czwartek, 20 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
astra II

Co myślicie ,albo polecacie jako użytkownicy autka astra II 1.7 TDi czy 2.0 TDi?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: astra II

Witam,jestem uzytkownikiem Opla Astry II 2.0 tdi od 1999r jestem bardzo zadowolony z tego autka ma dobre osiągi przy małym zużycie ropy przyjechałem już nim 170.000 tys km i nic sie nie dzieje tankuje zmieniam olej na czas i w pedał.Naprawde polecam te autko bo nie miałem z nim problemów.

Miałem 2.0DTI przez pół roku, było bezawaryjnie i nic się nie działo, ale do 200tys km pompa paliwa to norma, że będzie do wymiany lub regeneracji, a to koszt przynajmniej 1500zł. Poza tym lata zdecydowanie lepiej niż 1.7.

Jak dla mnie porażka, miałem co prawda 2.2 DTI (125KM), ale awarii było co niemiara: abs (piasta z czujnikiem), chłodnica ciekła (się rozwarstwiła), słabe sprężyny i amortyzatory(w kombi), i największy problem - bierze olej. Najśmieszniejsze, że w instrukcji producent pisze o 200-700 ml na 1000 km, nie mogłem się z tym pogodzić ( bo zgodnie z normą może wziąć ok. 5l na 1000 km - prawie nie opłaca się wymieniać :), u mnie właśnie po przejechaniu 8000km poszło 3,5 l oleju! Oprócz tego marne wyposażenie, chyba że elegance lub sportowe wersje.

Użytkowałem astrę II kombi do 220 tys przebiegu i nie miałem żadnych problemów, oczywiście wszystkie przeglądy na czas. Zero pobierania oleju.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org