wtorek, 18 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Zdjęcie koloru

Jak w temacie.

Czy ktoś z dziewczyn zdejmował kolor (farbę) z włosów, chcąc powrócic do naturalnego koloru. Ile razy to trzeba zrobic, by miec swój naturalny kolor włosów i gdzie najlepiej?? Czy niszczy to bardzo włosy?? I ile kosztuje mniej więcej...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Zdjęcie koloru

polecam Panią Anię na Dmowskiego

a ja bym w ogole nie polecała ci tego robic , kiedyś też chciałam powrócić do swojego naturalnego koloru,ale najpierw dowiedziałam się wszystkiego na ten temat i zrezygnowałam.To jest bardzo szkodliwe dla włosów,dlatego naprawde nie warto.Zrób sobie jakis kolor w odcieniu twoich naturalnych włosów i poprostu poczekaj aż same ci odrosną :)

Ja byłam jakiś rok temu z tym samym problemem u pani Ani na Dmowskiego, ale Pani Ania mi to odradziła.
Kolor miałam troche ciemniejszy niz swój więc poleciła mi mycie szamponem przeciwłupieżowym żeby kolor się wypłukał i miała rację, nie wypłukał sie idelnie ale było o niebo lepiej.

Innym rozwiązaniem jest tez tacz

Dziękuję dziewczyny, no moja fryzjerka też mi odradziła, ale panie w Akademii Fryzur mówiły, że odrazu robi się regenerację włosów, dlatego wolałam podpytac inne osoby, gdyż prawie każda osoba mi to odradza, a tam nie widzieli przeszkód :/ A dodam, że mam słabe włoski...

nie widzieli przeszkód bo do niezła kasa za taka robotę :/
ja radziłabym ci spróbować wymyć kolor chyba ze jest zupełnie inny niz naturalny albo udaj sie do Pani Ani na Dmowskiego i ona ci doradzi co zrobić, na pewno nie poleci nic co zniszczy Ci wlosy

Pytanie jakie należałoby postawić na początku to jaki miałaś naturalny kolor i z jakiego chcesz zmienić.

Zakładając, że z czarnych włosków chciałabyś wrócić do jasnego to emila987 podała chyba najrozsądniejsze rozwiązanie. Ściągnięcie koloru jest możliwe ale nie od razu i zabieg taki (zdjęcie koloru, położenie mocnego balejażu i podcięcie włosów) to koszt od 100zł do 300zł (zależy jaki fryzjer). Poza tym to nie zapewni 100% powrotu do naturalnego koloru. zazwyczaj zaczyna się od 'sino koperkowego blondu' lub 'świńskiego blondu' ;) hehe poważniej to taki niby marchewkowy. Żeby uzyskać naturalny blond trzeba sporo czasu i wytrwałości.

Druga sprawa to farba jaką użyłaś do zmiany koloru. Użycie szamponu przeciwłupieżowego ma rację bytu ale przy zastosowaniu słabszych farbach. Wypłukanie czarnego koloru z farby palett to wątpliwa sprawa.

Poza tym tak jak wspomniały Panie powyżej zabieg dekoloryzacji niszczy w większym czy też mniejszym stopniu włosy w zależności jak szybko regenerują Ci się włosy i czy są zdrowe.

Ta tak z męskiego punku widzenia ;) powodzenia... najpiękniejsze kobiety są zawsze naturalne haha

Naturalny to blond taki średni blond, bo w lato mi się robiły jasne refleksy od słonka, a w zime trochę ciemniały.

Najpierw malowałam na jasny blond, później stopniowo przyciemniałam, aż po brąz.
Teraz mam taki ciepły brąz z domieszką czerwieni, czy wiśni - dokładnie nie wiem, gdyż zawsze maluję u fryzjera, a ale ten kolor powstaje z mieszania dwóch farb :P Ogólnie kolor się ładnie prezentuje, ale wypłukuje się szybko i szybko odrosty znac.
A jakoś brązową farbą, czy też blondem łatwo się tego koloru nie pokryje, gdyż blond wyjdzie miedziany, a brąz będzie odbijał tą wiśnie...

Próbowałam już kiedyś właśnie stonowac włosy, żeby miec naturalne, ale no tak jak "~" ująłeś, wyszedł "świński blond", który kompletnie mi nie pasował i odrosty ciemniejsze dużo były dlatego przyciemniłam :/

Ale zdjemowac koloru już nie chcę na pewno. A do p. Ani się przejdę :)

Robiłam sobie raz taki "zabieg" z czarnego koloru a włosy mam brąz u pani Ani na Dmowskiego z tego co pamiętam 150 zł (włosy do ramion).Mam dosyć osłabione włosy malowaniem prostowaniem ale po zdejmowaniu koloru nie było w moim przypadku wielkiej róznicy.

Pani Ania potrafi czynić cuda :) warto sie do niej wybrać

Naturalnego koloru raczej nie odzyskasz, bo wiadomo, ze po farbowaniu włosy ciemnieją, a po takim zabiegu będziesz miała siano nie włosy;/

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org