niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Peja, miłość jest!

"Wszystko ma postać przyjemną, gdy ja z Tobą, a Ty ze mną."
Naprawdę fajnie jest być we dwoje... Mimo że wieje wiatr, że słota i deszcz okrywam ja kurtką i tulę w raminach. Rozczulają mnie jej plamy na twarzy od słońca, początki celluitisu, powoli zaokrąglające się kształty.
"Małżeństwo jest formą naszego czyśca na ziemi, przez który się nawzajem zbawiamy."
Znowu się dąsa, ja nie wiem o co jej chodzi, ale... pewnie ma rację. Chciałaby żebym był jak Marek, Krzysiek... itp. Czemu do jasnej cholery nie wyszła za nich... Nie odzywam się, po co ją prowokować. Uciekam na kanapę... Niech się wygada...
"Żony wtedy są najlepszymi słuchaczami, gdy ich mąż mówi do innej kobiety."
Nie słuchała mnie wcale, nie interesują ją te tematy, ale w drodze do domu wyrzuca mi każde słowo do jej koleżanki, to że powiedziałem że ładnie wygląda, że rozmawiałem z nią za długo. A z kim miałem rozmawiać gdy ona dąsała się na mnie...
"Nic nie zdziałasz dla świata, gdy na każdym kroku
Ukochanej kobiety brak przy Twoim boku."
Nie idzie mi pisanie... Artykuł ma już kolejny deadline, a ja... sprawdzam emaile, telefon... Czemu ukochany małpiszon nie dzwoni... Czemu... To już miesiące...
"Wymiana nawyków: ja daruję ci ten nawyk, ty mi tamten i tak rodzi się małżeństwo."
Lubię cię pocałować niespodziewanie, mimo że ścieram ci puder, szminkę sobie poprawisz... Lubię iść z Tobą pod rękę, rybę jej rękami, zostawiam kubek na stole i chrapię okropnie... Ty też masz wady które mnie denerwują... Odpuścimy sobie połowę, będzie nam lżej...

"Zazdrość to udręka dla kochającego, a obelga dla kochanej."
Upiory zazdrości męczą mnie bez przerwy... Jest sposób by to zwalczyć, bądz obok stale... Chcę Cię obok, nawet jak mi dokuczasz...
"Trzeba, żeby z czyjegoś powodu bolalo serce. Dziwne, ale bez tego życie jest puste."

PRAWDA. MIŁOŚĆ JEST WSZYSTKIM. BEZ TEGO JESTEM NIKIM. KOMPLETNIE NIKIM...

Kocham Ciebie maleńka, wszystko co się z tej miłości zrodziło. Kocham Polskę, łomżyńskie uliczki, mazurskie wody. Rozdarty między kontynentami, nie mogący znaleźć tu tożsamości powoli umieram.
PS. Polonia Chicagowska nie przypomina Polski zupełnie...
PS2. Trzeba powiedzieć prawdę, jestem jednym z tych który emigrując przegrał siebie... lub wygrał Ciebie...
PS3. Uwielbiam waszą krytykę na forum. Czuję się jakbym był między wami. Mam już komputer w domu, jeśli maleńki pokoik można nazwać domem. Niestety nie mam emaili osób które pisały do mnie wcześniej, jeśli możecie odezwijcie się dasto@hi.pl
PS4. Prowadzę tu dział kulturalny w gazecie... piszę o balecie, teatrze, literaurze, a najczęściej o malarstwie... Czekam na wasze listy, krytyczne i nie tylko...
Wasz DaSto

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Peja, miłość jest!

nastepny przydługi texcik człowieku nie masz co robic po nocach?

WIem ze miłość istnieje ale ja wierze w miłość wzajemno !!!!!!!!!!

PEJA I NIE ZMIENIA SIE NIC.......

Dar! Nie pisz po nocach dla ludzi, którym brak czasu (tych marnych sześciu godzin różnicy).

Różnic jest więcej. Nieliczni je opisują.

Więc czekam (o każdej porze).

Pisz.

MRD (TPP)

pisz prosze pisz ja czytam uwaznie i lubie czytac

nazis

DaSto
Co się z Tobą podziało?
Dłuuugo Cię nie widać...
Żyjesz jeszcze w tej Hameryce?

a mnie sie podoba w końcu cos troche normalniejszego :))))

DaSto piszesz cyt "....piszę o ... a najczęściej o malarstwie..." sam jesteś malarzem, artystą, malujesz słowami. Niestety nie każdy tak potrafi pisać jak Ty, a szkoda, wielka szkoda. Sam widzisz jak jest czytając nasze posty na tym forum, miernota, marazm i ciągłe narzekania. Więc pisz jak najwięcej nie patrząc na słowa krytyki, zawsze jest te kilka osób które przeczytają z uwagą, a potem jeszcze raz smakując słowa, a potem znowu.... :). I chyba dobrze że są tacy co krytykują, równowaga musi być. Żal mi tylko Ich że nie rozumieją, a może nie chcą zrozumieć ? ...

Pozdrawiam

Ave

Równowaga musi być...
Wśród argumentów za usprawiedliwieniem istnienia zła na świecie
często słyszę właśnie, że równowaga musi być, że zło nie jest nudne,
jest intrygujące, ciekawe. Nie zgadzam sie z tym! Świat doskonale poradziłby sobie bez zła tylko, że wciąż za mało ludzi tego chce.
Pewnie dlatego, iż czynienie dobra wymaga więcej wysiłku, jest trudniejsze...
Ponadto ludzie uwielbiają myśleć kategoriami "lepszy-gorszy", miast myśleć po prostu "inny", a przez to dodający światu kolorytu.

GiveHundred

Ostatnio obejrzałem "Prostą historię" Lyncha i po raz kolejny nabrałem ochoty na wyjazd do Stanów. Do "tych równin rozległych, do tych głuszy nieobjętych wzrokiem". Jest coś specyficznego w klimacie Stanów, no nie? Czy to tylko złudzenie? Obiecuję sobie, że kiedyś przejadę ten kraj samochodem w poprzek i myślę że to kwestia najbliższych kilku lat. Jak nie zweryfikuję mojego snu o A., to będę bardzo nieszczęśliwy.

Pozdrawiam wszystkich z autorem wątku na czele

Autor: jacko (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 19-12-04 16:03

Ostatnio obejrzałem "Prostą historię" Lyncha i po raz kolejny nabrałem ochoty na wyjazd do Stanów. Do "tych równin rozległych, do tych głuszy nieobjętych wzrokiem". Jest coś specyficznego w klimacie Stanów, no nie?

No tak! Jasne, że tak!
Życzę Ci z całego serca, abyś dopiął swego i napatrzył się do bólu.
A w międzyczasie zaglądał na forum, relacjonował na bieżąco i wklejał fotki.
Ja, póki co, oglądam sobie parki Ameryki w albumie "składanym i złamanym" przez mojego męża i myślę, że na tym się skończy.
Ale może moje dzieci... Tak bym chciała...

ryskago
Czy te Parki Ameryki to album mojego kolegi Pana Kulki.
Niedugo wrócę na forum
Wasz Dasto

Sprawdzę
Cieszę się
Czekam
No to do zobaczenia

MirRobDer:

Tych różnic jest więcej. Np. nie sześć, ale siedem godzin różnicy czasu. A swoją drogą, to szkoda DaSto, że się tam w Chicago wspólnie nie namierzyliśmy. Powąchałbym i ja Twego, specyficznego klimatu. Może następnym razem, kiedy tam powtórnie zawitam

ADALL

Autor: DaSto (---.client.comcast.net)
Data: 20-12-04 18:05

ryskago
Czy te Parki Ameryki to album mojego kolegi Pana Kulki.

Raczej nie, autorem jest James P. Delgado, a drukowany był ponoć
na statku w Hong-Kongu, poza pasmem wód terytorialnych w 1992.

Pozdrawiam świątecznie

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org