wtorek, 18 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Vectranet

Witam forumowiczów.
Czy osoby które mają internet dzięki sieci kablowej, miały ostatnio lub wcześniej jakieś problemy z internetem?

Ja mam taki problem od soboty. Modem łączy ale nie został mi przydzielony adres IP przez DHCP.

Co robiliście w takich sytuacjach?
Bo osobie która siedzi w biurze jakoś nie potrafiłem wytłumaczyć, że netu nie mam.

Obsługa stwierdziła, że jak modem widzi to wszystko jest ok :D.

Oni nie mają informatyka. Tylko administratora, mam się z nim skontaktować poprzez e-mail. Łatwo powiedzieć jak się w domu netu nie ma :D.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Vectranet

U mnie net chodzi bez problemów (ul. Śniadeckiego). Kilka razy miewałem problemy na które pomagało odłączenie na chwilę zasilania modemu. Samo wyłączenie przyciskiem "power" nie pomagało.

------------
Bogunow

U mnie net dziala jak dziala raz na jakiś czas serwer resetują (Bawełna)

Ptysiu ty nie masz z Vectry ! ja ma w Vectrze i jakoś wszystko wporzo gra moze 2 razy nie było przez pół godziny netu i tyle :)

inet sux !

Inet to jest coś <żart> inet to jest dopiero LIPA !!

badziewie innym słowem :>?

Witam
Teraz piszę z pracy (internet z tepsy), ale w domu mam internet dostarczany przez Vectrę. Od kilku miesięcy nie miałam problemów, ani jednej przerwy w dostawie. Jednak od kilku dni wszystko działa tragicznie wręcz. Wczoraj wieczorem pingowałam onet. Wynik był nawet ok. 3000 ms. Podczas gdy normalnie wynosi 30 - 70ms. Nie wiem co się dzieje, ale się mi to nie podoba.
Pozdrawiam
Shai

Lepiej żebyś się spalał niż powoli trupio ostudzał...

Może reinstalowałeś system. Wtedy musisz wziąć umowę wklepać parametry i może będzie ok.

Hmmm Shai a może masz wirusa ? Najlepiej zadzwoń do biura oni podobno mają możliwość sparwdzenia sygnału jaki dochodzi do twego komputera.

u mnie bez zastrzeżeń

T i g e r

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org