Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Honda Civic 1.6 1996r nie chce odpalić |
Witam, mam problem z Honda Civic 1.6 1996r VI generacja, nie chciala mi odpalić jak byla zimna,teraz wogole nie pali, jak kręcę kluczykiem (rozrusznikiem) to nie ma iskry, jedynie jak długo przytrzymam kluczyk (ok10s) i w chwili puszczenia kluczyka pojawia sie na chwile iskra czasem udawało mi się tak zapalić ale teraz juz nie mogę, jak silnik sie nagrzał to bez problemu od razu odpalał. czego to może być przyczyna? cewka, moduł? a może jakiś przekaźnik sie spalił? akumulator jest w miarę nowy, świece i kopułka... może ktoś miał podobny przypadek? dziękuje, pozdrawiam,
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Honda Civic 1.6 1996r nie chce odpalić |
a czy pompe paliwa zawsze slychac? w tych autach zcesto sie zacina przekanzik pompy :)
|
|
benzynę na 100% podaje, za każdym razem słychać pompkę paliwową... iskry nie ma i nie wiem z jakiego powodu, a nie chce wszystkiego wymieniać po kolei ;/
|
|
bledow nie ma zadnych? zrob samodiagnostyke..........
|
|
nie świeciły się żadne kontrolki
|
|
Skup złomu,zgniatarka,huta. Napraw w ten sposób i kup nowe auto,bo jeździsz ZŁOMEM zagrażając innym. Kokosz
|
|
Kokosz jeżdżąc rowerem po ulicy bez świateł stwarzasz większe zagrożenie
|
|
Skup złomu,zgniatarka,huta. Napraw w ten sposób i kup nowe auto,bo jeździsz ZŁOMEM zagrażając innym. Za przeproszeniem, co Ty pitolisz ??? Każdy jeździ tym co lubi lub tym na co go stać. _________________________________________________________
|
|
może "kostka" w stacyjce nie łączy zapłonu ? ________ Malachit
|
|
Ja mam accorda miałem taki przypadek wyczyść kopółkę jeśli to nie pomoże prawdopodobnie cewka koszt to około 200zł .
|
|
Ja tam jestem nawet zadowolony z ich usług,…chociaż może nie była to wielka naprawa, jaka jest pompowanie kół i wszystko odbyło się jak należy. Chociaż mam małe zastrzeżenia gdyż w schowku miałem 2 małe mocne a po odbiorze samochodu okazało się, że jest tylko jedno ? zmartwił mnie ten fakt, ponieważ nie uiściłem kaucji za butelki ! no, ale nie będę się kłócili o jakieś 1 złoty i 60 groszy + 35 gr kaucja Ale żeby tego było mało po jakimś czasie zapach w samochodzie wydał mi się inny niż kiedyś…Mój ulubiony zapach, jakim jest „nowy samochód” został zastąpiony zwykła wanilia
|
|
Z usług ? Czyich ? Chyba Ci się nieco posty pomyliły... :) ________ Malachit
|
|
http://szort.pl/ognistelaseczki El cóndor pasa
|
|
Główny przekaźnik?bezpiecznik?Napiecie po stacyjce na cewce?Lub wysłac aparat do firmy yakuza w Toruniu. elllooo
|
|
aha dzieki
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |