Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
ZUS paranoja..... |
a tego to ja nie wiedziałem (informacje z Fund.Emer. Bankowy): Ile zapłaci ZUS lub pracodawca za zwłokę w przekazywaniu składek do OFE? Zgodnie z obecnie obowiązującymi przepisami ZUS powinien przekazywać składkę na rachunek członka otwartego funduszu emerytalnego nie później niż w ciągu 15 dni roboczych. Zdarza się jednak, że składka ta nie wpływa w ustalonym terminie. Jeżeli wina leży po stronie ZUS, jest on zobowiązany do zapłacenia odsetek za zwłokę. Ich wysokość ogłasza co kwartał Prezes ZUS. Od 1 stycznia 2003 do 31 marca 2003 wynosi ona 5,95% w stosunku rocznym. ___________________________________ ...to jest niezłe...... szkoda że jak ja przekrocze prędkość na drodze i policja mnie złapie nie mogę sam sobie ustalić wysokości mandatu........ !! _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ZUS paranoja..... |
Hehe wlasnie mi sie przypomnialo, ogladalam w tv "Drogowka" bodajze, no i sprawca sie wymigiwal od przyjecia mandatu, a policjant mu na to: "moze pan sobie wybrac mandacik od 250 do 1000 ;))" °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Re: ZUS paranoja..... |
poprostu Zakład Ubezpieczeń Społecznych :) Maciej
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |