Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
komisja wyborcza |
Ile mozna zarobic bedac w komsiji wyborczej 7 czerwca? Jakie sa wady i zalety tej pracy? Pozdrawiam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: komisja wyborcza |
Hej ja kiedys bylam praca super i kiedys placili 130 zl za dzien wiec sie oplaca.A gdzie tym razem trzeba sie zglosic?
|
|
Witam! Szczerze mowiac to nie wiem czy stawki sie zmienily... Zapytam sie czy moze nie wiecie czy juz sa listy osob ktore w komisjach beda siedzialy? Chyba jeszcze nie? Jak tak to kiedy ma byc odpowiedz? magia_2
|
|
Byłem w komisjach parę razy. W zależności od rangi (przewodniczący, z-ca) pieniądze są różne. Zwykły członek obwodowej komisji wyborczej, z tego co się dowiedziałem za obsługę wyborów do Parlamentu Europejskiego dostanie 135 zł. Pytasz o zalety - pieniądze i pewnego rodzaju prestiż. No i oczywiście nie jest to praca fizyczna. Wady - trzeba być bardzo wytrzymałym, żeby wytrzymać te parę godzin z monotonnym wydawaniem karteluszek. Jeśli mogę Ci coś zasugerować, to radzę w trakcie pierwszego spotkania zgłosić się do popołudniowej zmiany. Ponieważ kiedy jesteś na ranną "turę" to i tak musisz być przy liczeniu głosów - czyli cały dzień zajęty.
|
|
pierwszenstwo do zasiadania w komisji maja osoby, ktore zbieraly glosy na ludzi z danych partii, a poza tym to trzeba juz o 6 rano byc w gminie czy innym miejscu, gdzie zbiera sie komisja i tak do 22, wiec troszke dlugo
|
|
listy osób do komisji już są
|
|
a możesz podać linka gdzie można znaleźć składy komisji? Bo chyba są podane w internecie?
|
|
Nie mam wiedzy o tym czy listy są podawane w internecie ale wiem, że już są złożone w urzędzie miasta
|
|
Napiszcie do kiedy maja dotrzec decyzje...? Czy wogle jeszcze decyzje sa przesylane jesli do komisji sie ktos dostanie? magia_2
|
|
tu jest lista: http://www.um.lomza.pl/bip/index.php?wiad=6309
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |