Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Urzad Pracy |
Dzis chcialam zarejestrowac sie w UP lecz nie jestem z Łomży. Potrzebuje zameldowania tymczasowego zeby to zrobic. Osoby od ktorych wynajmuje mieszkanie sa za granica. Co mam zrobic? Jak to zalatwic? Mial ktos taki problem? Pomocy...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Urzad Pracy |
to poproś rodziców żeby wzięli zaświadczenie z KRUS że nie płacą za ciebie ubezpieczenia czy coś w tym rodzaju a jak nie to do jakichś kuzynów z miasta i proś o meldunek
|
|
nie jestem ze wsi.... moje rodzice nie pobieraja KRUS-u. Jestem z innego miasta a tu w Łomzy nie mam rodziny. Mieszkam tu z chlopakiem
|
|
To się nie zarejestrujesz w UP, albo szukaj innego mieszkania, gdzie ktoś będzie chciał Cię zameldować tymczasowo, albo rejestruj się w mieście, gdzie masz meldunek z zaznaczeniem, że szukasz pracy w Łomży. A co do meldunku tymczasowego to nie rób sobie nadziei, nikt kto wynajmuje mieszkanie nie chce meldować, bo to dodatkowe koszta, a większość wynajmuje mieszkania "na czarno" czyli nie odprowadza podatku od tego zarobku.
|
|
ten kto ci wynajmuje mieszkanie nawet jeżeli rozlicza się z US nie ma obowiązku Cię meldować.
|
|
dokładnie o tym mówię, tym bardziej, że nawet jakby się rozliczał, to i tak są dodatkowe koszty z tytułu zameldowania tymczasowego. Więc raczej nie ma co liczyć na to.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |