co do wymogów sanitarnych i owszem, ale jak wszędzie są furtki.
|
|
no tak własnie myslalam.nie masz zielonego pojecia na ten temat.
|
|
ja jsuz powiedzial co wiedzial .
|
|
Dzięki za podpowiedzi, obrałem swoją opcję, a dzisiaj wziąłem na próbę na bazarze, więc zobaczymy co wyjdzie, ewentualnie Jednaczewo, Piątnica, Zawady, Czarnocin i wiele innych miejscowości, tylko się udać, znaleźć i kupić, lecz myślałem że ktoś ma kogoś sprawdzonego i z polecenia, nie chodzi tu o czyjąś reklamę bo tu zaglądają nieliczni, nie mówię akurat o tobie jasiu śmietana czy kaligulik, co się powtarzają beznadziejne wasze odpowiedzi. Pozdro wszystkim logicznie myślącym.
|
|
powiadasz za tem ze trzezwo myslacy szukaja mleka na forum???to ja wole byc pijany..... kot składa się z sierści oraz dwóch łap przednich do rozpędzania się i dwóch tylnych do hamowania
|
|
i nie placz kochany na nas,na jakim poziomie pytanie na takim odpowiedz... kot składa się z sierści oraz dwóch łap przednich do rozpędzania się i dwóch tylnych do hamowania
|
|
necia24 nie skomeję, ale wiedza którą posiadam jest wystarczająca by móc wypowiadac sie w tym temacie. Pozdrawiam.
|
|
No to super kaligulik, jeśli wypowiadając się byłeś pijany to wszystko wyjaśnia, a jeśli przeczytasz swoje wypowiedzi wcześniejsze i potrafisz to przemyśleć to chyba nie muszę tłumaczyć w czym jest twój błąd, a jeśli chcesz pokazać że jesteś kulturalnym to albo nie odzywaj się w temacie o którym nie masz zielonego pojęcia bądź nie potrafisz odpowiedzieć logicznie na pytanie, chyba że chcesz pokazać swoje "ja" i zabłysnąć na forum 4lomza. Przemyśl to i pozdro.
|
|
dzieki konsul ale rozmawiamy na temat zakupu mleka krowiego i wybacz ale mnie rozwala sama mysl na temat tego ze ktos moze nie wiedziec gdzie kupic mleko i tym tematem podnieca sie x osob(z toba).piszac jestem trzezwy chociaz czytajac posty wolalbym byc pijany,zenada po prostu i ty akurat jestes tego najlepszym przykladem.udzielasz porad w temacie ktory jest tak oczywisty ze twoja wypowiedz staje sie az smieszna.z ameba na mozdzek sie zamieniles?mleko!!!!!milk!!!!!krowa!!!!!!!rynek w o-ka!!!!!!itd.mam nadzieje ze zablysniesz i zrozumiesz kot składa się z sierści oraz dwóch łap przednich do rozpędzania się i dwóch tylnych do hamowania
|
|
no kurfa .. wy wszyscy mondzejsi od profesora z kturym mialem pzedmiot specializacyjny o mleku krowim ;)))
|
|
No widzisz Jasiu jeszcze trochę to kaligulik udzieli ci korepetycji, tylko ciekawe ile weźmie hehe.
|
|
s=p=i=e=r=d=a=l=a=j a rzebys siem zesrał tym mlekiem
|
|
predzej sie posrasz tym z mleczarni niz takim od krowy... znam osoby co sraczke maja po sklepowym a od krowy pija litrami i nic. Mleko w mleczarniach przerabiaja zeby stalo na polce miesiac czasu i nic sie nie dzialo. Zostaw mleko ze sklepu w pokojowej temperaturze to po 2 dniach zasmiardnie, a takie od krowy najpierw odlozy sie piekny korzuch gestej smietany a reszta zmieni sie w pyszne zsiadle mleko.. jesli ktokolwiek z forum wie jeszcze co to takiego....
|
|
a dla tych wszystkich co pisza o brudnych krowich cyckach (swoja droga wole te brudne cycki niz chemie ktora pakuja w mleczarniach) niech jedzie na wies i zobaczy jak teraz gospodarze pozyskuje mleko...
|
|
wafel ty durniu.. jaka chemie? poprostu masz homogenizacje jesli wiesz na czym to polega i pasteryzacje .. wlasnie po to zeby ta smietanka nie wyszla po 2 dniach
|
|
Sluchaj pajacu - wiekszego dekla i oszoloma nie ma na tym forum, wiec daruj sobie inwektywy wobec innych a tym bardziej odpierwiastkuj sie ode mnie bo ja do ciebie nic nie pisalem. Poswiec ten czas na prace nad soba samych bo chociaz wiem ze bzdury ktore wypisujesz sa wynikiem spiec w nielicznych neuronach ktore ci jeszcze zostaly to powinienes juz sam na to wpasc ze sama chec bycia oryginalnym to malo by robic z siebie samego analfabede i polmozga. A skoro przyjales juz role lokalne idioty, to nie sil sie teraz na inteligenta - w tej pierwszej roli jestes duzo bardziej wiarygodny....
|
|
LA LA LA LA LA LA LA la!!!!! FIGAROOO FIGAROOOOOOOO FIGARO FIGARO FIGARO FIGARO FIGARO !!!!!!!!! WAFELKU NIE DENERWUJ SIEM NA MIE :* I TAK JESTES DURNIEM I ZAKUTO PALO
|
|
Chociaz raz sie posluchales.... ;o))
|
|
Na obrzeżach miasta - ul. Staszica , p. Waldek . Tam kupowaliśmy . Najgorsze mleko jest z mlekowity w Wysokiem Mazowieckiem : był o tym nawet program telewizyjny - cała zakazana tablica Mendelejewa !
|
|
brudne cyce to miała Jasia mama jak go karmiła a teraz są skutki tego debil do potęgi. :)
|
|
a tfoja stara ma nadal brudne cyce i przez totyle pracy w mleczarni zeby oczyszczac zasfinione mleko tfojej starej,trohi higieny po udoju
|
|
to sie wyśiliłeś hehe skutkiem ciągania brudnego cyca w dzieciństwie jest twoja wada wymowy dziecko. seplenisz że ciężko cię zrozumieć :)
|
|
skutkiem i to ubocznym to jestes sam ty :*
|
|
Chłopaki wypijcie szklankę zimnego mleka dla ochłody :D Jasiu to widzę że nadal gwiazdorzy na forum.
|
|
a co mu zostalo ;o)) ciagle czeka na te lepsze dni, ale kto sie c***ipa urodzil to kanarkiem nie umrze,
|
|
nasz forumowy koks wafel ^^
|
|
dobre jasiu,wytropiles go na NK? kot składa się z sierści oraz dwóch łap przednich do rozpędzania się i dwóch tylnych do hamowania
|
|
tak ^^
|
|
kaligulik i jasiu śmietana to widze jednego pokroju.mają bardzo specyficzne "poczucie humoru". Jeśli można to tak nazwać...
|
|
to nie poczucie humory tylko leki odstawil.... trzeba przymknac oko, psychol ale nieszkodliwy w sumie biedny gosc, zamiast ogladac fajne laski to kreca go przygupy w pampersach - ciagnie wilka do lasu ...
|
|
hehe ^^ takie zjebany temat a ile postuf :D a dzieki komu ? dzieki mi !!! ;D:D:D:D:D
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |