Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Choinki |
gdzie mozna kupic zywe w Łomży ? Dla ziomów szacunek dla frajerów pogardę
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Choinki |
Nadleśnictwo Łomża ul. Nowogrodzka ceny do 38 zł. pozdrawiam Lepiej żebyś się spalał niż powoli trupio ostudzał...
|
|
w tantym roku kupywałem choinke w konarzycach Działka i Ogród to się nazywa na końcu konarzyc.
|
|
w ogrodniczym na rogu Nowogrodzkiej i Łąkowej Ave
|
|
...a dla mnie kupowanie żywych choinek (a zwłaszcza ich wycinanie) to głupota...nie mam w sumie nic do ludzi,którzy muszą koniecznie mieć żywą choinkę na święta w domu,ale natura jest już na tyle zdewastowana,że chociaż choinek moglibyśmy jej oszczędzić(one nie wyrastają na poczekaniu...w ciągu sezonu).Każda naturalna choinka w domu,to kolejny gwóźdź do trumny naszych lasów,naszej rodzimej przyrody,i pośrednio nas samych.Ja mam sztuczną odkąd sięgnę pamięcią,i wcale nie mam gorszych świąt...
|
|
Ja też mam w domu sztuczną choinkę. A jeśli nie widać różnicy, to po co przepłacać? :))) -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
Widać różnice i to dużo !!
|
|
Dobrze , że jest przewaga ludzi którzy nie kupują żywych choinek. Czy wyobrażacie sobie , że nagle wszyscy rzucili się na nie i pozostały puste połacie lasów i tak co roku i co roku? Przez rok żadna choinka nie urośnie!
|
|
Właśnie w pracy ubraliśmy naszą sztuczną choinkę, toteż mryga sobie radośnie. Jeśli ktoś lubi żywe, jest ekologiem z zamiłowania i ścinanie drzewek stawia go w wewnętrznej sprzeczności z samym sobą, jest na to rada. Można zakupić taką z korzeniami, w donicy, a po sezonie zasadzić u sąsiada pod oknem... Kto wie, może się przyjmie...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |