poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Droga z Nowogrodu w kierunku do Olsztyna!!!

Ostatnio drogowcy wpadli na genialny pomysł na wyremontowanie tej drogi !!! No i postawili znaki z ograniczeniem prędkości do 50/h, a policja zarabia na te znaki które postawili na odcinku 20 kilometrów. Każdy kto jechał tą drogą wie że ta droga może być tylko w województwie podlaskim. Jeżdżę po całej Polsce i takiej drogi nie widziałem... Jak ktoś jedzie z Olsztyna w kierunku Łomży to widać że w Kuziach zaczyna się ściana wschodnia !!! super reklama dla województwa… Za rok wybory samorządowe przyda się świeża kiełbasa wyborcza …

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Droga z Nowogrodu w kierunku do Olsztyna!!!

Pieniadze na remont tej drogi poszly na nowe ulice w Biełomstoku i remont drog w jego okolicach.

ta droga to masakra, jezdziłem nią 5 lat regularnie do Olsztyna. szczególnie po zimie wygląda jak ser. w zime czasami lepiej było jechać przez ostrołękę lecz nadrabiało się kilkanaście kilometrów.

duzo takich drog jest w Polsce, nienarzekajcie

Mistrz bez Malgorzaty

To prawda że takie drogi są w Polsce, ale nie drogi krajowe, jak już to gdzieś, na uboczu gdzie nikt nie korzysta. co do kiełbasy wyborczej, może najwyższy czas dać szanse nowym twarzą, ale żeby się to udało trzeba by głosować na bezpartyjnych, bo partyjni i tak oddadzą swoje głosy tym z czoła listy i i będą ci sami co są.

Oto kilka przykładów dlaczego droga nr 645 nie może być remontowana.
Poprawa jakości funkcjonowania systemu transportu publicznego miasta Białegostoku - Etap II 117,35 Etap III 119,18 mln
Budowa przedłużenia ul. Piastowskiej w Białymstoku 45,24 mln
Przebudowa ul. Gen. F.Kleeberga w Białymstoku 53,51 mln
Przebudowa ul. Gen. Wł. Andersa w Białymstoku 38,64 m;n
Budowa przedłużenia ul. Gen.Wł. Andersa w Białymstoku 71,79 mln
Przebudowa ul. Gen. St. Maczka w Białymstoku 106,62 mln
To są środki z PO Rozwój Polski Wschodniej, który miał zapewnić zrównoważony rozwój tych obszarów. Dla śledziowa jedynym ważnym obszarem jest Białystok i jego otoczenie.
Budowa Opery i Filharmonii Podlaskiej - Europejskie Centrum Sztuki w Białymstoku 182 mln. To są środki z PO Infrastruktura i Środowisko. Na kolejną głupią inwestycję, która zaspokoi jedynie śledziowską zachłanność przeznacza się środki, które starczyłyby na wybudowanie 3-ech dróg o długości po ok. 30 km każda.
Razem z Programów Operacyjnych na Białystok przeznacza się ponad 734 mln zł. Oczywiście wybrałam tylko dotyczące infrastruktury bez innowacyjności i budowy tzw centów rozwoju (ok. 120 mln). Do tego trzeba dołożyć środki z RPO Woj. Podlaskiego ok 250 mln lub więcej.
Wychodzi sporo ponad miliard. Nie ma tu miejsca na inwestycje w terenie. Zresztą dla wodzów tego województwa istnieje tylko Białystok, reszta może się udławić. Dlatego trzeba jak najszybciej zlikwidować ten potwór - województwo podlaskie.

nowanna

bryl:"Jak ktoś jedzie z Olsztyna w kierunku Łomży to widać że w Kuziach zaczyna się ściana wschodnia !!! super reklama dla województwa…"

Akurat województwo war.-maz. również zaliczane jest do tzw ściany wschodniej.

kama1: "To prawda że takie drogi są w Polsce, ale nie drogi krajowe[...]"

Przecież ta droga nie jest krajową, a jedynie wojewódzką.

droga krajowa nr szescset cos tam

ta droga jest straszna!!! dziura na dziurze i do tego wąska...dawno powinni coś z nia zrobić tym bardziej że bardzo dużo ludzi -studentów przede wszystkim korzysta z niej dziwi mnie bardzo że władze tak długo zwlekają z tym...

Benny, jesteś nieprecyzyjny: w Kuziach zaczyna się Mazowieckie, więc faktycznie jest tam ładny symbol początku ściany wschodniej.
Białystok nie jeździ nad morze, więc nie potrzebuje tej drogi.

W sumie rzeczywiście, mniejsza o to czy zaczyna się tam mazowieckie czy może jeszcze jakieś inne, fakt jest taki, że droga jest zdezelowana.
Tylko jeszcze raz podkreślam, bo niektórzy źle tą drogę interpretują jeśli chodzi o przynależność administracyjną, nie jest to droga krajowa, a Droga Wojewódzka nr 645. Numery dróg krajowych sa na czerwonym tle, natomiast wojewódzkich na żółtym. Także chyba sprawa jest oczywista.
Wniosek jest jeden, droga ta jest na "peryferiach" woj.podlaskiego, tzn z dala od Białegostoku, dlatego też zarząd województwa za szybko nie zainteresuje się jej modernizacją.

przecież można jechać na Ostrołękie, nadrabia się raptem 8km. do Myszyńca

A np. dla pana Kołakowskiego ważniejsze jest wypędzanie Czeczenów. W końcu nie narazi się PISiorom ze śledziowa bo wysokie miejsce na liście przepadnie.

--
tomek w.

\"Rzuciłem myśl, że cokolwiek mi się należy\"

\"Żeby mi się chcialo tak, jak mi sie nie chce\"

Autor: VIP_1 (---.elomza.pl)
Data: 23-09-09 14:24
przecież można jechać na Ostrołękie, nadrabia się raptem 8km. do Myszyńca

Jak już to 18 km. Dolicz do tego 20 minut na przejechanie Ostrołęki. Razem pół godziny conajmniej w plecy.

do Krab, jest 8,2km, a czas przejazdu jest identyczny, przynajmniej Tirem, odcinek Myszyniec - Ostrołąka - Łomża można śmiało jechać 90km/h, a odcinek Łyse - Nowogród w porywach do 70km/h, mowa jest o samochodzie ciężarowym, osobowym to inna bajka, i jakim cudem przejeżdzasz Ostrołękiee 20 min, dzisiał mi się udało w pięć minut, od ronda do ronda.

droga na ostroleke jest bardziej ciekawsza, tylko nie dla tych co jada do Zbojnej ;/ taka polityka u nas w kraju

Do VIP_1
Robiłem tą trasę codziennie przez pół roku. Różnica jest ok. 15-16 km. Ciężarowym faktycznie mordęga, ale osobówką czy busem się opłaca. Szczególnie jak zna się mały objazd omijający najgorsze odcinki drogi. Łomża-Myszyniec robiłem w 40 minut. Takiego wyniku nigdy nie miałem przez Ostrołękę.
A Ostrołęka to inna piosenka. Raz jest lepiej raz gorzej zależy od pory dnia.
Kiedyś udało mi się Warszawę przejechać od Janek do Marek w 19 minut i to przez centrum miasta.

Gdyby ta droga znajdowała się na terenie województwa mazowieckiego to na pewno problem byłby dawno załatwiony. Jest to przejaw nie kompetycyjności urzędników województwa podlaskiego ,nie wykorzystują pieniędzy gdzie
najbardziej wymaga
sytuacja lecz tam gdzie im się podoba. Byłem w Białymstoku i widziałem, że jest tam prowadzonych dużo remontów ulic, które przecież nie wymagały natychmiastowej poprawy. Wynika z tego, że nie traktuje się jednakowo obywateli obrzeżnych regionów województwa podlaskiego. Należało by przeprowadzic plebiscyt, w którym obywatele zdecydowali by do którego województwa chcą przynależec!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ta :P To ja chciałbym w Dolno śląskim...Tam ostatnio widziałem w *** remontów dróg.Ludzie nie którym chyba w głowach się poprzewracało.

http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas

A w mazowieckim to Łomża gdzie by leżała? Tez na obrzeżu.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org