Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
opłaty za użytkowanie wieczyste |
Właśnie dostałam nową decyzję o zmianie stawki za użytkowanie wieczyste: z 243 zł na 1000zł . 400%!!! Na obrzeżach Łomży w mało atrakcyjnym miejscu. Planuję odwołanie. Czy ktoś już to kiedyś robił i z jakim skutkiem? Czy inni mieszkańcy Łomży też dostali taką miłą niespodziankę? Draństwo. Brak mi słów. mmm
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: opłaty za użytkowanie wieczyste |
Tak to przerabiałam, ale ja miałam podwyżkę o ponad 500%. Podaj e-maila to coś ci podpowiem. Jedno jest pewne w tym urzędzie nic nie wskórasz, chyba że jesteś prawnikiem i masz dużo wolnego czasu, aby się zająć tą sprawą.
|
|
he
|
|
Mieszkańcy os.Słonecznego informacje o podwyżce otrzymali na początku tego roku. I było to 600%. Rzeczoznawca pytał dosłownie o wszystko: o remonty, wymianę okien, zmianę dachu, itp. Szkoda tylko że miasto do niczego się nie dołożyło. I jakoś pod uwagę nie brali, że domy stoją na terenach, gdzie niecałe 30 lat temu były bagna ;/ I że miasto co najmniej 10 rok kończy chodniki, które zaczęło układać. Ale co to ich interesuje, byle więcej zedrzeć z ludzi ;/
|
|
Było trzeba wykupić.
|
|
To to jeszcze nic! Grunty pod działalność gospodarczą zdrożeją podobno o min. 1000% (za wieczystą dzierżawę) jak nie w przyszłym roku to już na pewno w 2011.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |