Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
astra II |
Co myślicie ,albo polecacie jako użytkownicy autka astra II 1.7 TDi czy 2.0 TDi?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: astra II |
Witam,jestem uzytkownikiem Opla Astry II 2.0 tdi od 1999r jestem bardzo zadowolony z tego autka ma dobre osiągi przy małym zużycie ropy przyjechałem już nim 170.000 tys km i nic sie nie dzieje tankuje zmieniam olej na czas i w pedał.Naprawde polecam te autko bo nie miałem z nim problemów.
|
|
Miałem 2.0DTI przez pół roku, było bezawaryjnie i nic się nie działo, ale do 200tys km pompa paliwa to norma, że będzie do wymiany lub regeneracji, a to koszt przynajmniej 1500zł. Poza tym lata zdecydowanie lepiej niż 1.7. ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
Jak dla mnie porażka, miałem co prawda 2.2 DTI (125KM), ale awarii było co niemiara: abs (piasta z czujnikiem), chłodnica ciekła (się rozwarstwiła), słabe sprężyny i amortyzatory(w kombi), i największy problem - bierze olej. Najśmieszniejsze, że w instrukcji producent pisze o 200-700 ml na 1000 km, nie mogłem się z tym pogodzić ( bo zgodnie z normą może wziąć ok. 5l na 1000 km - prawie nie opłaca się wymieniać :), u mnie właśnie po przejechaniu 8000km poszło 3,5 l oleju! Oprócz tego marne wyposażenie, chyba że elegance lub sportowe wersje.
|
|
Użytkowałem astrę II kombi do 220 tys przebiegu i nie miałem żadnych problemów, oczywiście wszystkie przeglądy na czas. Zero pobierania oleju.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |