Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Co sądzicie o nowym basenie w Łomży? |
Właśnie wróciłam z basenu i jestem naprawdę rozczarowana... Po pierwsze: - do szatni trzeba się przeciskać przez tłum stojący przy kasie, - do szatni stoisz w dłłłłłłłłłłłłługiej kolejce - przy kasie tez stoisz w kolejce i nawet nie ma gdzie stać (na ścianie) - bierzesz czytnik i biegiem do przebieralni bo już czas na pływanie Ci leci - woda w natryskach zimna i można powiedzieć ze już mniej jej lecieć nie może! - pływa się jak w starym basenie tylko ze 15 min - i teraz najlepsze: sprint do przebieralni, szybko się ubierasz, nie suszysz włosów, wychodzisz z przebieralni - a tu kolejka żeby oddać czytnik.................... a kasa leci nawet jak stoisz w tej kolejce. Na korytarzu cztery suszarki z czego dwie już nie działają i jeden kontakt po drugiej stronie....... parodia!!!!! Wychodzisz i za 15 min pływania płacisz 15zł bo przebieranie i suszenie zajmuje reszt czasu. Życze miłego pływania:)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Co sądzicie o nowym basenie w Łomży? |
hehe zrozum ten rozum. Jak się nosek pudruje 30 min to zostaje mało czasu na pływanie. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
Nie pudruje noska.... naprawdę!
|
|
A byłeś może na basenie:)))
|
|
a skąd te pytanie?? http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
Bo może jak byś poszedł to zobaczysz, ze nawet bez pudrowania noska wychodzi dużo drożej niż powinno. Po prostu płaci się też za przebieranie, suszenie i ubieranie...a nie za pływanie!
|
|
wszedzie tak jest....
|
|
Thomas nie pier..... o pudrowaniu noska. Chyba ,że chodzisz w samych slipach zdejmujesz tylko buty o ile takie posiadasz i bez prysznicu idziesz pływać...a tak to cyganka rację ma i niestety takie łomżyńskie realia.
|
|
W zupełności zgadzam się z "cyganką". Mam takie same wrażenia i opinie o basenie. Dezorganizacja totalna i w kasie i w szatni i w przebieralni. W bardziej cywilizowancyh miastach np. Sopot, jest najpierw pomyślane, a potem wykonane np. czytniki działają od momentu wejścia na powierzchnię pływalną do momentu wyjścia, czas w przebieralni nie jest liczony. A co do Łomży i basenu, to lepiej było przed tą demornizacją. Porażka!!!
|
|
Basen jest niewyciszony. Straszny hałas- zwłaszcza gdy jest sporo dzieci. Jakuzzi jest dla 8 latków, płytkie. Strumień wody silny ale punktowy. Nic nie można wymasowac poza... . Sauna jest za droga (chociaż chyba nie działa). Szatnia ciasna. Szafki całkiem słabe jak na tak długi okres ich produkcji. Na razie się nie rozwalają. Przy kasie będzie można wytrzymać jak będzie mniej ludzi. Jaka rada miasta taki basen. Nie rozumiem, jak można było przez 4 lata położyc zaledwie kilka płytek i dobudować brodzik. 4 lata to się buduje stadion. Barney
|
|
Właśnie "Viollin" ma racje.....po przejściu przez ta bramkę niech ten czas się nalicza ale po wyjściu z basenu! ? I ciekawe gdzie jeszcze jest pierwsza kasa, a gdzieś, gdzie jeszcze dobrze nie widać szatnia??? Pchać się przez ludzi stojących w kasie do szatni a potem z szatni do kasy. Zawiodłam się i AŻ! sie nie chce tam wracać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Dużo zamieszania wprowadza tu niekontrolowana promocja. Łebki blisko mieszkające po kilka razy dziennie przychodzą po darmochę, a basen to nie Bałtyk że pomieści wszystkich. 70 i basta Z końcem ferii to się zmieni bo płacić będzie trzeba. Pochwalić należy utworzenie szatni, która odciąża klienta z wierzchniej garderoby i obuwia. Woda w prysznicu mogłaby być cieplejsza.
|
|
z tym co napisala cyganeczka zgadzam sie tylko z tym ze sa duze kolejki . bo na plywanie napewno 15 minut nie ma a po drugie to siedzi sie ta jedna godzine za 8 zl a za kazde nstp 5 min doplqaca sie 50 groszy to mozna posiedziec jeszcze godzine bo wyjdzie taniej niz bilet jak Ci malo czasu ;). a po drugie sa chamscy ludzie ktorzy czekaja w kolejce rozumiem ich ze juz dlugo czekaja ale przyszedlem z czteroma kolegami plus ja i nie chcialo nam sie czekac na paski w bardzo dlugiej kolejce to jeden zgodził sie zostac a my wyszlismy z plywalni na zewnatrz na ok. 30 min kolega napisal ze juz mamy wchodzic bo sa paski czeka na nas my weszlismy i za przeproszeniem jakis stary grzyb powiedzial ze my tu nie stalismy i na koniec kolejki bo on juz dlugo czeka i nie ma zamiaru dłuzej w tej kolejce stac panie ktore siedzialy w recepcji tez sie nie fer zachowaly bo mu przytaknely mimo ze probowalismy to wytlumaczyc . i czekalismy drugie tyle...
|
|
Nadal bardziej się opłaca jechać do Zambrowa. 10mln zł ????? WTF??????
|
|
jak narzekasz to niech , proste i logiczne , byłam dzisiaj i bardzo mi się podobało , a że teraz są duże kolejki to się nie dziw... to jest szok dla Łomzyniaków , że w ogóle takie cos zrobili , haha . a tak w ogóle to troche lipa , bo zjezdzalnia jest zamknieta z przyczyn osobistych , ale miejmy nadzieje , że ja w końcu naprawią , bo to chyba jedyna rzecz , która mi się naaaaaaaaajbardziej podoba... cyganko , zycze miłej kąpieli w swojej wanience :) .. i może przestaniesz narzekać , albo polecam otworzyc własną pływalnią . :) no to pozdrawiam , haha :D
|
|
''to'' się nie kąp :)
|
|
z przyczyn technicznych :D za dużo wypiłam , haha :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD
|
|
Basen nieporównywalnie lepszy od basenu w Kolnie. Nie ma się co dziwić, że tyle się czeka przy kasach, jak dziewczyny w szatni stoją i się godzinami malują -_- Niestety zmieści się na basenie tylko 70 osób, a jak bodajże wczoraj przyszły takie dziewczyny, które nawet się nie zamoczyły, tylko stały i zagadywały wszystkich po kolei, a wytapetowane, że cho cho. Ja ogólnie jestem zadowolona z basenu =) Przynajmniej jest gdzie na dyżury chodzić. A co do hałasu..niestety..ale da się przeżyć. Pozdrawiam i Zapraszam :) Ratownik.
|
|
Damianolo ja nie pier.... ja to wiem.A basen bardzo dobrze znam bo tworzył go mój brat. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
hmm w Sopocie nie byłam, ale w większości aquaparków i zwykłych basenów płaci się również za czas przebierania, mycia, suszenia itd tylko chyba do czasu pływania jest wtedy doliczane ok 10 min, na takie czynności, "za darmo". Kolejkami się nie przejmujcie, bo to takie pierwszy szał .. miną ferie, każdy przejdzie zobaczy i basen na nowo będzie stał pusty ... tak jak poprzedni:)))
|
|
Ok.pływa się fajnie, wszystko jest nowe nic nie mam do estetyki.... ale chodzi o całą resztę. Woda w prysznicach chłodna (nawet i zimna czasem), przecież kto chodzi na basen to wie, że po wyjściu z basenu trzeba! umyć się żelem(mydłem czy czym tam jeszcze) a tu nałożysz żel i nawet go spłukać dobrze nie można bo wada to nie leci tylko kapie!!!!! Sama byłam w szoku jak zobaczyłam ze nikt po wyjściu z basenu nie korzysta z natrysku!!!! Na 35 bab cztery suszarki zamontowali......... no dobra można przynieść swoją ale znowu lipa bo po drugiej stronie tylko jeden kontakt!!!! Twój brat niech coś z tym zrobi. I wcale nie przesadzam! 'Cyganka prawdę Ci powie'
|
|
No jeżeli to co napisała Cyganka jest prawdą to po prostu parodia.
|
|
Oczywiście,że pływa się fajnie, ale niestety widać niedociągnięcia w wykonaniu tego basenu. Ale to się da wytrzymać i pominąć. Ja też po pływaniu uważam, że należy się ponownie umyć uzywając przy tym środków higienicznych, ale tam po prostu nie da się tego zrobić, bo faktycznie woda pryska delikatnie chłodnym strumieniem na przemian z letnim. W szatni brak ławeczek też utrudnia przebieranie się, a suszarki na korytarzu-nigdy ich nie używam (noszę swoją) bo one tak samo szuszą jak ta siła wody w natryskach. Co dalej? mokrym wychodzi się z przebieralni do kasy, gdzie wieje chłodem, bo drzwi wejściowe sa blisko, przeziębić się nie trudno, no a że nastac się trzeba przy zdaniu "zegarka" to też fakt. SKoro sa tam dwie Panie, to niech jedna zajmie się wydawaniem czytników a druga odebieraniem a trzecia, bo sa tam 3 komputery, niech sprawia, żeby nie było takich kolejek i korków. Szatnia? jeden wielki bałagan, ciasno, mało miejsca, powinny być ograniczone wejścia nawet do szatni, bo nie idzie się tam swobodnie ubrać no i koniecznie wysuszyć włosy-bo gdzies trzeba to zrobić. Pisze tak, bo mam porównanie do innych pływalni i nigdzie tak się nie zdenerwowałam jak tutaj.
|
|
cyganka to jest normalne.Wszędzie tak jest.Spowodowane jest to szałem bo na raz wszystkim zachciało się pływać.Kwestia natrysków trzeba to zgłosić ludziom odpowiedzialnym na basenie.Suszarki nie działają?Po prostu ktoś nie umie z nich korzystać przez co cierpią inni. Na poprawienie humoru dodam nie przejmujta się nie długo będzie podobny basen.Co i jak to się musze dopytać. Brat nie ma wpływu na funkcjonowanie basenu.Oddali go w ręce miasta. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
Ostatnio zobaczyłam są 3 kontakty . Te dwa to przy szatni do oddawania kurtek takie schowane .
|
|
Nie jest wszędzie tak samo Thomas... bo nie tylko w Łomży byłam. W białym, w Zambrowie jest inaczej (nawet to, ze sauna jest darmowa a tu 15min - 8zł i to jeszcze nieczynna!!!!). Tu nie chodzi o kompleksy basenowe gdzie są: 3 zjeżdżalnie, 4 sauny, 4baseny (zimny, fale, i ciepłe źródła) rozmawiamy o basenie zwykłym, to jest zwykła pływalnia i nie powinno to tak wyglądać. W tych kompleksach to ja mogę płacić i za przebieranie:) ale tu się idzie popływać. A wyobrażacie sobie jak przychodzi ktoś z dzieckiem. Jego ubranie wysuszenie zajmuje następna godz! A co do otwartych drzwi tez się zgadzam....... następne NIE PRZEMYŚLANE rozwiązanie (choć nie wiem, czy tam cokolwiek jest rozwiązaniem...:)))
|
|
Do "Lukanumber1" , weź Ty się człowieku usuń z tego forum, bo widać, że Ty nawet pływać nie potrafisz, a komentujesz to o czym nie masz pojęcia. Trochę się pohamuj z tym słownictwem. Tu się pisze swoje opinie, które jak widać często się potwierdzaja przez wielu użytkowniku pływalni, więc chyba cos nie halo jest w tym temacie.
|
|
'ci cos sie nie podoba to spiedalaj'....z forum
|
|
On 'lanumber1' pewnie nawet nie wie co to 'basen'? A juz nie wspomne o pływaniu. Nie utop się w wannie!
|
|
Autor: Lukanumber1 (---.lom.netster.pl.232.58.193.in-addr.arpa) Data: 05-02-10 15:26 'Ale mnie pojechałaś' - i wszystko jasne ANALFABETO. Lepiej nie spychaj naga, tylko zacznij się szanować/
|
|
nierizumiem czemu wam przeszkdza zimna woda... czy tez chlodna... ogolnie wedlug Finlandczykow prosto po wyjsciu z sauny powinno wejsc sie do lodowatej wody... bo poprawia to krazenie... sam wraz z kolegami jezdze na basen do zambrowa i kilkakrotnie nagrzewamy sie w saunei i wybiegamy na dwor nacierac sie i tarzac sie w sneigu... wiec na weode nie narzekajcie a sie hartujcie... a z myciem sie to zgadzam sie po wyjsciu z basenu powinno sie umycdla zmycia chloru z powierzchni skowry... i innych nmieczystoci (mocz, slina)
|
|
i fluki z nosa bo niektórym podczas plywania wylatują i potem pływa taki statek na powierzchni.
|
|
a czasami to może komuś kopa z gaci wylecieć, wtedy to dopiero wielki statek pływa (pasażerski albo tankowiec,nie wiem nie znam się)
|
|
Basen to nie toaleta
|
|
hehe niektorzy to mają :D ..a ja mam nadzieje i pewnosc,ze za jakis czas wiekszosci sie odechce chodzic na plywalnie i bede mogl swobodnie pojsc ,rozebrac sie ,wypiac miesnie,i wejsc do basenu z woda! i bede plywal! a potem juz wyjde i pojde do domu zadowolony i wzmocniony.
|
|
Jeżeli chodzi o temperaturę wody, to kąpiąc się w 29stopniowej wodzie w basenie woda w kranie wydaje się być zimna jeśli ma ona 22stopnie.
|
|
Podobnie jak po wyjściu z jakuzzi wejdzie się do basenu. Ciśnienie wody w prysznicach to jednak rzeczywiście porażka, o spłukaniu mydła itp można zapomnieć. I co do czasu na basenie, nie wiem na jakich basenach pływacie, ale wszędzie czy to Mikołajki, czy Wawa, Zambrów, Litwa itd jest tak samo. Płaci się również za suszenie. A poza tym doliczany jest czas na suszenie po 10 lub 15min, według informacji u nas na basenie.
|
|
Ciśnienie wody w prysznicach tych w szatni jest takie słabe?
|
|
na korytarzu :D
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |