sobota, 26 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
żona w USA

"Laura Bush, żona prezydenta USA, zrezygnowała z kolacji w jednej z najsłynniejszych belgijskich restauracji w brukselskiej dzielnicy Sablon, gdyż restaurator odmówił zamknięcia w tym celu lokalu dla innych gości" - to wiadomość stacji RTL. Dla mnie, jako Polaka i Łomżyniaka to kompromitująca wiadomość. Przecież nie może nam - europejczykom zmieścić się w głowie, aby dopuścić się takiego nietaktu w stosunku do zaprzyjaźnionego sąsiada zza wody. Czy również pozbawieni konwenansów mają być teraz także władze USA w stosunku do odwiedzających ich Polaków - europejczyków ?? Bo Belgia i Polska to jedno przecie: EUROPA !

ADALL

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: żona w USA

Zaiste, ogromne to faux paux...
A zamknąć cholerę samą w izolatce, a przed nią postawić jeno lustro - będzie miała towarzystwo najbardziej dla siebie odpowiednie!

Mnie to ona obchodzi

Grypa panuje przecie w zachodnim świecie, czy wy o tym nie wiecie?

Kiedy ja byłem w stanach to Chińczyk też nie chciał zamknąć całego lokalu dla innych klientów.
Po tygodniowej głodówce musiałem jednak coś u niego kupic.

---
PGG

Trzeba dodać że w tym czasie miał gościć na kolacji prezydent Polski Aleksander Kwaśniewski. Właściciel restauracji okazał się prawdziwym europejczykiem, bo uznał że czy to żona prezydenta USA, czy prezydent Polski , albo jakiś zwykły urzędnik jest gościem na równych prawach.

Nie znajac szeczegolow, cos mi tu nie pasuje. Po prostu to by bylo calkiem 'out of character' wzgledem tej osoby, czyli nie byloby to zgodne z jej charakterem i z tym cokolwiek o tej pani dotychczas slyszalem.
Wieksze prawdopodobienstwem byloby to, ze ten 'request' (jesli takowy by istnial) zostal wydany przez jej ochrone, czyli 'Secret Service', z oczywistych wzgledow bezpieczenstwa.
Ale ... ktoz to wie?
wychu

Ciekawy jestem, czy po zjawieniu się Kwaśniewskiego restauracja była w dalszym ciągu ogólnodostępna ?? Dokładniej rzecz biorąc, czy każdy gość mógł demokratycznie przywalić w mordę sąsiadowi przy stoliku ??

ADALL

ADALL, gdybyś tam był ,to byś miód i wino pił, a później dokładnie nam streścił.

akurat ....., myślisz, że wszędzie taką hołotę, jak ja - wpuszczają ?? Od razu wychlałbym im wszystkie przednie trunki (czytać: piwo marki Łomża), a potem starym, utartym zwyczajem, za nie nie zapłacił !! Przy okazji zapytałbym, dlaczego Jolka nie startuje w wyborach do belwederu (nie wiem, dlaczego kojarzy mi się to znowu z jakąś gorzałą?). Może jednak powinienem był tam być ?? Ale jeżeli Kwaśniewski nie wiedział o zamiarach Laury, to skąd miał wiedzieć, że czekam pod drzwiami ???

ADALL

Wiedziałby, gdybyś jakosik zaakcentował swoją obecność...
Wiem że pomysłów Ci nie brakuje... :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

usługi
Wycinka drzew, pielęgnacja drzew trudnych. Podnośnik koszowy, technika alpinistyczna, wynajem podnośnika, prace instalacyjne i remontowe na wysokości. Frezowanie pni drzew do 30 cm poniżej poziomu gruntu. Usługi rębakiem do gałęzi. Faktura.
tel. 698727998
praca
Praca dla pomocnika na budowie z doświadczeniem.
tel. 608311961
usługi
Wyroby z drewna do ogrodu, altany, sauny, balie ogrodowe, huśtawki, domy, domki, WC sławojki, budynki gospodarcze, garaże, rzeźba. Zatrudnię do pracy. Morgowniki 20a za Nowogrodem.
tel. 535480220
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org