czwartek, 20 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Problem z aktywacją Visty Ultimate 64-bit, proszę o pomoc.

Witam.
Mam następujący problem.
Zaczynam instalację Visty Ultimate 64-bitowej, wpisuję klucz, Vista się instaluje.
Następnie przychodzi czas na zainstalowanie witaminki. Tak więc instaluję witaminkę, niby wszystko okey, ale przy restarcie, na planszy gdy ładuje się Windows (tu gdzie jest kolory pasek, który przebiega z lewej do prawej) wszystko zatrzymuje sie - ten kolorowy pasek tak śmiga w nieskończoność lub w pewnym momencie się zawiesza i pomaga tylko restart, no ale po restarcie znów to samo :///

Proszę o pomoc.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Problem z aktywacją Visty Ultimate 64-bit, proszę o pomoc.

moze warto kupić orginał

jak wyrzej. nie kradnij

jedyny prawdziwy jasio :}

Nie napisałem, że ja nie mam oryginalnego systemy, a jedynie pytam się jak rozwiązać taki problem :)

Nie napisałem, że ja nie mam oryginalnego systemu, a jedynie pytam się jak rozwiązać taki problem :) Więc zamiast pisać, bo pisać, pomóżcie :)

cytat ''Następnie przychodzi czas na zainstalowanie witaminki'' i twierdzisz że masz orginał, na opakowaniu jest nr tel wsparcia technicznego Microsoft. Powodzenia

Witaminke :] a jako wziąłeś C , D ? nie umiesz to nie instaluj piratów .

hehe A żebyś wiedział, że mam oryginalnego Windowsa:) A w jakim celu się pytam o tą kwestię to już nie wnikaj:)

spróbuj uruchomic system w trybie awaryjnym (wciskaj klawisz F8 zanim pojawi się ładowanie systemu - pojawi się menu).
jak uruchomi się dobrze, to zrestartuj ładnie przez START -> URUCHOM PONOWNIE.
jest szansa, że się uruchomi.
jeśli nie - powtórz instalkę.
mogą być błędy na dysku, które powodują ten problem.

No telefon do wsparcia technicznego Microsoft i po sprawie...

a procesorek 64 bitowy siedzi w tym kompie? moze dlatego nie chce sie zainstalowac, ze hardware za slaby.

Trackone i D dzięki za rzeczowe uwagi.
Niestety odpalenia systemu poprzez tryb awaryjny nie powiodło się, po prostu wczytuje pliki i w końcu proces staje tak jakby się komp zawiesił.

P.s. Tak, koleżanka twierdzi, że procesor 64-bitowy na bank.

Co więc może to powodować? Pierwszy raz się z tym spotkałem.

Prosta sprawa jak oryginał to dzwoń do microsoftu i tyle. Jak pirat to szukaj na forach się tym zajmujących. A skoro piszesz o witamince to system nie jest legalny.

http://www.interost.pl sklep z wannami, kranami, kotłami itp.

zakladajac ze masz 64 bitowy procesor (takich jest wciaz nie za duzo) i masz "dzialajaca" viste to: jezeli kiedykolwiek jakis inny system operacyjny byl instalowany z tego samego twardziela - sformatuj twardy dysk, najlepiej uzywajac programu sciagnietego ze strony producenta twardego dysku. Sprawdz czy wersja BIOS-u w twoim pc wspomaga 64 bitowy system operacyjny, jezeli nie to - bios update. Poszukaj na necie czy vista 64 bit ma wbudowane driver-y to sprzetu jaki uzywasz: karta graficzna, motherboard itp. Moze poprostu nie daje sie zainstalowac na sprzecie jakim dysponujesz. Za kilkanascie dni wychodzi windows7, wiec jest maly sens tracic kilka godzin na instalacje, ktora za niecale 3 tygodnie bedzie i tak do zmiany. PS jest sporo programow, ktore za nic nie chca chodzic na viscie 64. Sam uzywam Fabrycznie Zainstalowana Vista 64 Home Premium i musialem dorzucic dual boot z xp professional 32 bitowe, zeby uruchomic niektore programy.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org