Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Łomża nie-kulturalna |
witam, chciałabym poruszyć temat, być może już tutaj opisywany, bo nie czytałam wszystkich postów, przykro mi jeśli się powtarzam. Przejdę od razu do rzeczy. Chodzi mi głównie o to, że w Łomży jest za mało miejsc, gdzie młodzież mogłaby się "pokazać" w pozytywnym świetle. Chodzi mi tutaj o koncerty np:muzyki hh (złośliwi powiedzą że hh jest ostatnio w modzie i że mają dość).W Łomży jest kilka grup, składów, które mogą "pokazać co potrafią".Ktoś powie... : "są słabi",ale nie będą lepsi jeśli nie pozwoli im się rozwinąć. Zambrów, Białystok(pragnę podkreślić, że nie są lepsi ani gorsi od składów z Łomży),a organizują koncerty, na które przychodzą młodzi ludzie... dlaczego w Łomży tego nie ma?? Nie wiem z czego to wynika... czy ze słabego zaangażowania młodych osób, czy z niedbałości władz miejskich, złego rozpromowania?.... Uważam że powinien ktoś coś z tym zrobić, inaczej zostaniemy brzydko mówiąc "daleko w tyle za murzynami" i nie chodzi tu tylko o koncerty. Zamiast zapraszać "gwiazdy" telewizyjnych show typu Big Brother czy Bar powinniśmy zadbać o własny, "łomżyński" potencjał drzemiący w wielu młodych ludziach....
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Łomża nie-kulturalna |
Jestem jak najbardziej za organizowaniem koncertów na których mogłaby sie wykazać łomżyńska młodzież, która coś tworzy. Pamiętam czasy świetności ODK-u sprzed jakichś 10 lat. Wtedy było nawet sporo łomżyńskich zespołów - z 10 na pewno. Ale wtedy przed każdym koncertem znanego zespołu, który był zaproszony do Łomży, w roli supportu grał jakiś nasz zespół. Co fajniejsze, pan Benek zapraszał czasem zespoły "pod" rodzaj muzyki granej przez poszczególne łomżyńskie zespoły aby każdy mógł mieć swoje 5 minut na lokalnej scenie. Ponadto był organizowany raz do roku przegląd miejscowych zespołów. Ludzi zawsze było mnóstwo. Ci Forumowicze, którzy chodzili wtedy na te koncerty pamiętają, że to był niesamowity czas, niesamowite miejsce i niesamowici ludzie. Ja sama z rorzewnieniem wspominam tamte chwile. Zapewne też dlatego, że to były szalone czasy szkoły średniej. Ja w ogóle nie orientuję się jak teraz jest, ale powinno być tak, że te osoby, które coś robią, tworzą powinny mieć okazję do zareprezentowania się. Na razie tu - na miejscu, a jak to co robią robią dobrze to może ktoś ich wypatrzy... W każdym bądź razie życzę powodzenia i wytrwałości tym o których mowa w tym temacie:)
|
|
"Chodzi mi głównie o to, że w Łomży jest za mało miejsc, gdzie młodzież mogłaby się "pokazać" w pozytywnym świetle. Chodzi mi tutaj o koncerty np:muzyki hh" A Bonar? Młodzież może sie tam pokazać w pozytywnym świetle na koncertach tyle że innej muzyki (jako że przed hiphopem postawiłaś "np." wnioskuję, że nie o sam hiphop ci chodzi). I metale i punki jakoś potrafią się zorganizować i "pokazać co potrafią". Próbowałaś już cokolwiek zrobić, zanim założyłaś ten temat? ______________ Chwała Wielkiej Rzeczypospolitej (Nie mylić z Wielką Polską :-) WWW.WIELKA.NET ______________
|
|
Fajnie by było żeby tu ziechali sie dobrzy znani ludzie któży by pokazli co to jest HIP-HOP tylko kto by tu mógł przyjechać ?? i kto by przyjechał ?? ale nawet fajna by była taka imprezka.
|
|
Peja,Kaliber 44,Paktofonika,Snoop Dogg,Xzibit i wiele innych ...
|
|
Ja naprzyklad slyszalem w telewizij ze 75% spoleczeństwa klnie bo sie denerwuja a 25% młodzierzy klnie bo im te słowa sie podobają !
|
|
Ja naprzyklad slyszalem w telewizij ze 75% spoleczeństwa klnie bo sie denerwuja a 25% młodzieży klnie bo im te słowa sie podobają !
|
|
a ja słyszałem że raz jak się napisze cos to wystarczy !
|
|
wszyscy hiphopwcy się szczycą, że są z podzeimia. Jak im tam dobrze to niech nie próbują z tego podziemia wychodzić. Wybaczcie, ale nie lubię tej muzyki i uważam, że im jej mniej tym lepiej. Prawdziwa muzyka to taka, którą się najpierw pisze - później gra... a nie odwotnie.
|
|
Moim zadaniem miejsc jest sporo, tylko zespoły nie bardzo wiedzą jak do tego podejść. Jeżeli w tym co robicie jest dużo pasji, możliwości i talentu to z przyjemnością podpowiem jak to zrobić aby zaistnieć (przynajmniej na lokalnym rynku). Podkreślam, że nie chodzi tu o zarabianie kasy i osiąganie statutu gwiazdy bo nie jestem menadżerem ani promotorem. Pozdrawiam
|
|
Jak już wyżej ktoś wspomniał to mamy przecież Bonar :) ale inna muzyka taka jak hh w sumie też powinna mieć ujście. Może rzeczywiście dla takich co słuchają hiphopu nie ma placówek, ale to niezbycie dowodzi, że nie potrafią się zorganizować, albo że jest wśród nich za mało osób, które chcą i potrafią siebie zaprezentować. NiemoralnieNormalna
|
|
Jasta to byly niezle czasy te o ktorych mowisz, eh ta mlodosc :] a i sam czlowiek sie staral cos robic a nie czekal az mu ktos cos pod nos podstawi.
|
|
Wazzup zapomnieliscie o ziomach z kolna .. kur.. ludzie może niemamy aż tak rozwinietej jak u was subkultury że co 2 pajac sucha haha ale jest kilku zajawkowców ... zapraszam na mój blog http://kolnoganja.blog.onet.pl/ jak wiesz mam na imie Damian mam 16lat mieszkam w kolnie jak chcesz sie dowiedzieć czegoś wiencej to mój numer GG 1029586
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |