Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Zwierzęta zabijają ludzi |
Coraz więcej jest wypadków spowodowanych przez wybiegające z lasu zwierzęta. Giną ludzie. Czy nadleśnictwo i władze gmin zastanawiały się nad tym, czy tych zwierząt nie jest przypadkiem za dużo? Może należałoby odgrodzić jezdnie od lasu siatkami? Czy też pozwolić niech sobie ludzie giną bo łosie są piękne? _____________ Polska gola!!!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Zwierzęta zabijają ludzi |
To nie zwierząt jest za dużo. To ludzi jest za dużo. "Nikt nie jest bardziej zniewolony niż ci, którzy błędnie myślą, że są wolni"
|
|
ty sie martw co będzie w 2012.....Te całe przebiegunowanie ziemii to poważna sprawa.....
|
|
może to był łoś super ktoś :) siatka ??? zajebisty pomysł przy takiej dziurze budżetowej wydaje mi się ze siatki założą w 2075r no chyba ze kolega sam kupi siatkę a ludzie do roboty się znajdą
|
|
Pipolo - wiesz nikt by nie pomyślał, że mógłby mi wyskoczyc jelonek, a jednak... I samochód - EcH :/ Osiem - nie jest nas za dużo... I nie, że jechałam szybko, ale miałam możliwości manewru, bo albo czołówka albo po drzewach i co nadleśnictwo na to - NIC, maja gdzieś takie przypadki, bo to nie jest okres godowy, a zarządca drogi ich to nie interesuje, pytanie tylko gdzie znajki ostrzegawcze?! Na szczęście nikomu się nic nie stało... Ale kto musi pokryc koszty naprawy - oczywiście właściel samochodu... Szkoda na nich wszystkich słów, ale niestety musi dojśc do tragedii, by chyba ktoś na stołku wyżej przejrzał na oczy!!
|
|
Nie ma mowy, żeby nawet po tragedii ktoś wyżej przejrzał na oczy. Oni coś zrobią, bo wymusi to na nich opinia publiczna. Pamiętaj, że urzędnik sam z siebie nigdy nic nie zrobi, nie można być, aż takim optymistą. "Nikt nie jest bardziej zniewolony niż ci, którzy błędnie myślą, że są wolni"
|
|
a pamietacie tych darmozjadow greenpace co uwazaja ze zaby sa wazniejsze od dzieci nawet ,kupa debili ja osobiscie to bym im nogi obciał pila spalinowo,ciekawe jak by stracil dziecko w wypadku tego im wszystkim zyczea najgorsze ze te bezmózgi z niby unii jeszcze sa za nimi teraz przyszlo nam zyc
|
|
Pipolo a co powiesz na przypadki gdy pieszy powoduje wypadek... może by tak pieszych wystrzelać bo jest ich za dużo ???? jak ludzie będą myśleć dalej tak jak ty.. to zwierzęta w przyszłości swoim dzieciom będziesz mógł pokazywać na zdjęciach.... w jakiś sposób zwierzęta muszą się przemieszczać bo żyją tu od zawsze..... i takie wypadki będą się zdarzały ale to nie powód aby je zabijać.... do Angel - jeżeli chcesz się ustrzec przed takimi losowymi wypadkami wykup autocasco... wtedy ubezpieczyciel zwraca koszt naprawy.. a odnośnie tego gdy ktoś zginie wygląda to tak że takie jest ryzyko za poruszanie się pojazdami... może nam wyskoczyć tir ;) ... pieszy .... łoś ... drzewo.... i nie przewidzisz tego...a jeżeli coś takiego się stanie to na pewno z nadleśnictwa nikt nie beknie bo to nie zoo.... a zwierząt nie odizolujesz nigdy w 100% od podrzędnej drogi.. autostrady mają specjalne przejścia dla zwierząt.... ale my się nigy czegoś takiego nie doczekamy :) ;)
|
|
andre695 ty se sam nogi obetnij... ale radził bym głowę ;) ... aaa i jak możesz rozwiń swoją myśl o tych żabach.. albo podaj jakiś link bo nie rozumiem przeszkadza ci że ktoś stara się ratować zwierzęta ??? ja akurat jestem bardzo zadowolony że są tacy ludzie którzy nie myślą tylko o sobie... i pomagają zwierzętom gadom płazom itd. a temat wypadków jest tematem "rzeka" ale na pewno więcej ludzi zginęło w wypadkach przez ludzi niż przez zwierzęta...... ale oczywiście do wypadków powodowanych przez pijaków idiotów szpanerów piratów i niedzielnych kierowców na drodze wszyscy już przywykli i dla większości jest to normalne... a gdy zdarzy się kilka wypadków ze zwierzętami wtedy wszyscy są oburzeni...... ;)
|
|
*X*X* zauważ, że nie każdy samochód może miec te autocasco, bo auta powyżej 12 roku nie są objęte taką możliwością i nie na wszystkie samochody dostajesz 100 % zwrotu, bo to też zależne jest od wieku pojazdu :) A pozatym na autostradach też zdarzają się takie przypadki, że wyskakują dzikie zwierzęta :/ Osiem - żeby tragedia dotyczyła dziecka ważnej osoby to uwierz mi wszystko dałoby się zrobic w tym kierunku - takie są nasze realia
|
|
nie chce być chamski :P ale to od nas zależy jaki mamy samochód i ilu letni... wiem że nie stać większości ludzi na nowe samochody sam fortuny nie zarabiam ... ale to też nie wina zwierząt że ktoś nie ma autocasco... i powiedzmy zginął by nawet prezydent w takim wypadku (nie lubie go ale aż tak źle mu nie życzę ;) ) i czy wtedy pozabijano by wszystkie łosie ??? lub inne zwierzęta??? ... na pewno głośno ale na pewno nikt by nie zabijał wszystkich zwierząt... postawienie siatek itp. nie miało by sensu bo kasy na drogi niema a co dopiero na siatki... ;)
|
|
*X*X* ja, np. nie jestem oburzona, że to zwierzak wbiegł, przecież robił to on nieświadomie i pewnie wystraszył go jakiś człowiek na polu, bo był to okres żniw, no cóż stało się... Cieszę się, że nikomu się nic nie stało, bo gdyby to był łoś no to gorzej by było na 100% :/ A samochód rzecz nabyta - naprawic się dało... I tak szczerze, to przeraża mnie te nasze polskie prawo!!
|
|
To jest dopiero parodia, szczyt absurdu. To naród jest suwerenem państwa, 95% społeczeństwa uważa dane prawo za złe i nikt się nie buntuje, a władza wmawia ciemnej masie, że to dla naszego dobra. Przykład - ZUS. "Nikt nie jest bardziej zniewolony niż ci, którzy błędnie myślą, że są wolni"
|
|
mi się wydaje że ludzie mają skłonność do narzekania...każdy mówi to złe tamto złe ale tak na prawdę nic z tym nie robimy bo lubimy w większości przypadków po narzekać :P żeby przeciwstawić się systemowi naprawdę trzeba by było się zmobilizować.... ale to chyba jest niemożliwe ;)
|
|
Chodzi w tym temacie o łosia,który skoczył pod autobus?Autobus jechał przez las o ile dobrze zrozumiałem niusa,a w lesie to ludzie są gośćmi u zwierząt nie odwrotnie,to natura i co zrobić?Na pewno był znak ostrzegawczy..zgadzam się z tym co napisał Osiem[b/]..to ludzi jest za dużo..tej czystej natury zostało nam nie wiele..szanujmy to..a że stało się tak..wypadek przypadek ani zwierze ani kierowca autobusu nie mogli tego przewidzieć..
|
|
Wybaczcie błąd ;)
|
|
myslalem ze jestes bardziej rozumny chodzi o Augustów i obwodnice o ile znasz spawe obwodnicy a wypadki to zawsze beda tu sie zgodze tylko czemu władze ici debile greenplace czy cos podobnego blokuja normalnym ludziomprawo do zycia
|
|
o co kasa byla checi tez i co i nie zawsze chodzi o kase typowy przyklad przestancie martwic sie o zwierzeta a oludzi tak samo by było z tymi siatkami juz by były to jakis debil by sidzał na drzewie i protestował ze zabrania sie przemieszczac zwierzakom
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |