wtorek, 18 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
ZUS paranoja.....

a tego to ja nie wiedziałem (informacje z Fund.Emer. Bankowy):

Ile zapłaci ZUS lub pracodawca za zwłokę w przekazywaniu składek do OFE?

Zgodnie z obecnie obowiązującymi przepisami ZUS powinien przekazywać składkę na rachunek członka otwartego funduszu emerytalnego nie później niż w ciągu 15 dni roboczych. Zdarza się jednak, że składka ta nie wpływa w ustalonym terminie.

Jeżeli wina leży po stronie ZUS, jest on zobowiązany do zapłacenia odsetek za zwłokę. Ich wysokość ogłasza co kwartał Prezes ZUS. Od 1 stycznia 2003 do 31 marca 2003 wynosi ona 5,95% w stosunku rocznym.

...to jest niezłe...... szkoda że jak ja przekrocze prędkość na drodze i policja mnie złapie nie mogę sam sobie ustalić wysokości mandatu........ !!

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: ZUS paranoja.....

Hehe wlasnie mi sie przypomnialo, ogladalam w tv "Drogowka" bodajze, no i sprawca sie wymigiwal od przyjecia mandatu, a policjant mu na to:
"moze pan sobie wybrac mandacik od 250 do 1000 ;))"

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Re: ZUS paranoja.....

poprostu Zakład Ubezpieczeń Społecznych :)

Maciej

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org