Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Vectranet |
Witam forumowiczów. Czy osoby które mają internet dzięki sieci kablowej, miały ostatnio lub wcześniej jakieś problemy z internetem? Ja mam taki problem od soboty. Modem łączy ale nie został mi przydzielony adres IP przez DHCP. Co robiliście w takich sytuacjach? Bo osobie która siedzi w biurze jakoś nie potrafiłem wytłumaczyć, że netu nie mam. Obsługa stwierdziła, że jak modem widzi to wszystko jest ok :D. Oni nie mają informatyka. Tylko administratora, mam się z nim skontaktować poprzez e-mail. Łatwo powiedzieć jak się w domu netu nie ma :D.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Vectranet |
U mnie net chodzi bez problemów (ul. Śniadeckiego). Kilka razy miewałem problemy na które pomagało odłączenie na chwilę zasilania modemu. Samo wyłączenie przyciskiem "power" nie pomagało. ------------ Bogunow
|
|
U mnie net dziala jak dziala raz na jakiś czas serwer resetują (Bawełna)
|
|
Ptysiu ty nie masz z Vectry ! ja ma w Vectrze i jakoś wszystko wporzo gra moze 2 razy nie było przez pół godziny netu i tyle :)
|
|
inet sux !
|
|
Inet to jest coś <żart> inet to jest dopiero LIPA !!
|
|
badziewie innym słowem :>?
|
|
Witam Teraz piszę z pracy (internet z tepsy), ale w domu mam internet dostarczany przez Vectrę. Od kilku miesięcy nie miałam problemów, ani jednej przerwy w dostawie. Jednak od kilku dni wszystko działa tragicznie wręcz. Wczoraj wieczorem pingowałam onet. Wynik był nawet ok. 3000 ms. Podczas gdy normalnie wynosi 30 - 70ms. Nie wiem co się dzieje, ale się mi to nie podoba. Pozdrawiam Shai Lepiej żebyś się spalał niż powoli trupio ostudzał...
|
|
Może reinstalowałeś system. Wtedy musisz wziąć umowę wklepać parametry i może będzie ok.
|
|
Hmmm Shai a może masz wirusa ? Najlepiej zadzwoń do biura oni podobno mają możliwość sparwdzenia sygnału jaki dochodzi do twego komputera.
|
|
u mnie bez zastrzeżeń T i g e r ![]()
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |