Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Straż miejska |
Zastanawiam się co w naszej Łomży porabia straż miejska chyba tylko potrafi stać z radarem.Zastanawiające jest to także w jaki sposób odbywa śię nabór do naszej straży testów sprawnościowych to pewnie niema widząc po ludziach którzy tam pracują(inwalidzi czy co) to nie są kpiny a nasza młodzież jak nie miała pracy tak dalej nie będzie miała.Pozdrawiam wszystkich i zapraszam na forum
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Straż miejska |
Jeszcze siedzą w swoim jakimś pokoju i popijaja kawke i po miesiacu dostają za to wypłate.
|
|
Ja sie pytam wszystkich po co ta cala straz miejska nam potrzebna?Zamiast tego powinni dofinansowac policje:)A tak wogole to czy wydatki na tych darmozjadow sa adekwatne do dochodow jakie oni dostarczaja??A na rynku jak stali tak dalej stoja handlarze papierosow bez akcyzy:) bigi2004
|
|
Nie zgodzę się z Wami. Pracowałem w straży miejskiej (mam 24 lata) i nie pracują tam jacyś niedołężni czy inwalidzi jak piszecie. Wcale nie jest tak jak myślicie. Trzeba chcieć poznać co oni robią a nie tylko źle mówić o nich. Straż miejska zajmuje się takimi sprawami, którymi nie zajmuje się policja. Gdyby nie było straży to Łomża byłaby brudna i zaniedbana, a policja by nie zadbała o to. Oprócz łapania kierowców którzy za szybko jeżdżą albo źle parkują mają wiele innych zadań np. kontrola posesji (sprawdzanie czy właściciel ma umowę na wywóz nieczystości płynnych i stałych, a także w zimę sprawdzaja odśnieżanie chodników przed posesjami.) to tylko przykład ale jest tego bardzo, bardzo dużo. Dopóki nie zaczęłem tam pracować nie wiedziałem dokładnie czym oni się zajmują. Oni naprawdę robią kawał dobrej roboty dla miasta. beyb
|
|
Tak a świstak ma dozywocie bo Łomzyńska straż miejska go wydala za zucanie papierków na ulice !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
eheh jaka tam straz miejska raczej straz wiejska :D
|
|
tyle lat mieszkam na Rządowej, a tam jest taki jeden sklep po orbisie gdzie schodzą się żule i chlają za sklepem i za muzeum, a ta nasza kochana straż rozjeżdza się swoim melexem z radarem i nic nie robi.Jeszce nidgy nie widziałem żeby przegonili ich stamtąd a nawet by ruszyli te tłuste dupska podczas imprez masowych czy przypadkiem nie sprzedają tam alkocholu nieletnim (bardzo często gówniarze z piwem z stamtąd wychodzili).A sama straż miejska to jest garstka ludzi, a jak mówią że ich jest za mało żeby wszędzie być powinni zatrudnić pare dodatkowych osób, a jak nie to po co oni istnieją (chyba żeby cykać fotki roztargnionym kierowcom) jeżeli nie moga wypełniać swoich w pełni obowiązków.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |