wtorek, 08 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Łomżyńska kultura CB radiowa

Witam :) Jako użytkowniczka auta od dłuższego czasu korzystam z tego urządzenia.Mam radio około 4 lata ale to co się dzieję ostatnio na terenie naszego miasta to istny horror.Nie można o nic normalnie zapytać,ciągłe wyzywanie chyba jakiegoś pijanego człowieka,szczytem wszystkiego było granie w statki które słyszeliśmy wczoraj na kanale 19stym.Czy jest jakiś urząd który może zająć się problematycznymi użytkownikami radia? Czy są na tą chwilę jakieś przepisy które to regulują?
Wydaje mi się że robi to wciąż ta sama osoba (tak twierdzą moi koledzy) ale czy coś grozi osobie złapanej za rękę np podczas nadawania w eter "muczenia"????
Pozdrawiam 73

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Łomżyńska kultura CB radiowa

nic nie grozi,wolnosc tomq

wyłącz radio i tego nie sluchaj, ja tez korzystam z CB i takiego problemu nie mam,

A ja korzystam niemal każdego dnia,nie chodzi to o omijanie policji bynajmniej a dopytanie się o ulice,jakieś miejsce w innym mieście.Gdybyś pokonywał dziennie średnio ponad 200 km z całą pewnością byś docenił to urządzenie.

Radio jest poto aby z niego korzystać, a przez takiego sk....syna wiecznie zachlanego, nie można się nic dowiedzić, to jeszcze obcich przed przyjezdnymi, nie wspomnię o dzieciach, które też są w samochodzie.

Klutura w radiu CB to ciekawy temat dla Łomży.Pamiętam "KOMUCHUUUUU","Ty Małgosia..." ,
Człowiek dostał niestety ponownie zgodę na antenę.! Lubię się pośmiać bo jest i krwowa "Muuu", albo "Koziołek matołek" , "Beeeeee" , generalnie osoba ta pod wpływem alkoholu oraz choroby psychicznej zwaną "radioshizą" udziela się na radiu.
Słyszałem również historię że miał skaner radiowy i czasem chodził z postawionym kołnierzem po alejkach przy prusa, widząc młodych ludzi spożywających piwko podchodził blisko nich i w momencie gdy dyżurny KMP w Łomży mówił coś, ten chłop udawał policjanta mówiąc "0 tu spożywają alkohol...podjedź szyyybko"

Na CB radio nie ma żadnych pozwoleń itd! Nic nie można nikomu zrobić za spożywanie podczas przemowy na 19 kanale.!!!

Jedynie spółdzielnia zadziała jeśli nam zakłóca w TV w blokach, ale tu należy rzecz do mieszkańców bloku niż do kierowców.!

Policja nie ma nic to tego!

zgadzam się z robrob. wstyd przed mobilkami które przejeżdzają przez nasze miasto i muszą tego wysłuchiwać. i plus jeszcze te barany beczące całymi dniami. a te "koleś, koleś" to juz tragedia.

Ja jeżdżąc po północno wschodniej Polsce NIGDZIE się jeszcze z takim przypadkiem(czytaj idiotodebiloułomka) nie spotkałem

Takiemu palantowi to trzeba by te gruche od CB w d... wsadzic zeby nie musiał trzymac przycisku od właczania mikrofonu, ponadawał by tak trche to by mu zbrzydło

.

ciekawe czy jest możliwość namierzenia takiego delikwenta?

Ja włączam radio dopiero jak wyjeżdzam za Łomżę bo normalnie kur.... można dostać. A tego barana albo ta krowę to już niedługo zlokalizują zobaczycie...

Wystarczy, że zbierze się grupa osób. Zmniejszamy zakres fal do minimum i jesteśmy przy "krowie"

wydaje mi się ze ten komuch mieszka kolo szkoły 7 w wieżowcu na ostatnim pietrze , mogę się mylić , ostatnio jechałem przez Ciechanów tez jakiś debil udawał krowę, może BSE, podobno wychodzi po kilku latach

W Płocku jest małpa w Łomży baran i krowa ( dziś usłyszałem na radyjku że ma ksywe ODBYT) chyba chodzi o preferencje seksualne, ale to nic.
Idiotyzm jest wszechobecny w całym kraju i jestem za tym aby rejestrować CB może łatwiej da się namierzyć takich idiotów( idiota - najniższy poziom inteligencji)
Pozdrawiam

Jestem za tym żeby zdjęli mu antene

magda81 sama na siebie pulapki zakladasz?;)

muuuuuuuuuuu

i jest fajnie

hehehe Beeeeeeeeeee

Ostatnio jechałem bez anteny (zapomniałem założyć) to barana ściągało mi z samego kabla na Niemcewicza

ja temu co puszcza te beczenie zrobil bym lewatywe na goraco i wtedy dopiero by beczal ale cienkim glosem

bez zarzutu...

a ja zbierałem sie z zamiarem kupna CB
ale mówicie ze nie warto?? ze niby straszny gnój i bagno ???????

Nie zaczepiajcie go, nie odzywajcie się i temu komuś się znudzi, on to tylko robi dlatego że słyszy jak was to denerwuje i to właśnie to go nakręca. Według mnie należy barana olać i po Łomży jeździć z wyłączonym CB. Kolego Zygi7 jeśli chcesz kupić CB to polecam sklep 13 obok da grasso mają duży wybór różnego rodzaju radyjek i anten. Jeśli chcesz mieć sprzęt z wyższej półki polecam radyjka presidenta a jeśli chcesz mieć coś dobrego za małą kasę polecam radio MK3 z anteną ml145, dobrze zestrojony sprzęt jest bardzo dobrym sprzętem dla Twojej przygody z CB.

Redaktor

może odrazu dasz mi jakis rabat :)

Ja nie sprzedaję tylko polecam Ci sklep w którym kupiłem kilka radyjek i jestem bardzo zadowolony.

polecam kanal 19 i czlowieka o pseudo Dziadek Grand, Komuch, Antenka futura

Czy w domu też mogę korzystać z CB radia? Może to głupie pytanie, ale nie znam się aż tak na CB radiach i o ich zasięgu.

Pozdrawiam <><

A ja proponuje kupowac radia CB bo to bardzo przydatna rzecz tylko nie pajacowac potem przes to uzadzenie

mozesz miec i w domu.przy antenie bazowej zasieg bezie dosc duzy moze i nawet 80km zalezy jak wysoko antena

Przyjdzie czas ...

tez se kupię i będę przez nie śpiewał cały czas na 19

Jak ja zaczynalem moja przygode z CB to trzeba bylo rejestrowac radia w B-stoku,
Spolecznosc radiowa znala sie prawie cala (w duzej mierze dzieki klubowi LO), ogranizowane byly spotkania, zloty, a barany to pieklo sie pod Topolami....

Radio zastepowalo kompa, SMS, i godzinami gadalo sie na kan. 28,

Ale wolnosc niesie ze soba takie zjawiska jak widzimy.

Jedyna rada to totalnie olac tych imbecyli i poslac im pozdrowienie "1245".
Ale jak wczoraj slysze ze ktos sie dopytuje "A co to dzisiaj nie slychac barana, zdechl?" - to zastanawial sie kto jest glupszy ????

BTW, ze stacjonarnej anteny na dachu domu, na zwyklym radiu bez wsteg, noca mialem polaczenia z Francja, z Anglia (te potwierdzone QSLka), czesto mozna tez bylo uslyszec Hiszpana, Wlocha...
Fajne czasy byly.....

tej kultury wogole nie ma

mój kolega miał CB w czasach o których pisze Tomazi i wtedy było to coś fajnego, ostatnio zastanawiałem się nad instalacją CB ale to co się dzieje to jakaś masakra jest bez żadnych zasad

ktoś tu pisał,że tylko w Łomży występuje gatunek zwany debilem? nie prawda ! Jest też w Ostrołęce - albo to ten sam !Przyjeżdżają debile do Mc Donalds'a i dają gościnne występy.Ktoś pisze" nie korzystać" - proste.A jak ktoś chce zapytać, jak dojechać na jakąś ulicę to co, tira ma zatrzymywać na chodniku i pytać przechodniów? Szczególnie "aktywni" są debile po południu, po szkole.Jeden chce "pysia",inny ryczy jakby mu kto pakował od tylca,aż mu się rogi prostują, inny wytrzeźwiał i twierdzi,że tu kończy się prawo i zaczyna "ON".Jednym słowem WSTYD mi za moich ziomali.DNO I WODOROSTY I TRZY METRY MUŁU!!!!!!!!!

prezes504 czy antenę mogę ulokować na balkonie. Mieszkam na 4 piętrze. Jakie radio i jaką antenę mi polecasz?

Pozdrawiam <><

jak na balkonie to z serii boomerang montowaną do balustrady.najlepiej to na dachu.

Jesliw bloku to odradzam, bo bedziesz ludziom straszni sial w TV.
W bloku jedyne wyjscie to dach i to w odpowiedniej odleglosci od anteny RTV.

O jakim sianiu Ty mowisz?

Wystroisz antene idealnie nie ebdzie ludzion siac. Tym bardziej ze nie ma juz TV zbiorczej a kablowa.
Druga sprawa po co do balkonu? Skoro soldzielnia musi wyrazic na to zgode a na to jest art. ze kawalek dachu tez jest twoja czescia

Hmmm dobre czasy CB w Łomży już BYŁY....jakieś 10 lat temu:)

Jak antene bedzie mial na balkonie bedzie zaklocal prace odbiornikow radiowych i TV
Dostrojenie raczej nie pomoze.
wystarczy ze dziadek bedzie mial starszy TV czy slucha radia i bedzie lipa

czym ty chlopie mowisz, to wylumacz racjonalnie po co stroi sie anteny??

Pasmo nadawanie tv oraz radia jest inne niz CB, w momencie gdy nie wystroisz anteny bedziesz zaklucal ludziom prace innych odbiornikow balkon nie ma tu nic wspolnego

kiedys z karnisza sie gadalo albo z piorunochrona akademickiego

Hehe, kiedyś to wolnego kanału na 40stce podstawowej nie było:) A teraz jak się czasami posłucha 19stki to lepiej radio wyłączyć od razu.

kiedyś były inne czasy, nie było komórek, teraz widzisz, każdy ma przy sobie swoje cb radio-komórke ;P

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org