piątek, 27 czerwca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Cena Papierosów

Cena papierosów idzie w górę przynajmniej o 1zł ale jakość ich w dół,nie rozumiem żeby co raz podwyższać ceny tytoniu i produktów tytoniowych skarb państwa szuka zarobku na wyższej akcyzie na papierosach ? papierosy ryneczkowe są lepszej jakości i nic dziwnego że w polsce tyle jest lewej produkcji papierosów i przemytu z ruskiej granicy a takiej samej jakości prawie, teraz będzie więcej takich lewych produkcji bo sie zaczyna opłacalne i mafia na tym żyje .

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Cena Papierosów

ja mam to w dupie bo własnie rzucam palenie i wam też radze ;-)

Podwyższanie akcyzy na faje to wymóg członkostwa w UE.
Ma to na celu zmniejszyć ilość palaczy.

Wg mnie jesteśmy takim narodem, którego nie da się do niczego siłą zmusić, więc prędzej będziemy kupować lewe fajki etc. niż rzucimy palenie.

Wzrost akcyzy napewno spowoduje rozwinięcie się "szarej strefy" i co pewne zmniejszą się wpływy do budżetu państwa.

Chociaż niewątpliwie cena papierosów jest dobrym bodźcem motywującym do rzucenia :)

palicie? idzcie za wymogami Państwa i cenami :D płaćcie !! bo nie macie innych wydatkow :)

a kto karze wam palic? gupki

jedyny prawdziwy jasio :}

gdyby to był sposób na to by zmiejszyć ilość palaczy to nie powinni społeczeństwa przyzwyczajać podwyżkami rzędu 10% tylko, tylko powinni podnieść akcyze rzędu 100-200% tak by odrazu przeszła chęć na dyma. przecież wiadomo z czego się państwo w dóżej mierze utrzymuje...

dlatego zgadzam się z duvall i ja również rzucam palenie!

gdyby to był sposób na to by zmiejszyć ilość palaczy to nie powinni społeczeństwa przyzwyczajać podwyżkami rzędu 10% tylko, tylko powinni podnieść akcyze rzędu 100-200% tak by odrazu przeszła chęć na dyma. przecież wiadomo z czego się państwo w dóżej mierze utrzymuje...

dlatego zgadzam się z duvall i ja również rzucam palenie!

no to żeby było sprawiedliwie to trzeba podnieść akcyzę na alkohol o 500% i na paliwa o 1000%.
tak samo szkodzą zdrowiu a w wypadkach ginie dużo ludzi.

walić to, i tak dalej będę jarał

Łomża, Łomża, Łomża . . .

to ***** nie palcie

nie pale od 4 m-cy i wala mnie te ceny i wasze problemy rzuc ten syf nie bedziesz jeczal a i pare groszy zostanie

Who's Your daddy?!!!

http://podatki.onet.pl/1990356,1,0,wiadomosci.html
i nie chodzi tu o to czy ktoś pali czy nie i czy ma zamiar rzucać bo papierosy szkodzą czy też nie :-) tylko jak państwo probuje załatwić nas ...ps załatać dziurę w budżecie nami :-) Tak samo by mogli podnieść podatki na lekarstwa i co wtedy ? chcesz się leczyć to płać bo leczenie to powinno być luksusem i nie na każdego stać :O Chore porostu . A że rzucacie palenie to bardzo dobrze i tak 3mać !!

http://podatki.onet.pl/1990356,1,0,wiadomosci.html
i nie chodzi tu o to czy ktoś pali czy nie i czy ma zamiar rzucać bo papierosy szkodzą czy też nie :-) tylko jak państwo probuje załatwić nas ...ps załatać dziurę w budżecie nami :-) A i tak ci co żyją na kontrabandzie zarobią kokosy większe niż SP.
Tak samo by mogli podnieść podatki na lekarstwa i co wtedy ? chcesz się leczyć to płać bo leczenie to powinno być luksusem i nie na każdego stać :O Chore porostu . A że rzucacie palenie to bardzo dobrze i tak 3mać !!

Chlebowski mówi, że podwyżki mają być na dobra luksusowe.
Ze nie chcą podnosić podatku na produkty spożywcze i lekarstwa.

Dlaczego przez Tuska wszyscy mamy żyć na minimum standardu ?

Socjalistyczny rząd, gdy mu zabraknie pieniędzy, zrobi najgorsze świństwo.

VOTUM DEO IGNOTO

nawet jak wzrosnie jakosc to dalej bedziesz smierdzial tak samo:D

"Kto staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem"

Parlament Europejski zadecydował, że w roku 2014
akcyza za 1 paczkę papierosów wyniesie 1.5 euro, (półtora jewreja).

Obecnie akcyza wynosi 138 jewrejów za 1000 sztuk papierosów.

VOTUM DEO IGNOTO

Masz palisz, nie masz nie palisz. Tyle!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org